Alıştırma Bardağı Amerikan Pediatri Akademisi Önerisi

67 görüntüleme
S

Sümeyye S.

27 Eylül 2025 12:26
Merhaba. Konunun başlığıyla ilgili aşağıda sorularım olacak. Bebeğim 8 aylık, anne sütü + katı gıda alıyor. Hiç biberon/emzik kullanmadık. Hiç süt sağımı yapıp anne sütü saklamadım. Kasım ayında, 9 aylık olduğunda işe başlayacağım. Bakımına anneannesi ve babaannesi destek olacak. Günde en az 3-6 kez emziriyorum. İşe başladığımda ne yapacağım hakkında aylardır düşünüyorum. İnternette türkçe/ingilizce kaynaklarda araştıyorum, burada deneyimleyen annelerden okuyorum. Neyin doğru olacağını bilmiyorum. Konunun başlığına gelecek olursak sütü neyle vereceğim. Amerikan Pediatri Akademisi 6 ay sonrası anne sütünün de alıştırma bardağıyla verilebileceğini öneriyor, bununla ilgili bir yazı okudum. Osman Bey’in bir videosundaki önerisi üzerine açık bardakta su içiriyoruz. Kaşık, bardak kullanımı konusunda meraklı ve istekli. Anne sütünü vermeyi alıştırma bardağıyla mı deneyelim biberonla mı deneyelim? Meme reddiyle ilgili nelere dikkat etmek gerekiyor? Emzirme danışmanı arkadaşlar da yardımcı olabilir mi? Sanırım daha önemli başka bir şey emerek uyuyor. Meme/uyku ilişkisini değiştirirsek bu problem olmayacaktır heralde. Sorular, sorular… Yaşayarak öğreneceğiz sanırım.
S

Sümeyye S.

27 Eylül 2025 13:55
@Cansu Kurnaz Erhan Cansu Hanım, merhaba. Çok daha önemli başlıklar var, bu başlığın üstte kalması önemli değil ama sizin yanıtlarınızı merak ediyorum. En kolay bu şekilde ulaşırım diye düşündüm. Yardımcı olabilir misiniz rica etsem, teşekkür ederim. ☺️
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

27 Eylül 2025 14:08
Merhaba, öncelikle meme uyku ilişkisi devam ettiği sürece alıştırma bardağı sizin için konforlu olmayabilir, emme davranışını arayıp sakinleşmek isteyebilir. Siz yokken uyutacakları zaman biraz soruna sebep olabilir. Tabii bu ilişkiyi değiştirirseniz sorun kalmaz. Kaç saat çalışacaksınız bilmiyorum ama uzun süreli değilse günde 1-2 biberon kullanımından korkmayın ayına göre daha yavaş akış tercih ederek riskleri azaltabilirsiniz. Keza 9 aylık bir bebek anne memesinin farkındadır ve kolay kolay reddetmez. Mesai saatlerinize bağlı olarak 3 saatte bir sağım yapın iş yerinizde, bunların uzun olmasına gerek yok 7-8 dklık her memeye uyarı vermek yeterli olur.
Eğer uyku öncesi durumunu çözerseniz alıştırma bardağı gayet kullanabilirsiniz, hatta pipetli suluklar daha konforlu bile olabilir pipetten çekmek için emme benzeri bir hareket gerekeceğinden sevebilir.
Ve bir anne tavsiyesi, korkmayın benim bebeğimde 9 aylık bir aydır 16:00-08:00 gece nöbeti şeklinde çalışıyorum, başlarda korkutucu görünsede işe dönüş bilinçli davranıldıkça hiç problem yaratmıyor. Su soğuk görünsede girince alışıyorsunuz:)
Sevgiler 🌸
S

Sümeyye S.

28 Eylül 2025 19:50
@Cansu Kurnaz Erhan çok teşekkür ederim Cansu Hanım. Çalışma günlerim ve saatlerim değişecek ama haftada 3-4 gün, 8-10 saat çalışacağım. Bu ay itibariyle süt sağıp saklamaya başlamalı mıyım? Başlayacaksam ne zaman yapmalıyım? Philips Avent elektrikli tekli göğüs pompası hediye edilmişti uygun mu bunun için? Başka sorularım için mail adresinizden iletişime geçebilir miyim? 😊 Bilinçli bir şekilde suya girmeye hazırlanıyoruz, bakalım. 😅 Sevgiler.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir