Alex Alerji Testi
436 görüntüleme

Gülcan A.
29 Ekim 2025 20:11
Alex alerji testi hakkında bilgisi olan, yaptıran var mı?
R
R. Ş.
30 Ekim 2025 10:05
Merhabalar, biz doktor önerisiyle alerji testi yaptırdık. 20 kadar besini içeriyor sadece. Alex mi bilmiyorum ama sanırım en alerjen içeren gıdalar yer alıyor. 3 besinde alerji tespit etmiş olduk. Klinikte kan alınıp laboratuvara gönderildi. 1 hafta sonra sonuçlar çıktı. 3500 lira verdik.

Gülcan A.
30 Ekim 2025 19:13
Teşekkür ederim dönüş için , sanırım farklı testler. Bu test moleküler düzeyde bile tepki varsavücutta o alerjini buluyor 300 den fazla değişkene bakılıyor 10-15 bin arası fiyat çıkar denildi bize. Tanıdık doktor tavsiyesi ile 9 bine yapılacak kabul edersek. Aylardır süren ve bir türlü tespit edemediğimiz bir alerji sorunumuz var. Deride ürtiker şeklinde döküntü olduğu için deri testi yapılamıyor. Devlet hastanelerinin standart ve yumurtaya bakılıyor . Özel hastanede de biraz daha kısıtlı oluyor içerik denildiği için en son doktorumuz bu testi uygun gördü. Çünkü il diyete rağmen tıkanmış durumdayız o yüzden şansımızı bu teste deneyeceğiz. Belki burada yaptırmış olan birileri vardır diye sormak istedim ben de
M
Merve G.
22 Ağustos 2026 01:40
Merhabalar bizim de aylar süren ürtiker sorunumuz var ve doktor bizden de bu testi istedi siz yaptırdınız mı ? Ürtikeriniz hala devam ediyor mu acaba ?

Gülcan A.
22 Ağustos 2026 07:23
Merhabalar bizim de aylar süren ürtiker sorunumuz var ve doktor bizden de bu testi istedi siz yaptırdınız mı ? Ürtikeriniz hala devam ediyor mu acaba ?
M
Merve G.
22 Ağustos 2026 09:44
Yaklaşık 9 ay sonra ürtiker sorunu düzeldi. Testi yaptırdık testte hiç bir şey çıkmadı ama ürtiker testten sonra da devam etti. Derisi hala çok hassas ama aşırı kuru ve sık sık kafasında ya da ensesinde egzama oluyor ama eğer bir alerjisi varsa asla çözemedim. Ne testler ne de besin diyeti ile çözemedik.

Gülcan A.
22 Ağustos 2026 09:59
Benim kızım da da gözlemlediğim kadarıyla besinle bir ilişkisi yok kurdeşenin testi yaptırıp yaptırmamak arasında kararsız kaldım kendiliğinden geçmesini bekliyorum Sizin egzamanız da bir an önce geçer inşallah. Benim de kafamda ve ve ensemde ergenlikten beri egzamam var besine karşı alerjim yok uygun şampuanla minimum seviyesinde tutuyorum benim için sorun olmuyor. bebeklerin ve çocukların bağışıklığı bizimkinden farklı geçer inşallah.
M
Merve G.
22 Ağustos 2026 10:02
Evet gerçekten alerji olayları fazla karmaşık. Yani tetikleyici bir kimyasal da olabilir evdeki akarlarda havadaki bir mikropta. Bilemiyor insan. Dermografizm var mesela derisi okadar hassas ki duş sıklığı bile ona göre oluyor. Ama ürtikerin aktif olduğu dönem çok kötüydü görüntüsü de o uyguladığımız katı diyetlerde. Epey yıpranmıştık. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum. İnşallah sizinki de kendiğinden geçer zamanla. Deri hastalıkları da zor tabi kalıcı olur diye endişeleniyorum ama en nihayetinde sağlığı yerinde olsunda derdi egzama olsun ne yapayım durumuna geldim. Bioderma atoderm intensive baume krem ile biraz rahatlıyor. Çok çok atak döneminde ise doktorun verdiği kortizonlu kremi kullanıyorum 2-3 günü geçememek kaydıyla. Biliyorum zararlı ama kaşıntıdan duramıyor çocuk. Bir şekilde çözüm ürettik. Umarım sizde bir an önce kurtulursunuz ürtikerden, geçmiş olsun bebişinize .
Yükleniyor...