Alerjik Bebek/ Yumurta Alerjisi mi

126 görüntüleme
M

Merve Y.

27 Mart 2026 22:42
17 mart 3 kere fiskirarak kusma. Ek gida: Brokoli, yumurta, tatli patates, ceviz yedi. Yedikten 3 saat sonra emdi. Emme bitince fiskirarak kustu 3 kere. Her kusmada agladi. 21 mart İrmik yumurta sarisi karadut özü yogurt yedi yedikten 1.5 saat sonra emdi . Emmeden sonra fiskirarak kustu 3 kere. Kusma sonrasi ağlamadı. 26 mart yumurta sarisi labne ceviz yedi. Yedikten 1.5 saat sonra emdi. Emme biter bitmez kustu. Bu sefer 8 kere kustu. Ilk 3 kusma fiskirarak sonrasi su kusmasi. Cok fazla agladi. Midesi kasıldı surekli. Yumurta sarisi daha once 3 gun kuralı ile tüketilmisti. Bir belirti olmamisti. Ceviz her gun veriyorum neredeyse yarım olacak sekilde. Kusmalar hep emme bittikten sonra oldu. Emme ile ne iliskisi var anlayamadim
Ö

Özge E.

27 Mart 2026 23:03
Merhabalar çok geçmiş olsun bizde benzer durumlar yaşadık. Şu an kızım 15 aylık. 6 aylıkken 3 gün kuralı ile yumurta sarısı yedi ve hiçbir tepki vermemişti yine 6 aylıkken bir gün yumurta sarısı yedikten yaklaşık 3 saat sonra arka arkaya fışkırır tarzda kustu doktora götürdük idrar ve kan tahlili aldılar bir şey çıkmadı. Daha sonra aşı olacağı gün bilerek tekrar yumurta sarısı verdim şüphelendiğim için ve aynı şekilde hastanedeyken kustu yumurta alerjisi için kan ve deri testi yaptırdık negatif çıktı ama FPIES teşhisi koyuldu o günden beri yumurta tüketmedi şu an diyet açma sürecindeyiz alerji doktoruna gitmenizi tavsiye ederim
M

Merve Y.

28 Mart 2026 20:17
Cok tesekkur ederim.2 cocuk doktoruna gidiyorum biri kandan alerji testi dedi diğeri deriden dedi. Dediğinizi gibi FPIES ise bunlar testte cikmadigini okumuştum bende. Cocuk alerji doktoru arayışındayım bende tekirdag da yaşıyorum. Umarim en kısa zamanda siz ve miniğinizde kolaylikla diyeti acar ve gecer
Ö

Özge E.

29 Mart 2026 08:54
Merve Yılmaz
Cok tesekkur ederim.2 cocuk doktoruna gidiyorum biri kandan alerji testi dedi diğeri deriden dedi. Dediğinizi gibi FPIES ise bunlar testte cikmadigini okumuştum bende. Cocuk alerji doktoru arayışındayım bende tekirdag da yaşıyorum. Umarim en kısa zamanda siz ve miniğinizde kolaylikla diyeti acar ve gecer
Kızıma hastanede 45 dk aralıklarla haşlanmış yumurta yedirdiler ve kustu bu şekilde fpies teşhisi kondu. İnşallah süreci en kolay şekilde atlatırsınız tekrar geçmiş olsun 🙏
M

Merve Y.

29 Mart 2026 09:18
Tesekkur ederim 
H

Hande

5 Nisan 2026 01:37
Merhabalar Biz 6 aylıktan itibaren yumurta yiyoruz hatta 8 aylık civarı beyazını da yemeye başladık haftada en az 3 kez olacak şekilde tüketiyorduk herhangi bir belirti yoktu şuan 11 aylık olduk ama sabahında yumurta pekmez yedi ve akşamında yüzünde büyük bir kabarıklık oluştu daha sonra gitti sonrasında vücudunda yine ara ara kabarıklıklarla birlikte kızarıklıklar oluşuyor en fazla yarım saat içerisinde kayboluyor bir kaç gün yumurta hiç yemedik bugün çok az miktar eşim vermiş yedikten iki 3 sat sonra emdiktendd sonra bir kusms olmuştu yumurta sebep olmuş olabilir mi ne tarz oluyor hiç bir bilgim yok endişe ediyorum
M

Merve Y.

5 Nisan 2026 20:37
Hande
Merhabalar Biz 6 aylıktan itibaren yumurta yiyoruz hatta 8 aylık civarı beyazını da yemeye başladık haftada en az 3 kez olacak şekilde tüketiyorduk herhangi bir belirti yoktu şuan 11 aylık olduk ama sabahında yumurta pekmez yedi ve akşamında yüzünde büyük bir kabarıklık oluştu daha sonra gitti sonrasında vücudunda yine ara ara kabarıklıklarla birlikte kızarıklıklar oluşuyor en fazla yarım saat içerisinde kayboluyor bir kaç gün yumurta hiç yemedik bugün çok az miktar eşim vermiş yedikten iki 3 sat sonra emdiktendd sonra bir kusms olmuştu yumurta sebep olmuş olabilir mi ne tarz oluyor hiç bir bilgim yok endişe ediyorum
Ne desem dogru olmaz. Çünkü bizde se daha sonuçlanmadı. Biz bebeginle 3 gun sari 3 gun beyaz denedik. Sonra yumurta ile karışımlar yaptim her defasında emdikten sonra kustu. Fakat suan yine alerji diyemiyorum. Yumurta diyeti yapacakmışız kısa bir süre. O kusmalardan sonra kusma olmadı daha. Alerjik bir bebek zaten benim bebeğim. Ve alerjisi bağırsaklarını vuruyor direkt. Döküntü yapmıyor. Sizde de hem döküntü var hem kusma en azindan bir doktor a danışın derim fark etmeyip ilerledikçe bebeklerimiz cok daha fazla yorulup yipraniyor
H

Hande

6 Nisan 2026 01:53
Kızamık aşısını nasıl yaptınız peki yumurta alerjisini soruyorlar çünkü
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir