Alerji ve Kilo

76 görüntüleme
B

Buşra C. G.

5 Şubat 2026 22:24
Kızım 12 aylık sadece anne sütü kullanıyordu ilk 3 4 ay çok iyi kilo alıyordu ama sonra kılosunun azaldığını farkettim ve şüphelendiğim için üstüne gittim ve bağırsak tepkimeli süt proteini alerjisi olduğu ortaya çıktı kılo alımı çok yavaşladı dk 2510 şuan 8250 çok mu geri kalmış bebeğim bir beslenme danışmanına diyetisyene başvurmak gerekir mi
Afranur K.

Afranur K.

5 Şubat 2026 22:27
Yanlış bilmiyorsam eğer 1 yaşına geldiğinde doğum kilosunun 3 katına çıkmış olması yeterliydi. Bebeklerimiz 3-4. Aydan sonra hareketlendiği ki artık 12 aylık bir bebeği baz alırsak hareket oranı yüksek olduğu için ilk 3-4 aydaki hızda kilo alımı beklenmiyor.

Doktoru bunun için size ne bilgi verdi. Eğer yeterli dediyse bence endişelenmenize gerek yok.

Dediğim gibi yakış hatırlamıyorsam kilosunun 3 katına çıkması, boyu da 3/4 oranında artması yeterliydi.
B

Buşra C. G.

5 Şubat 2026 22:31

Afranur Keskin

Yanlış bilmiyorsam eğer 1 yaşına geldiğinde doğum kilosunun 3 katına çıkmış olması yeterliydi. Bebeklerimiz 3-4. Aydan sonra hareketlendiği ki artık 12 aylık bir bebeği baz alırsak hareket oranı yüksek olduğu için ilk 3-4 aydaki hızda kilo alımı beklenmiyor.

Doktoru bunun için size ne bilgi verdi. Eğer yeterli dediyse bence endişelenmenize gerek yok.

Dediğim gibi yakış hatırlamıyorsam kilosunun 3 katına çıkması, boyu da 3/4 oranında artması yeterliydi.

Persentiline göre az dedi ama doğum kilosuna göre normal dedi ilk başlarda iyi kılo aldığı ve sonra durma yaşadığı için persentilinin gerisinde kaldı bir de sık sık hastalanıyor o yüzden şuan her şeye takılıyorum ama evet çok hareketli bir bebek bunu kabul etmem lazım ben yoruluyorum o yorulmuyor maşallah
S

Ssssss

5 Şubat 2026 23:05
Alerjisi olduğunu nasıl anladınız acaba
B

Buşra C. G.

5 Şubat 2026 23:07

Ssssss

Alerjisi olduğunu nasıl anladınız acaba

Mukuslu ve kanlı kakası vardı ayrıca kılo alımı geriliyordu kılo veriyordu artık sonra süt ürünleri diyeti yaptığımızda geçtiğini fark ettik ve immünoloji uzmanına gidip teyit ettik

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir