Alışkanlık mı Açlık mı

148 görüntüleme
Z

Zinnet K.

6 Aralık 2025 18:41
Hocalarım ve tecrübeli annelerim kafam çok karışık. Bebeğim 9 aylık 5.aydan itibaren memede uyumaya başladı geceleri artık çok sık uyanıyor neredeyse 1 veya 1 buçuk saatte bir uyanıyor her uyandığında meme istiyor ve her emdiğinde lıkır lıkır emiyor acaba acıktığı için mi böyle sık uyanıyor yoksa alışkanlıktan mı?
E

E P.

6 Aralık 2025 18:54
Bizde aynı durumdayız, normalde kucakta pış pışla uyurdu 5. aydan itibaren sadece memede uyumaya başladı ve hala geceleri çok sık uyanıyor meme olmadan uyumuyor hatta baya ağlıyor, 9. aya girdik artık yemeklerden kalori almaya başlamıştır diye düşünüyorum, gece beslenmesini kesmek için ilk uyandığında su vermeye başladım onu da istemedi ve meme vermek zorunda kaldım, ayrılık kaygısı da başladı bensiz asla durmuyor, baya zorlu bir dönem inşallah geçicidir
B

Burcu K.

6 Aralık 2025 19:05
Benim kızımda 6 buçuk aylık ek gıdaya da başladık ama yaklaşık 1 aydır40 dk da bir kalkıyor çok zorlanıyorum
Ümran A.

Ümran A.

6 Aralık 2025 19:13
Ben de yerimi alayım, belki bir tavsiyesi olan olur 🫣Benim kızımda neredeyse 7 aylık ve son 1,5 aydır geceleri saat başı uyanıp memeyi alıp uyuyor. Çözümümüz meme ile uyku bağlantısını kırmak gece beslemesine son vermek belki de ama onu da yapamıyorum🥲
Ümran A.

Ümran A.

6 Aralık 2025 19:20
@Esenay Çıtır hanım ve @Fatma Uygur hanım tavsiyelerinizi bekliyoruz🫣
Z

Zinnet K.

6 Aralık 2025 19:22
Yai şöyle düşünüyorum gündüz saat başı emmiyor o zaman gece emmesi tamamıyla alışkantandır diyorum ama işte böyle lıkır lıkır emincede yav acaba açmıdır diyip kendimi çıkmaza sokuyorum. Evet dediğiniz gibi meme uyku ilişkisini kesmek lazım ama onuda bazen deniyorum ayakta pış pışla uyutmaya çalışıyorum ama yokağlıyor emmek istiyor pes edip memeyi veriyorum. Su verin diyorlar onu hiç denemedim kimiside gece yatmadan önce muz yoğurt verin tok tutar diyorlar artık deneyeceğiz hepsini
H

Hale Y. ..

6 Aralık 2025 19:24
Ben de aynı durumdayım takip etmek istedim 🤭
Z

Zeynep A.

6 Aralık 2025 19:32
Ben de aynı durumdayım 6 aylık kızım ve gece 40dkda bir uyanıyor emmeden uyumuyor her seferinde de nefessiz kalacak kadar iştahla emiyor bugün bu döngüyü kırmaya karar verdim bu 40 dakikayı 2 saate çıkarmakla başlıyorum inşallah emzirdiğimde memede uyumasına izin vermeden ismiyle seslenerek uyandırıyorum uykulu ama uyanık şekilde yatağına bırakıyorum 2 saatten önce uyanıp süt isterse kucağıma alıp meme vermeden mayıştırmaya çalışırım bismillah dedim başladım bakalım gecem nasıl geçecek

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir