Alerjik

55 görüntüleme
E

Esra B.

10 Nisan 2026 13:52
merhaba hocam bebeğim 4buçuk aylık doğduğundan beri yüzünden kızarıklıklar eksilmedi küçük olduğu için test yapılmıyor.Şimdilik beslenmemden yumurta susam ve soya içerikli besinleri çıkardım.3 gün oldu çıkaralı dün yüzündeki kızarıklığım belirginleştiğini gördüm bol salçalı kısır yemiştim salça tetikler mi? İki haftadır paketli gıda da tüketmiyorum. Sadece temiz içerikli kaşık çikolata tükettim kakaodan şüphelenmeli miyim? Çocuğu çok kasındırıyor artık baş edemiyoruz hocam ne konak geçiyor aylardır ne Yüzündekiler. Konak için yapılması gereken her şeyi yaptık zeytinyağlı uygulama,mustela konak şampuanı vs vs… Ne yapmamız gerekiyor artık ?
E

Esra B.

10 Nisan 2026 13:54
Birde idrarını yaparken kendini sıkar gibi yaptığını görüyorum bazen mesela bugün de öyleydi Buda alerji belirtisi midir?
Ö

Özlem Y.

10 Nisan 2026 13:58
geçmiş olsun. Benim bebeğimin de yüzünde vücudunda egzamalar vardı. Hep süt alerjisinden şüphe ettiler. Diyet yaptım 1 ay hiç yemedim. Ama fayda etmedi. Bebeğim de çok huzursuzdu. 6aylık olunca test yaptırdık. Yumurta buğday fındık ve fıstık alerjisi çıktı. Buğday alerjisi aklımın ucundan dahi geçmemişti ama fındığı tahmin etmiştim. Sizin de aklınıza bile gelmeyecek bir şeye alerjiniz olabilir. Tabi bu bir ihtimal. Sizin diyetinizin etki etmesi için 2 hafta uygulamanız lazım. Bana öyle demişlerdi.
E

Esra B.

10 Nisan 2026 14:02
Teşekkürler size de çok geçmiş olsun.Banada önce süt alerjisi dediler 2 hafta süt ve süt ürünleri tüketmedim yumurta da yemedim bir şey fayda etmedi.Dün yulaf sütü tüketmiştim belkide bir ihtimal oda vardır bi gözlemleyelim teşekkür ederim bilgilendirmeniz için zor bir süreç
K

Kübra U.

10 Nisan 2026 14:14
Bebeklerde konak normal düzenli 1-2 ay gibi yağ sürüp 10 dkka bekletip bit tarağı ile tarayıp kazırsanız belli süre sonra geçer. Ayı küçük değil sırtından alerji testi yapılır kızıma devlet hastanesinde yaptırdık yeni doğan döküntüsü 1 yaş sonrası geçer denildi. Krem ve alerji şurubu yazıldı ismi dolody (yanlış olabilir) bu tarz bi şurup verildi onu içtiği zaman geçiyor kızarıklık

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir