Alerji Testi ve Döküntü

305 görüntüleme
R

Rukiye T. ..

11 Aralık 2025 21:47
Hocam merhabalar bebeğime hem kan hem de deri testi yaptırdım ama alerji çıkmadı. Şuan hâlâ ara ara döküntüleri oluyor. Çocuk doktoru bizi yönlendirmişti alerji doktoruna döküntü için. Size sorum alerji testlerinde alerji çıkmamasına rağmenbebegimin alerjisi olur mu? Bir de döküntü şeklinde pisik oluyor alerji ile alakası var mı?
S

Sevgi B. T. ..

11 Aralık 2025 22:15
Aynı durum bizde de mevcut. Bir cildiye bize egzema dedi ama ben alerjiden şüphe ediyorum
Deniz T.

Deniz T.

11 Aralık 2025 22:19
Merhabalar. Bağırsak tepkili alerjiler de kan ve deri testin de maalesef cikmiyor. Bebeginiz de dokuntu mukuslu ya da kanli kaka,gecmeyen pisik ve bazen de meme reddi eslik edebiliyor bu belirtilerden biri ya da bir kaci varsa alerji doktorunun diyet uygulamasi ile cozume ulasabilirsiniz. Ama bazen atopik ciltler de dokuntuyu gosterebiliyor
R

Rukiye T. ..

12 Aralık 2025 18:12
Şöyle ki mukuslu kaka ilk bir yaşına kadar vardi ama şuan normale döndü bebegim 13 aylık pişik ve meme reddi de yaşıyoruz
R

Rukiye T. ..

12 Aralık 2025 18:13
Doktora gittiğimde ne söylemeliyim peki diyet gerek görmemişti alerji testinde bir şey cikmayinca
E

Elif N.

29 Ocak 2026 14:59

Rukiye Tahtaci

Doktora gittiğimde ne söylemeliyim peki diyet gerek görmemişti alerji testinde bir şey cikmayinca

Merhaba aynı durum bizdede var teste bir sey çıkmadı ama mukuslu yeşil kala vs . Diyet başlayacağım sizin öneriniz var mı
Z

Zahide.

30 Ocak 2026 11:32

Elif Nur

Merhaba aynı durum bizdede var teste bir sey çıkmadı ama mukuslu yeşil kala vs . Diyet başlayacağım sizin öneriniz var mı

Bizdede mukuslu kaka var bir aydır rota yaptırmışmıydınız rota tetikliyo deniliyo yaptırıp yaptırmamak arasında kararsız kaldım
E

Elif N.

30 Ocak 2026 21:39

Zahide.

Bizdede mukuslu kaka var bir aydır rota yaptırmışmıydınız rota tetikliyo deniliyo yaptırıp yaptırmamak arasında kararsız kaldım

Maalesef henüz 44 günlük bebeğim o yüzden daha aşı da yaptırmadık ama süt ürnlerini ve yumurtayı kesince çok rahtladı
Z

Zahide.

30 Ocak 2026 21:58

Elif Nur

Maalesef henüz 44 günlük bebeğim o yüzden daha aşı da yaptırmadık ama süt ürnlerini ve yumurtayı kesince çok rahtladı

Kaç gün diyet yapınca normale döndü bebeğiniz bizim huzursuzluk vs gaz durumu yok ama karnı sürekli gurulduyor ve yeşilimsi mukuslu kakaları var her kakası mukuslu özellikle muhtemelen bizdede var alerji diye düşünüyorum o yüzden bugün rota aşısını yaptırmama kararı aldık
E

Elif N.

30 Ocak 2026 23:35
Benim yaptığım araştırma sonucunda alerjinin belirtileri yeşil mukuslu kaka, hırıltı, ciltte kızarıklık ve döküntü, meme reddi veya huzursuzluk gibi semptomlar benim bebeğimde hepsi vardı. Alerji testinde çıkmaması mümkün olabiliyormuş, buna direk alerji demek doğru değilmiş de tolere edemiyor henüz vücudu anne sütünden geçerken demek daha doğruymuş. Yaklaşık bir yaşına doğru da azalarak kaybolurmuş. Keza bende de benzer bir öykü varmış ve 1 yaşımdan hala yanıklarımda kızarıklık var ve annem de 1 yaşından sonra hafifledi diyor. Sorunuz için ise internete alerjen gıdalar yazın fotoğraflar kısmında direk alerjen gıdaların hepsi çıkıyor. Bunların hepsine dikkat etmeye başladım. Başta süt ve ürünleri, yumurta, kuruyemişi bıraktım. Azaltmadım yumurta var diye kek pasta vs de yemedim örneğin ve 2 3 gün içinde değişimi önce kakasında gördüm. Mukusu azaldı ve yeşilden sarıya dönüş oldu kakasında. Kızarıklar kabuklanıp döküldü yenileri çıkmamaya başladı. Bir kaç gün sonra bunları geri ekleyip hangisinden olduğunu netleştirmeye çalışacağım. Ben çok uğraştım bunlar kafama göre değil doktorumuz ve diyetisyen tavsiyesi üzerine. Bu arada atopik ciltlere uygun nemlendirici ile bebeğimin cildini de sık sık nemlendirdim .
Z

Zahide.

31 Ocak 2026 08:29

Elif Nur

Benim yaptığım araştırma sonucunda alerjinin belirtileri yeşil mukuslu kaka, hırıltı, ciltte kızarıklık ve döküntü, meme reddi veya huzursuzluk gibi semptomlar benim bebeğimde hepsi vardı. Alerji testinde çıkmaması mümkün olabiliyormuş, buna direk alerji demek doğru değilmiş de tolere edemiyor henüz vücudu anne sütünden geçerken demek daha doğruymuş. Yaklaşık bir yaşına doğru da azalarak kaybolurmuş. Keza bende de benzer bir öykü varmış ve 1 yaşımdan hala yanıklarımda kızarıklık var ve annem de 1 yaşından sonra hafifledi diyor. Sorunuz için ise internete alerjen gıdalar yazın fotoğraflar kısmında direk alerjen gıdaların hepsi çıkıyor. Bunların hepsine dikkat etmeye başladım. Başta süt ve ürünleri, yumurta, kuruyemişi bıraktım. Azaltmadım yumurta var diye kek pasta vs de yemedim örneğin ve 2 3 gün içinde değişimi önce kakasında gördüm. Mukusu azaldı ve yeşilden sarıya dönüş oldu kakasında. Kızarıklar kabuklanıp döküldü yenileri çıkmamaya başladı. Bir kaç gün sonra bunları geri ekleyip hangisinden olduğunu netleştirmeye çalışacağım. Ben çok uğraştım bunlar kafama göre değil doktorumuz ve diyetisyen tavsiyesi üzerine. Bu arada atopik ciltlere uygun nemlendirici ile bebeğimin cildini de sık sık nemlendirdim .

Anladım çok teşekkür ederim bizde sadece yeşil mukuslu kaka var oda bazen yeşil oluyo her zaman değil ama geçmeyen bir hırıltımız var burnu ciğerleri temiz olmasına rağmen. Döküntü veya vücutta kuruluk vs yok farklı belirti olmadığı için dokdr alerji demiyo yada diyet yap da demedi sadece rota tetkiklerse diye endişe ettim .
F

Feyza Y.

13 Şubat 2026 19:40

Elif Nur

Lütfen benim bebeğimde 20 günlükken başladı önce anlaşılmadı yüzde kortizol kullandık soldu şuan 2 aylık bir aydır sürekli tüm vücudunda kızarıp kabarıyor bronşitten hastanede yattık o sürede çok alevlendi orada doktor baktı atopik dermatit dedi yine kortizol krem Mustela verdi bugün başladık ama yorumları okuyunca çok endişelendim Napsam bana ne önerirsiniz siz ne durumdasınız
E

Elif N.

15 Şubat 2026 01:24

Feyza Yalçın

Lütfen benim bebeğimde 20 günlükken başladı önce anlaşılmadı yüzde kortizol kullandık soldu şuan 2 aylık bir aydır sürekli tüm vücudunda kızarıp kabarıyor bronşitten hastanede yattık o sürede çok alevlendi orada doktor baktı atopik dermatit dedi yine kortizol krem Mustela verdi bugün başladık ama yorumları okuyunca çok endişelendim Napsam bana ne önerirsiniz siz ne durumdasınız

Alerjil ürünlerin listesini google görsellere yazın ve onları tüketmeyin özellikle bende süt ve süt ürünleri ve çiğ kajuyu bırakınca oldu. Panik olamayın, yeşil mukuslu kaka hırıltı vs de var mı bunalrda alerji belirtisi bi gözlemleyin .
F

Feyza Y.

15 Şubat 2026 19:48

Elif Nur

Alerjil ürünlerin listesini google görsellere yazın ve onları tüketmeyin özellikle bende süt ve süt ürünleri ve çiğ kajuyu bırakınca oldu. Panik olamayın, yeşil mukuslu kaka hırıltı vs de var mı bunalrda alerji belirtisi bi gözlemleyin .

Bu sayfalardan bildirim alamıyorum zor buldum mesajınızı kakası sarı bazen mukus çok nadir burun kısmında hırıltı oluyor geçen hafta bronşit geçirdik geniz akıntısından mı acaba diye düşündüm ben. Kızarıklık yoğun nemler sonucu sönüyor biraz sonra yine alevleniyor karın göğüs kol ve bacaklarda çok huzursuz oluyorum napıcamı bilemiyorum akşam saatlerinde göz çevreside kızarıyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir