Alerjik Egzama/ Atopik Dermatit

307 görüntüleme
F

Fatma

4 Haziran 2026 17:54
Çocuğum 2.5 aylık olduğundan beri besin alerjisi ve egzaması vardı. Şu an yaklaşık 2.5 yaşında ve besin alerjisi çok şükür geçti sayılır. Ama cilt kuruluğu, kaşıntısı ve egzaması bir türlü geçmiyor. Yaz geldi biraz kısa giydirsem hemen kaşınmaya başlıyor.

Cildini günde onlarca defa nemlendiriyorum. Piyasadaki hemen hemen bütün temiz içerikli nemlendiricileri denedik en iyisi Bioderma atoderm serisi onun büyük boy şişesini 1 ay bile geçmeden bitiriyoruz. Yani nemlendirmeye de çok dikkat ediyorum. Kızaran egzamalı bölgelere mecbur doktorumuzun verdiği kortizonlu krem sürüyorum. Mevsim geçişleri ve hastalık dönemlerinde daha çok kaşındığı ve vücudunda egzaması arttığı için alerji şuruplarını da kullanıyoruz.

Ama ne yaparsak yapalım özellikle elleri bir türlü geçmiyor, soyuluyor, parmakları ve el üstü kaşınıyor. Küçükken eldiven takıyordum şu an büyüdü engel olamıyorum sürekli kanatacak derecede kaşıyor.

Her şeye dikkat ediyoruz, güneşe, kıyafetlere, sıcaklığa, yediklerine, terlemesine, tırnak uzunluğuna vsvs

Ama egzaması nasıl geçecek ve biz bu kortizonlu kremleri kullanmadan nasıl iyileştirebiliriz?
G

Gülşah S.

Premium Üye
4 Haziran 2026 20:59
Fatma hanım öncelikle geçmiş olsun. Bizim de alerjimiz var yumurta akına karşı. Kuruluk için. Sizin gibi Bioderma kullanıyoruz. İnstagramda hastalanmayancocuk hesabı var takip edin isterseniz. Önce bağırsağın iyileştirilmesindem bahsediyor. Uzaktan danışmanlıkta veriyor
F

Fatma

4 Haziran 2026 21:15
Teşekkür ederim, bakacağım
Gizem B.

Gizem B.

4 Haziran 2026 21:26
Fatma hanım merhaba geçmiş olsun benim kızımdada vardı bütün kremleri kullandım kortizonlu hiç kullanmadım biodermanın atopik şampuanı jeli ve kremini kullandım geçti doktor kontrolüne gittiğimdede ne kullanıyosan kullanmaya devam et geçmiş dedi halada kullanıyorum geçti diye bırakmadım deneyin isterseniz
F

Fatma

4 Haziran 2026 21:49
Biodermanın her şeyini kullanıyoruz biz de ama maalesef egzamalı bölgelere nemlendirici sürmek daha da şiddetlenmesine sebep oluyor. Bu yüzden kortizonlu krem kullanıyoruz fakat artık sürmek istemiyorum. Ama ne yapabileceğimi bilmiyorum sürekli kaşıntı halinde çocuğum
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir