Alerjik Bebekte Probiyotik Kullanımı

77 görüntüleme
K

Kübra B. ..

5 Temmuz 2025 13:20
6 aylık bebeğim yeni yeni ek gıdaya geçtik. İnek sütü ve yumurta alerjisi var yavaş yavaş inek sütünü de açmaya çalışıyorum ama hem ek gıda hem benim gıda denemelerim yavaş ve zor oluyor. Kakası da katılaştı çok zorlanıyor çok ıkınıyor ve gazı çok oluyor. Öncesinde bifidobacterium içeren bir probiyotik kullanıyordum bundan devam mı etmeli yoksa başka içeriğe mi geçmek lazım. Ya da probiyotiksiz mi devam etmek gerekir
Fadile B.

Fadile B.

12 Ağustos 2025 05:03
Öncelikle ek gıdaya geçtiğiniz için her ek gıda sonrası 15 milim su vermeyi deneyin kabızlık miktarını azaltıyor
G

Gonca ç. ..

12 Ağustos 2025 15:24
Yumurta alerjisi bizde de var(akı).nasil bir yol izliyorsunuz.?ne kadar süre yemediniz? ,nasıl açtınız diyeti veya ne zaman açacaksınız ?,bebeğe ne zaman tattiracaksiniz? doktorlar net bir şey söylemiyor 2 aydır yemiyorum.bilgi verebilir misiniz lütfen 🙏
K

Kübra B. ..

12 Ağustos 2025 18:16
Bebeğiniz şu an kaç aylık. Bizimki 3 aylıkken döküntüleri oldu ben kendim süt yumurta kuruyemiş kesip 10 gün sonra ancak doktora gidebildim. Doktor diyete devam et en sık bunlara oluyor dedi cildi çok kötü olduğu için o an test yapamadı bi hafta sonra daha iyi nemlendirme ve kortizonlu kremle toparladı o zaman hiç pozitif çıkan alerji olmamasına rağmen devam et yavaş yavaş yumurtayı aç dedi. Yavaştan kastı şuydu 10 gün fırında (poğaça üstüne sürülen şekilde) 10 gün ocakta ( çorba terbiyesi gibi) 10 gün de tam katı haşlama dene gel dedi ancak döküntüleri çok kötüye gitmese de iyileşmemeye başladı ben de bıraktım denemeyi. Daha sonra yine doktora gittim başka hastaneye(şehir dışında olduğumdan) orada yumurtanın özellikle beyazına daha çok olmakla beraber cilt testinde pozitif çıktı. İlk önce süt ürünlerini açın sonra yumurtayı sarısından başlayarak açın 1 hafta da yeterli olur dedi. Ben süt ürünü çeşidi çok olduğu için uzun süre onları açmayı çalıştım arada kuruyemişi falan da açtım. Şu anda 7 aylık bebeğim ben kendimde 1 haftadır fırında yumurtayı açtım 2 kez yumurtası sarısı sürülmüş şekilde 1 kez de kekte tam yumurta ile şimdilik bir sıkıntı yok yavaş yavaş toparlıyor gibi. Bebeğe kendimde tam haşlama yumurtayı açtıktan 2 hafta sonra denemeyi düşünüyorum ama maalesef doktordan bilgi aldığım için değil biraz biraz daha iyi durumda olduğumuz için
K

Kübra B. ..

12 Ağustos 2025 18:19
Süreç uzun ancak sabırlı olmak ara ara deneme yapmak gerekiyor. Allah yardımcınız olsun. Umarım en kısa zamanda açarsınız bebişlerimiz için yumurta ve süt ürünleri çok kıymetli.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir