Alerji Testi

246 görüntüleme
M

Marziye E. Ö.

15 Mayıs 2026 18:46
Bebeğimde gövdede kulak arkası ve yanaklarda minik nokta nokta kızarıklık başladı çocuk uzmanı zaditen damla ve atopik krem önerdi damla ve kremle geçiyor ama damlayı dün kestim tekrar kızarıklıklar ortaya çıktı allerji testi yaptırmalı mıyım şu an 4 ay 1 haftalık
H

Hümeyra T.

15 Mayıs 2026 19:14
Bebeğimde alerji egzama şeklinde oldu. Aynı damlayı kullandık. (Özel hastanede) Çocuk doktorundan ziyade çocuk alerji uzmanına gitmenizi öneririm. Çocuk doktoru bize egzamadan dolayı süt alerjisi var süt ürünlerinden bir süre uzak dur demişti fakat durum daha farklıymıs. Çocuk doktorları alanları olmadığo işin yanlış yönlendirme yapabiliyor maalesef benim durumumds pldugu gibi.Alerji çocuk uzmanına gittim ciltten (sırtından) alerji testi yaptığında yumurta ve susam alerjisi olduğunu söyledi. 2 ay diyet yaptım (emzirdiğim için) 2 ayın sonunda fırınlanmıslarla başlayarak kontrollü ilerledik. Ama genelde alerji 2 ay anne diyetiyle geçiyor. Kademeli tadım baslıyor. Çocugunuzun neye alerjisi olduğunu bilmediğimizi düşünüyorum bu yazdıklarınızdan. Bence bir alerji cocuk uzmanına gidin. Hatta şehir hastanelerinde bu cilt testler (+kan testi) yapılıyor. Özeller çok pahalı bilginiz olsun; bütçeniz varsa o ayrı tabi fakat çok sürdürülebilir gelmedi bana (11bin tl idi -farklılık göstercektir tabiki doktora göre). Alerjiye bazen doğrudan sıra alınmamayabiliyor, şehir hastanesinden bir çocuk doktoruna da alerji için giderseniz sizi test için yönlendirecektir.
M

Marziye E. Ö.

15 Mayıs 2026 19:15
Detaylı yorumunuz için teşekkür ederim ❤️
H

Hümeyra T.

15 Mayıs 2026 19:17
Kesinlikle test yaptırmanızı öneririö. Alerji bazı çocukta uyku yapar bazısında daha sıkıntılı olabiliyor. Bizde gizli reflü(mide yanması ve mideden ağza sıvı gelmesi) oldu. Bu durum yüzünden saatlerce uykuya dalamayan, dalsa hemen uyanan ve gün içinde uyumak isteyen rahatsız bir bebek oldu
Fatma A. U.

Fatma A. U.

15 Mayıs 2026 19:47
Bizde sırttan doku testi yaptırdık süt alerjisi olduğunu öğrendik kesinlikle yaptırın bize doktorumuz alerji bölümünden alan açtı gittik yaptırdık
G

Gülcan Ş.

15 Mayıs 2026 20:38
Bizde şehir hastanesine gittik pediatri yeşil alan açtı ve randevuyla gitmiştik deri ve kan testinde yumurta alerjisi çıktı bu konu da alerji doktorları ilaç vermedıgı süreci diğer doktorların verdıgı ilaçları alerji doktoruna sormadan kullanmayın bence çünkü bu zaditen uyku ve sersemlik hali yapıyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir