Alerjik Mama

305 görüntüleme
M

Mine Y.

3 Ağustos 2026 19:33
Doktor önerisiyle süt alerjisi olan 4.5 aylık bebeğime aptamil pregomin symeo aldım kullanan var mı ?
Fatma A. U.

Fatma A. U.

3 Ağustos 2026 20:55
Biz EVOLVİA RP2 kullanıyoruz 13 aylık olduk hala geçmedi süt alerjisi
G

Gizem ..

3 Ağustos 2026 21:28
Biz kullanıyoruz bebeğime hiç kilo aldırmadı doktoruyla konusup mama değişikliği yapmasını isticem
Merve

Merve

3 Ağustos 2026 21:34
Benim kızım sevmedi onu yüzden değiştirdik bende bir dönem evolia kullanmıştım
M

Mine Y.

4 Ağustos 2026 04:19
Benimki de hiç sevmedi ve huzursuzluk yaptı neyle değiştirir ki doktor
M

Mine Y.

4 Ağustos 2026 07:04
Gizem
Biz kullanıyoruz bebeğime hiç kilo aldırmadı doktoruyla konusup mama değişikliği yapmasını isticem
Bebeğiniz kaç aylık ne zamandan beri kullanıyorsunuz acaba
M

Mine Y.

4 Ağustos 2026 07:05
Fatma Albina U
Bize 1 yaşına kadar geçeceğini söyledi doktor umarım geçer
G

Gizem

Premium Üye
4 Ağustos 2026 08:12
Merhabalar, benim bebeğim de 2,5 aylıkken aptamil pepti syneo kullanmaya başlamıştık süt alerjisi nedeniyle.

1 ay kullandıktan sonra gayet güzel kilo almaya başladı. 12. Ayda diyeti açtık. Bir sorun yaşamadık.
Fatma A. U.

Fatma A. U.

4 Ağustos 2026 08:12
Mine Yıldız
Bize 1 yaşına kadar geçeceğini söyledi doktor umarım geçer
Bize de 2 yaş dedi
M

Mine Y.

4 Ağustos 2026 11:14
Gizem
Merhabalar, benim bebeğim de 2,5 aylıkken aptamil pepti syneo kullanmaya başlamıştık süt alerjisi nedeniyle.

1 ay kullandıktan sonra gayet güzel kilo almaya başladı. 12. Ayda diyeti açtık. Bir sorun yaşamadık.
Pepri syneo ve pregomin syneo farklı galiba
M

Mine Y.

4 Ağustos 2026 11:16
Fatma Albina U
Bize de 2 yaş dedi
Evolia dan memvun musunuz peki seviyor mu bunu pek sevmedi benimki
G

Gizem ..

4 Ağustos 2026 11:17
Mine Yıldız
Evet biz peptiyi denedik o dönemde bebeğim biberon tutmuyodu şırınagayla biraz içirmiştim ertesi gün vücudu hemen dökmüştü çünkü pregomin syneoda süt en küçük parçalara ayrılmış yani ileri derecede alerji maması pepti daha hafif süt alerjilerinde kullanılıyomus
G

Gizem ..

4 Ağustos 2026 11:19
Mine Yıldız
Bebeğiniz kaç aylık ne zamandan beri kullanıyorsunuz acaba
Bebeğim 11 aylık ben 9,5 ay boyunca diyet yaparak emzirdim mamayı günde bir kez şırıngayla ne kadar verebilirsek o kadar verebiliyodık 100cc flan ama emzirmeyi kestim aradan 15/20 gün geçti biberon teklif ettim tuttu mama içixek kilo alır diye çok sevinmiştim ama bizimkine yaramadı bir bucuk aydır flan günde iki üç kez 150cc içiyo fazlasını kabul etmiyo tadından dolayı
G

Gizem ..

4 Ağustos 2026 11:19
Fatma Albina U
Evolvia nasıl peki kilo aldırdımı
G

Gizem

Premium Üye
4 Ağustos 2026 11:21
Mine Yıldız
Evet farklı mamalar. Pepti syneo parçalanmış halde de olsa inek sütü proteini içeriyor. Evolvia gibi pirinç bazlı mamalara göre tadının çok daha kötü olduğunu söylemişti doktorumuz.

Pregomin ise inek, tavuk, pirinç gibi kaynaklardan değil aminoasitlerle proteini sağlıyor.
M

Mine Y.

4 Ağustos 2026 13:20
Gizem
Evet farklı mamalar. Pepti syneo parçalanmış halde de olsa inek sütü proteini içeriyor. Evolvia gibi pirinç bazlı mamalara göre tadının çok daha kötü olduğunu söylemişti doktorumuz.

Pregomin ise inek, tavuk, pirinç gibi kaynaklardan değil aminoasitlerle proteini sağlıyor.
Pregominin tadı da kokusu da çok kötü o yüzden reddediyor ne yapacağımı bilmiyorum
Fatma A. U.

Fatma A. U.

4 Ağustos 2026 21:07
Gizem
Evolvia nasıl peki kilo aldırdımı
Biz memnunuz hem ek gıda hem mama olarak devam ediyoruz iki yaşına kadar da böyle devam edelim dedi doktorumuz
G

Gizem

Premium Üye
4 Ağustos 2026 21:12
Mine Yıldız
Pregominin tadı da kokusu da çok kötü o yüzden reddediyor ne yapacağımı bilmiyorum
Doktorunuzla görüşüp içerisine doğal vanilya özütü ya da meyve özü ekleyebilirsiniz. Red durumunda doktorumuz deneyebileceğimizi söylemişti.
G

Gizem ..

5 Ağustos 2026 08:02
Fatma Albina U
Biz memnunuz hem ek gıda hem mama olarak devam ediyoruz iki yaşına kadar da böyle devam edelim dedi doktorumuz
Bebeğiniz kaç aylık günde kaç kez kaç cc veriyosunuz
Fatma A. U.

Fatma A. U.

5 Ağustos 2026 08:04
Gizem
Bebeğiniz kaç aylık günde kaç kez kaç cc veriyosunuz
Bebeğim 13 buçuk aylık günde 3 defa bazen 180 bazen 210 CC içiyor her içmesinde
G

Gizem ..

5 Ağustos 2026 12:20
Fatma Albina U
Bebeğim 13 buçuk aylık günde 3 defa bazen 180 bazen 210 CC içiyor her içmesinde
Bizimkide o kadar içiyo ortalama fazlası yok ama yinede almıyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir