Alerji mi Yoksa Başka Bişey mi?
289 görüntüleme
M
Meyra Y. D.
4 Mayıs 2026 14:59
Bebeğim 3 aylık 20 günlükken yüzünde ve gögüsümde aşırı derecede kızarıklık sivilce gibi döküntü çıktı. Alerjisi olduğu söylendi testler yapıldı negatif çıktı. Süt diyeti yaptım krem kullandım azaldı bazen tekrar çıkıyor. Fırkırarak kusma ve Fırkırarak kaka yapıyor o dönemlerde. Kuruyemişe de alerjisi olduğunu düşünüyorum. Bu durumda olan birleri var mı nasıl ilerleyeceğim? Anne sütü ile besleniyor sadece.

Fatma A. U.
4 Mayıs 2026 15:04
Benim kızımında süt alerjisi var kızarıklık kuruluklar o dönemde hiç geçmedi fışkırarak kusma kakada mukus vardı doku testi yapıldı 8. Ayında mamayı değiştirdi doktorumuz şimdi daha iyi kızım şuan 10 ay 12 günlük
M
Meyra Y. D.
4 Mayıs 2026 15:05
Benim kızımında süt alerjisi var kızarıklık kuruluklar o dönemde hiç geçmedi fışkırarak kusma kakada mukus vardı doku testi yapıldı 8. Ayında mamayı değiştirdi doktorumuz şimdi daha iyi kızım şuan 10 ay 12 günlük
M
Merve Ş.
4 Mayıs 2026 15:09
Yediğiniz tüm besinler için günlük tutmanızı ve bebeğinizi ona göre gözlemlemenizi öneririm. Testler negatif çıksa da belirtiler alerjisi olduğunu gösterir. Benim bebeğim sadece anne sütü aldığı dönemde süt ve süt ürünleri , baklagiller , kahve, kakaoya karşı hassasiyet gösteriyordu. Tüketmediğimde rahatlıyordu. Ek gıda dönemi ile birlikte çoklu besin alerjisi tanısı aldı zaten. Şimdi 15 aylık hala alerji doktorlarının takibinde sürecimizi devam ettiriyoruz.

Fatma A. U.
4 Mayıs 2026 15:12
Ne zamandır mama veriyorsunuz? Ben emzirdiğim için tam olarak neye alerjisi var bulmaya çalışıyorum. Ve ne zaman geçer acaba diye düşünüp duruyorum. Ek gıdada hala geçmedi sanırım sizim
Bir ay boyunca süt ürünleri yemiyecek deneyecez bir dedi ek gıdaya geçince yoğurt falan vermeye başlamıştım mamayı kullanmaya başlayınca o bir aylık deneme sürecinde vudundaki kuruluklar kızarıklıklar geçmeye başladı kusması azaldı kakasındaki mukus geçti şimdi aynı mamadan devam ediyoruz çok şükür düzeldi 1 yaşına kadar süt ürünleri yemiyecek sonra deneyelim doku testi yapalım yavaş yavaş yedirelim dedi doktorumuz bu sürecin başında kan testi ve doku testide yaptırdık doku testinde bir tek süt ürünleri alerjisi çıktı
M
Meyra Y. D.
4 Mayıs 2026 15:18
Yediğiniz tüm besinler için günlük tutmanızı ve bebeğinizi ona göre gözlemlemenizi öneririm. Testler negatif çıksa da belirtiler alerjisi olduğunu gösterir. Benim bebeğim sadece anne sütü aldığı dönemde süt ve süt ürünleri , baklagiller , kahve, kakaoya karşı hassasiyet gösteriyordu. Tüketmediğimde rahatlıyordu. Ek gıda dönemi ile birlikte çoklu besin alerjisi tanısı aldı zaten. Şimdi 15 aylık hala alerji doktorlarının takibinde sürecimizi devam ettiriyoruz.
M
Meyra Y. D.
4 Mayıs 2026 15:18
Doğum yaptıktan 22 gün sonra sütüm kesildi o günden beri mama içiyor şuan 10 ay 12 günlük 3 tane doktora götürdüm hiçbiri ilgilenmedi sonunda arkadaşımın çocuklarını götürdüğü doktora götürdüm çok iyi bir doktormuş hemen mamayı değiştirelim dedi EVOLVİA RP2 kullanıyoruz şimdi daha önce Bebelac kullanıyorduk
Bir ay boyunca süt ürünleri yemiyecek deneyecez bir dedi ek gıdaya geçince yoğurt falan vermeye başlamıştım mamayı kullanmaya başlayınca o bir aylık deneme sürecinde vudundaki kuruluklar kızarıklıklar geçmeye başladı kusması azaldı kakasındaki mukus geçti şimdi aynı mamadan devam ediyoruz çok şükür düzeldi 1 yaşına kadar süt ürünleri yemiyecek sonra deneyelim doku testi yapalım yavaş yavaş yedirelim dedi doktorumuz bu sürecin başında kan testi ve doku testide yaptırdık doku testinde bir tek süt ürünleri alerjisi çıktı

Fatma A. U.
4 Mayıs 2026 15:23
Testi ne zaman yaptırmıştınız?
M
Merve Ş.
4 Mayıs 2026 15:24
Tek başına mukuslu kakayı tek başına besin alerjisi olarak kabul etmedi bizde hiçbir doktor o kızarıklıklar da maalesef dönem dönem tetikleniyor tamamen nadiren geçiyor bizde. O kızarıklıklar için zaten benim bebeğim atopik dermatit tanısı almıştı muhtemelen sizin bebeğiniz de öyledir cildini nemli tutmanız gerekiyor duşunu çok sıcak aldırmamanız gerekiyor, duştan çıktıktan sonraki ilk 3 dakika içinde vücudunu çok nemlendirmeniz gerekiyor yor. Yine gün içinde de ben 2-3 defa nemlendiriyorum bebeğimin vücudunu . Özellikle diş dönemleri ve alerjisi olduğu yeni bir besin denediysem hala devam ediyor yani sıkıntılarımız. Biz kanlı kakayı sadece kapya biber verdiğimizde görmüştük başka hiçbir besin de görmemiştik o yüzden neye alerjileri olduğu da çok zor anlaşılıyor . Ama ciddi besin alerjiler de benim bebeğim hep ürtiker oldu . Verdiğiniz her şeyde yediğiniz her şeyde kontrol etmeniz gerekiyor. Ve çocuk doktorunuzun yönlendirmesiyle bir alerji doktoruyla görüşmenizi tavsiye ederim gerçekten çok zor bir süreç kolaylıklar diliyorum🙏🏻
M
Meyra Y. D.
4 Mayıs 2026 16:00
Tek başına mukuslu kakayı tek başına besin alerjisi olarak kabul etmedi bizde hiçbir doktor o kızarıklıklar da maalesef dönem dönem tetikleniyor tamamen nadiren geçiyor bizde. O kızarıklıklar için zaten benim bebeğim atopik dermatit tanısı almıştı muhtemelen sizin bebeğiniz de öyledir cildini nemli tutmanız gerekiyor duşunu çok sıcak aldırmamanız gerekiyor, duştan çıktıktan sonraki ilk 3 dakika içinde vücudunu çok nemlendirmeniz gerekiyor yor. Yine gün içinde de ben 2-3 defa nemlendiriyorum bebeğimin vücudunu . Özellikle diş dönemleri ve alerjisi olduğu yeni bir besin denediysem hala devam ediyor yani sıkıntılarımız. Biz kanlı kakayı sadece kapya biber verdiğimizde görmüştük başka hiçbir besin de görmemiştik o yüzden neye alerjileri olduğu da çok zor anlaşılıyor . Ama ciddi besin alerjiler de benim bebeğim hep ürtiker oldu . Verdiğiniz her şeyde yediğiniz her şeyde kontrol etmeniz gerekiyor. Ve çocuk doktorunuzun yönlendirmesiyle bir alerji doktoruyla görüşmenizi tavsiye ederim gerçekten çok zor bir süreç kolaylıklar diliyorum🙏🏻
M
Meyra Y. D.
4 Mayıs 2026 16:00
İlk kan testini ve doku testini 8. Ay da yaptırmış ama daha erkende yapabiliyorlarmış sordum

Fatma A. U.
4 Mayıs 2026 16:57
Bazı doktorlar çok saçmalıyor
M
Merve Ş.
4 Mayıs 2026 17:11
Gerçekten çok zorlanıyorum. Çünkü her doktor farklı bir yorum yapıyor. Alerji doktorunda gittik. Her kafadan başka ses çıktığı için ne olduğunu bir türlü anlayamadık. Alerji doktorlarına kalsa hiçbirşey yemeyeceğim köpeğimi evden göndereceğim ve kıyafetlerini elimde yıkayacağım🥲
M
Meyra Y. D.
5 Mayıs 2026 01:57
Evet gerçekten herkes farklı bir şey söylüyor o yüzden içinize sinen size mantıklı gelen kişilerle ilerlemenizi öneririm. Bizim gittiğimiz doktorlardan biri de asla diyet yapmayacaksın sütten geçmez bebeğe diyordu ama kızım çok fazla bağırsak hassasiyeti yaşıyordu ben dokunduğunu fark ettiğim hiçbir besini tüketmemiştim. Sonra yavaş yavaş yemeye başlamıştım. Bize de evcil hayvan yoksa almayın dediler. Çamaşırlarını Granül sabunla yıkıyorum 2-3kez durulama yaptırıyorum. Mümkünse çamaşır kurutma makinesi ve hava temizleme cihazı kullanabilirsiniz. Peluş oyuncak bile yasak dedi bir doktorumuz bize başka biri oyuncaklarını yıkayıp kurutup buzlukta 24saat beklettikten sonra oynamalı demişti. Besin alerjilerinin ne zaman açılacağına da doktoru karar veriyor . Uygun gördükleri şekilde hazırlıyorum hastanede onların gözetiminde söyledikleri miktarlarda yediriyorum . Tolere ederse evde de devam değilse tekrar deri testi tekrar provokasyon testi 😞
Yükleniyor...