Alerjiden Böyle Yapıyor Olabilir mi? Beslenme Reddi
180 görüntüleme
M
Melisa ..
13 Mayıs 2026 12:11
Arkadaşlar merhaba, bebeğimin vücudunda egzama tarzı bi kaç kızarıklık var doktorumuz egzama dedi. Ama benım asıl sorunum beslenmek istememe. Emzirmeye başlayınca huzursuzlanıyor ve sğreklı bacakalrını çekip alttan gaz cıkarıyor. Sonrada hemen bırakıyor. Bellı ki beslenirken onu rahatsız eden birsey var gaz cıkarıyor.
Eğer alerjisi varsa böyle yapar mı? Beslenirken gaz yaratıp hızursuz edip beslenme reddi yapar mı?
Eğer alerjisi varsa böyle yapar mı? Beslenirken gaz yaratıp hızursuz edip beslenme reddi yapar mı?
M
Merve
13 Mayıs 2026 12:15
Yediklerinize dikkat ederek bir deneyin isterseniz belki sizin yediğiniz bir şey bebeğinizde sindirim zorluğu yapıyordur
M
Melisa ..
13 Mayıs 2026 12:18
Yediklerinize dikkat ederek bir deneyin isterseniz belki sizin yediğiniz bir şey bebeğinizde sindirim zorluğu yapıyordur
M
Merve
13 Mayıs 2026 12:21
Acaba nasıl bulucam. 4 aylık bebekte yapar mı bu? Artık gaz durumu bitmesi gerekmez mi
M
Melisa ..
13 Mayıs 2026 12:26
6 7 aya kadar devam edebilir gaz olayı. Mesela süt içiyorsanız bu gaz yapabilir sütü keserek deneyin biraz bu süreç deneme yanılma olarak ilerliyor. Ya da sizin bünyenizde gaz ne yapıyorsa onları bir süre bırakarak diyet yapabilirsiniz. Alerji durumunda şüphe ediyorsanız kademe kademe süt ve süt ürünlerini kesip denemeniz gerekiyor mesela sütü kesip bakın sonra peynir sonra yoğurt sonra yumurta gibi benim kızım da alerjik bebek ben tamamen emziröeyi bırakmak zorunda kaldım alerji maması kullanıyoruz aklınız karışabilir bir doktora giderek süreci yönetebilirsiniz
Bu keske durumunu biraz aydınlatır mısınız. Sütün katıldıgı hiçbirseyımı yememek gerek .
M
Merve
13 Mayıs 2026 20:06
Sizde alerjı durumunda bu emmede zorluklar yasadınız mı ? Yumurtayı 1 haftadır kestim kahvaltıda ama devam ediyor problem şimdi peynir yogurt ve sütü keseceğim. Kaç günde sonuc verir bilemiyorum.
Bu keske durumunu biraz aydınlatır mısınız. Sütün katıldıgı hiçbirseyımı yememek gerek .
M
Melisa ..
13 Mayıs 2026 20:12
Besinler tek tek mi deneyeyım ben direkt süt ürünlerini keseyim diyorum , birde ne kadar sürede test ederim. Yumurts bir haftadır tüketmiyorum bazen sonuyor bazen artıyor ama beslenmeme durumı hala aynı devam hiç iyileşme yk
Yükleniyor...