Alerjik Bebek

211 görüntüleme
S

Sevda B.

30 Nisan 2026 16:27
Oğlumun doğum kilosu 2 , 36-0 da doğdu sezeryan doğumla.3 ve 4 aylarda meme reddi zannettik ancak doğduğun itibaren sümüksü kaka,huzursuzluk aşırı gaz ve nice problem yaşadık bir kaç Dr gezdikten sonra bir Dr alerji olduğunu anladı tabi bu süreçte asla kilo alması 4 yada 5 aylıktı o zaman kilosu 5 600dü. Bulundumuz şehirde alerji testi yapılmıyor ve küçük olduğundan bizde il dışına çıkmaya cesaret edemedik. Bu süreçte lan tahlil ve kaka tahlilinde birşey çıkmadı ama biz evolviya rp mmaa kullandık şikayetler azaldı kilo almaya basladi ama ek gıda sürecine geç başladık Dr uygun görmedi biraz mamayla devam ettik ek gıda derken 1 yaş geldi çattı şuan kilosu 8 ve boyu 68 cm bu beni aşırı üzüyor Dr gittik 6,7 aylık bir bebek gibi görünüyor dedi baya geride bir bebek dedi. Biz il dışı için randevu aldık götüreceğiz ama bu geride kalmayı nasıl bir yol izleyerek toparlaya bilirim. Bı süreçlerden geçen varmı nasıl yol izlediniz alerjik bebek nasıl kilo alır yardım lütfen.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
1 Mayıs 2026 16:55
Alerjik bebeklerde kilo alımı genellikle zorlu bir süreçtir, ancak doğru yaklaşım ve tedaviyle bebeğinizin kilo almasını sağlayabilirsiniz.

Alerjik Bebeklerde Kilo Alımı İçin İpuçları:

1. Alerji Testi ve Doğru Tedavi: Öncelikle, bebeğinizin alerjilerini doğru bir şekilde tespit etmek önemlidir. Bu, doktorunuzun önerdiği testlerle yapılabilir. Alerjilerinizi tespit ettikten sonra, doktorunuzun önerdiği şekilde tedavi planı oluşturabilirsiniz.

2. Uygun Mama Seçimi: Eğer bebeğiniz anne sütü alamıyorsa, alerji için özel olarak formüle edilmiş mamalar kullanılabilir. Bu mamalar, bebeğinizin alerjilerini dikkate alarak seçilmelidir.

3. Ek Gıdaya Geçiş: 6. aydan sonra ek gıdaya geçiş yaparken, bebeğinizin alerjilerini dikkate alarak gıdaları seçmelisiniz. Yeni gıdalar eklerken azar azar ve birer birer eklemek, olası alerjik reaksiyonları gözlemlemek için önemlidir.

4. Beslenme Sıklığı ve Çeşitliliği: Bebeğinizin sık ve düzenli beslenmesi, kilo almasına yardımcı olabilir. Aynı zamanda, besin çeşitliliği sağlamak da önemlidir.

5. Doktor ve Diyetisyen İş Birliği: Bebeğinizin kilo alımını takip etmek ve gerekli tavsiyeleri almak için doktorunuz ve bir diyetisyenden destek alabilirsiniz.

Size Özel Öneriler:

- Bebeğinizin şu anki kilosu 8 kg ve boyu 68 cm. Doktorunuzun 6-7 aylık bir bebek gibi göründüğü değerlendirmesi, geride kalmış olabileceğine işaret ediyor.
- İleriki süreçte, il dışı randevunuzu kullanarak bir uzmandan detaylı bir değerlendirme ve tedavi planı almanız faydalı olacaktır.
- Bebeğinizin alerjik durumu ve kilo alımı konusunda uzman bir diyetisyenden de destek almayı düşünün.

Her bebek farklıdır, bu nedenle bebeğinizin özel ihtiyaçlarına göre hareket etmek önemlidir. Sabırlı olun ve uzman desteğiyle ilerleyin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Alerjik Bebek Kilo Alımı
2. Alerji ve Kilo Kaybı
3. Çoklu besin alerjisi
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Esra A.

4 Mayıs 2026 08:11
sevda hanım merhaba, alerjik durumunuz devam ediyor mu? Süt ürünlerine karşı mı tepki veriyodu ve tepki cok fazla mıydı? Benim oğlumda cok kilo vs yasamadım ama su bi gerçek mamayı bırakıp yemek yemesini arttırdıgımda çok daha hızlı çok daha güzel kilo aldı, 1 yaşını doldurmus demişsiniz, sabah kahvaltıda yumurtalı ekmek, kaymak, tereyağı, tahin pekmez bunları yedirin ara öğünleri az tutunki ana öğünleri fazla yesin protein yedirirken yanında mutlaka bi tanede karbondioksit olsun yemeklerinizde tereyağı kullanın köftesini pişirirken, yumurtalı ekmeği pişirken falan gibi gece beslenmesini bence 18 aya kadar devam edebilirsiniz bıraktırmayın bu şekilde yürüttüğünüzfr eğer baska problem yoksa kilo alımı hızlanacaktır benim oğlumda sabitti hatta doktor bi ara alım hızını yavas buldu bene sonra gündüz mama vermeyi bıraktım dediğim şekilde yemek yedirmeye geçtim dolu dolu ve gee beslenmeside yok inanın tartmama bile gerek kalmıyo kucagımda ağırlaştığını farkediyoruö
E

Esra A.

4 Mayıs 2026 08:12
karbonhidrat
S

Sevda B.

4 Mayıs 2026 08:54
Öncelikle teşekkür ederim yanitladiginiz için. Önümüzdeki pazartesi günü alerji testi var şehir dışında olduğu için şuan anca goturebiliryoruz gündüz sadece yatarken mama veriyorum oda hiç bir zaman tam ölçülü mama içtiğini görmedim yani bir öğünde 8 ölçek ya mesela 4 ya iciyo ya icmiyo şuan yumurtayı pek sevmiyor her sabah vermeye calisiyorum tahin pekmez hiç sevmedi veriyorum ama kusar gibi oluyor onun dışında katı şeyleri pek sevmiyor sanırım böyle az sulu kıvamda olan şeyleri yiyor ama çok az gündüz beslenmesi kesmissiniz sanırım sizin bebeğinizde mi bir yasindaydi gece beslenmesi 1 kez yada iki kez oluyor ama 60 CC anca iciyo iştahsız mi yoksa yeteri kadar doyduğu için mi az yiyip içiyor bilmiyorum
S

Sevda B.

4 Mayıs 2026 09:01
Alerjisi doğduğundan itibaren hep sümüksü kakası ama aşırı yoğundu [4.ayla](4.ayla) birlikte meme emmeye başladı mama da almıyordu o dönem aşırı gazliydi yani günde 60 keszden fazla gaz çıkarıyordu durmaksizin kilo almayınca Dr gittik kabız dedi ondan bir şekilde fayda görmedik Dr değiştirdik bu dönemde kakasini 10 güne kadar yapmamıştı ve çok huzursuzdu asla uyumuyordu hep ve sürekli ağlıyordu. Doktor bana süt ve süt ürünlerini kestirdi ama sütüm azalmıştı ama az da olsa emdi kakasini yaptı 2- 3 günde 1 ama hala huzursuzdu sonrasında tahin yumurta kuruyemiş bunları da kestik öyle bı rahatladı ama bu seferde sütüm tamamen gitti çocuk rahatladı düzeldi uyumaya başladı gazı neredeyse bitti dedik bu seferde açtı. Sonra evolviya rp mama ile başladık derken süreç böyle devam etti tabi bunları yaşarken de kendisi 6 aylık olmuştu Dr ek gıdayı bir iki ay erteleyelim bağırsakları biraz düzelsin zaten sıkıntı yaşadı ek gıda yukleyelim dedi o süreçte o yüzden de geç başladık daha 1 ay oldu yoğurt yumurta vereli öyle soyliyim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir