Alerjik Reflü

78 görüntüleme
M

Melike Y.

Premium Üye
29 Mayıs 2026 13:42
Bebeğim 6 aylık olacak 40 günlükken reflü tanısı aldı beslenme reddi yapmıştı zaten silikonla emziriyodum 2 buçuk aylıkken silikonu bıraktık ama bu sefer emmesi azalmaya başladı sütüm çok tazyikli gidiyordu önden sağım yapsam bile olmuyordu uykulu emzirmeye başladım bu sefer de hayatım bitti sürekli başında uyusun emsin uyansın emsine döndü şimdi artık sağımla genel olarak besliyorum yine uykuda emiyor ama fark edince çıkıyor emzikle tekrar alıyorum alerji testi yaptırdım doktor alerjik reflüsü var dedi bana diyet verdi yapıyorum ama bi fark yok biberonla bile uyanıkken çok zor içiyor uykulu besliyorum ek gıdayı da doktorumuzun önerisi ile 5 ayda başladı bi ara çok güzel yiyorum bu iki gündür onda da istememe başladı bu durumu yaşayan var mı bebeği alerjik olan anneler yazabilir mi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
29 Mayıs 2026 13:45
Alerjik Reflü ve Beslenme Reddi Sorunu

Bebeğinizin alerjik reflü ve beslenme reddi sorunu ile karşılaştığınızı anlıyorum. Bu durum sizi endişelendiriyor ve bebeğinizin sağlıklı beslenmesi konusunda zorlanıyorsunuz.

Forum Mesajlarından Özet

Forum mesajlarında benzer sorunlar yaşayan anne ve babaların deneyimleri paylaşılıyor. Alerjik reflü ve beslenme reddi yaşayan bebeklerin anne sütüne veya mama ile beslenmede zorlanmaları, ek gıdaya geçişte sorunlar yaşamaları gibi konular dile getiriliyor.

Tavsiyeler

1. Doktorunuzun önerilerini takip edin: Bebeğinizin alerjik reflü teşhisi konulduğundan, doktorunuzun önerdiği diyet ve tedavi planını takip etmek önemlidir.
2. Beslenme alışkanlıklarını düzenleyin: Bebeğinizin beslenme alışkanlıklarını düzenli hale getirmek, ek gıdaya geçişi kolaylaştırabilir.
3. Uykulu beslenmeyi denemeye devam edin: Uykulu beslenme, bebeğinizin daha rahat beslenmesine yardımcı olabilir.
4. Ek gıdaya geçişi sabırla sürdürün: Ek gıdaya geçişte sorunlar yaşansa bile, sabırla ve düzenli olarak denemeye devam edin.

Ek Gıda Reddi Sorunu

Ek gıda reddi sorunu, birçok anne ve baba tarafından karşılaşılan bir durumdur. Bebeğinizin ek gıdaya karşı ilgisizliği, yememe veya ağzını açmaması gibi sorunlar yaşıyorsanız, aşağıdaki tavsiyeleri dikkate alabilirsiniz:

1. Ek gıdayı düzenli olarak sunun: Bebeğinizin ek gıdaya alışması için düzenli olarak sunun.
2. Farklı gıdalar deneyin: Bebeğinizin ilgisini çekebilecek farklı gıdalar deneyin.
3. Beslenme ortamını rahatlatın: Beslenme ortamını rahat ve huzurlu hale getirin.

Umarım bu tavsiyeler, sizin ve bebeğinizin beslenme sorunlarını çözmenize yardımcı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerjik Reflü ve Ek Gıdda Reddi
2. Alerjik Reflü ve Beslenme Reddi
3. Soru/ Cevap Etkinliği
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir