Alerji ve Aşı

341 görüntüleme
Ü

Ümmühan G.

6 Haziran 2026 14:06
Bebeğimin süt ve yumurta alerjisi var kan ve deri testinde çıktı. Fakat sadece yanaklarında egzamaya çevirdiği için iki aydır minik minik yedirerek alıştırmaya çalışıyorum. Bir aya yakındır egzama tarzı bir şey yapmıyor artık fakat 9. ay aşısından çok korkuyorum. Alerji geçmiş midir hafiflemiş midir yoksa aşıyı yaptırmam riskli mi çok korkuyorum yumurta alerjisi olup aşı yaptıranınız var mı?
G

Gülcan Ş.

6 Haziran 2026 14:41
bizim vardı 9 aylık aşısını hastanede alerji doktor gözetiminde yaptık yumurta kesınlikle yasak hem sarısı hem beyazı hem kanda hemde deri de çıktı hemşiremiz kesinlikle vermemem gerektıgını vurguladı tekrardan test yaptırana kadar hatta bir kaç gün sonra 12 aylık olacak 12 ay aşısını da hastanede doktor gözetiminde olacak o zamanda test yapılacak
G

Gülcan Ş.

6 Haziran 2026 14:42
İğneyi yavaş yavaş ve belirli saatler arasında yaptı vücud herhangi bir tepkime gösteriyor mu diye bekledik her aşı sonrası yarım saat 40 dakıka 1 saat seklınde bekledik
Ü

Ümmühan G.

6 Haziran 2026 15:04
Gülcan Şahan
bizim vardı 9 aylık aşısını hastanede alerji doktor gözetiminde yaptık yumurta kesınlikle yasak hem sarısı hem beyazı hem kanda hemde deri de çıktı hemşiremiz kesinlikle vermemem gerektıgını vurguladı tekrardan test yaptırana kadar hatta bir kaç gün sonra 12 aylık olacak 12 ay aşısını da hastanede doktor gözetiminde olacak o zamanda test yapılacak
Yediğinde sizde nasıl belirtiler çıkıyordu? Bizim sadece yanağında döküntü oluyordu o da önce hafifledi sonra geçti çok şükür ama korkuyorum
G

Gülcan Ş.

6 Haziran 2026 22:22
Bizde çok az birsey beyazını yedirmiştim ama minnacıktı iki kez üst üste kustu kızardı yanakları döküntü oldu ama sarısında sadece yüzünde döküntü oldu korkulacak bişey yok doktor ver diyene kadar vermeyin bence çünkü vücud istemiyor bir süre onu sonra artık geçiyor uzun süre vermeyince belli bir dönemde vücud kabul ediyor
Ü

Ümmühan G.

6 Haziran 2026 22:24
Gülcan Şahan
Bizde çok az birsey beyazını yedirmiştim ama minnacıktı iki kez üst üste kustu kızardı yanakları döküntü oldu ama sarısında sadece yüzünde döküntü oldu korkulacak bişey yok doktor ver diyene kadar vermeyin bence çünkü vücud istemiyor bir süre onu sonra artık geçiyor uzun süre vermeyince belli bir dönemde vücud kabul ediyor
Doktorumuz vermemizi vücudun savaştığını söyledi onun için ben hep verdim ve şuan döküntü vs olmuyor
G

Gülcan Ş.

6 Haziran 2026 22:25
Doktorunuz demısse bişey diyemem ama bize yasak önümüzdeki hafta belli olacak test yaptırcaz
Ü

Ümmühan G.

6 Haziran 2026 22:26
Gülcan Şahan
Doktorunuz demısse bişey diyemem ama bize yasak önümüzdeki hafta belli olacak test yaptırcaz
Aşı öncesi tekrar test yapacak olabilirler bize de. Ek gıda öncesi anne sütünden ben yediğimde dahi oluyordu ama artık hiçbir belirti olmuyor. Bizim de önümüzdeki hafta belli olacak
G

Gülcan Ş.

6 Haziran 2026 22:34
İnsallah temiz çıkar da içimiz rahat bir şekilde veririz
Ü

Ümmühan G.

6 Haziran 2026 22:35
Gülcan Şahan
İnsallah temiz çıkar da içimiz rahat bir şekilde veririz
İnşallah hep iyi olsunlar
G

Gülcan Ş.

6 Haziran 2026 22:39
İnsallah
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir