Alerjiden Böyle Yapıyor Olabilir mi? Beslenme Reddi

180 görüntüleme
M

Melisa ..

13 Mayıs 2026 12:11
Arkadaşlar merhaba, bebeğimin vücudunda egzama tarzı bi kaç kızarıklık var doktorumuz egzama dedi. Ama benım asıl sorunum beslenmek istememe. Emzirmeye başlayınca huzursuzlanıyor ve sğreklı bacakalrını çekip alttan gaz cıkarıyor. Sonrada hemen bırakıyor. Bellı ki beslenirken onu rahatsız eden birsey var gaz cıkarıyor.

Eğer alerjisi varsa böyle yapar mı? Beslenirken gaz yaratıp hızursuz edip beslenme reddi yapar mı?
M

Merve

13 Mayıs 2026 12:15
Yediklerinize dikkat ederek bir deneyin isterseniz belki sizin yediğiniz bir şey bebeğinizde sindirim zorluğu yapıyordur
M

Melisa ..

13 Mayıs 2026 12:18
Merve
Yediklerinize dikkat ederek bir deneyin isterseniz belki sizin yediğiniz bir şey bebeğinizde sindirim zorluğu yapıyordur
Acaba nasıl bulucam. 4 aylık bebekte yapar mı bu? Artık gaz durumu bitmesi gerekmez mi
M

Merve

13 Mayıs 2026 12:21
Melisa
Acaba nasıl bulucam. 4 aylık bebekte yapar mı bu? Artık gaz durumu bitmesi gerekmez mi
6 7 aya kadar devam edebilir gaz olayı. Mesela süt içiyorsanız bu gaz yapabilir sütü keserek deneyin biraz bu süreç deneme yanılma olarak ilerliyor. Ya da sizin bünyenizde gaz ne yapıyorsa onları bir süre bırakarak diyet yapabilirsiniz. Alerji durumunda şüphe ediyorsanız kademe kademe süt ve süt ürünlerini kesip denemeniz gerekiyor mesela sütü kesip bakın sonra peynir sonra yoğurt sonra yumurta gibi benim kızım da alerjik bebek ben tamamen emziröeyi bırakmak zorunda kaldım alerji maması kullanıyoruz aklınız karışabilir bir doktora giderek süreci yönetebilirsiniz
M

Melisa ..

13 Mayıs 2026 12:26
Merve
6 7 aya kadar devam edebilir gaz olayı. Mesela süt içiyorsanız bu gaz yapabilir sütü keserek deneyin biraz bu süreç deneme yanılma olarak ilerliyor. Ya da sizin bünyenizde gaz ne yapıyorsa onları bir süre bırakarak diyet yapabilirsiniz. Alerji durumunda şüphe ediyorsanız kademe kademe süt ve süt ürünlerini kesip denemeniz gerekiyor mesela sütü kesip bakın sonra peynir sonra yoğurt sonra yumurta gibi benim kızım da alerjik bebek ben tamamen emziröeyi bırakmak zorunda kaldım alerji maması kullanıyoruz aklınız karışabilir bir doktora giderek süreci yönetebilirsiniz
Sizde alerjı durumunda bu emmede zorluklar yasadınız mı ? Yumurtayı 1 haftadır kestim kahvaltıda ama devam ediyor problem şimdi peynir yogurt ve sütü keseceğim. Kaç günde sonuc verir bilemiyorum.

Bu keske durumunu biraz aydınlatır mısınız. Sütün katıldıgı hiçbirseyımı yememek gerek .
M

Merve

13 Mayıs 2026 20:06
Melisa
Sizde alerjı durumunda bu emmede zorluklar yasadınız mı ? Yumurtayı 1 haftadır kestim kahvaltıda ama devam ediyor problem şimdi peynir yogurt ve sütü keseceğim. Kaç günde sonuc verir bilemiyorum.

Bu keske durumunu biraz aydınlatır mısınız. Sütün katıldıgı hiçbirseyımı yememek gerek .
Evet sütün katıldığı hiçbir şeyi ben yememiştim doktorumuz öyle demişti sonra tüm ürünleri teker teker kestikten sonra aynı şekilde sonradan teker teker yemeklerime ekledim hangisinde problem var anlamak için 2 hafta sürdü bu durum kızımda ilk önce çoklu besin alerjisi çıkmıştı yoğurt vs sonra sadece süt kaldı yaşı ilerledikçe bu durum azalıyor merak etmeyin iki aylıkken benim kızımda bu teşhis konuldu. Bir yaşını geçti hala mesela süt toleransı yok. Ek gıdaya geçtiğimiz zaman yoğurt dokunmuştu yaşına yaklaştıkça yoğurt yiyebiliyor şuan. Yumurta demekki problem olmamış sizde. Sütü deneyin yoğurt deneyin peynir deneyin daha sonra teker teker tekrar yiyin eğer bunlardan biti dokunuyorsa zaten bu şekilde ortaya çıkıyor
M

Melisa ..

13 Mayıs 2026 20:12
Besinler tek tek mi deneyeyım ben direkt süt ürünlerini keseyim diyorum , birde ne kadar sürede test ederim. Yumurts bir haftadır tüketmiyorum bazen sonuyor bazen artıyor ama beslenmeme durumı hala aynı devam hiç iyileşme yk
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir