Alerji mi? Reflü mü? Grip mi?

50 görüntüleme
A

Ayşegül A.

3 Nisan 2026 23:15
Merhaba, bebeğim tam 8 aylık. Yaklaşık 1-1.5 aydır hem gündüz hem gece olan hafif öksürüğü vardı. Düzenli doktor muayenesinde çok ağladı tıkandı öksürdü morardı. Sonrasında öksürük devam etti ama azdı. Salı günü öksürük sebebiyle yine doktora götürdük. Muayenede yine çok ağladı boy ölçümü tartıya yatırılma derken ağlarken yine tıkandı morardı. Doktor normal dedi ama o günden beri öksürük şiddeti arttı. Gündüz ve gece dik yatay pozisyonda öksürüyor. Son 15 gündür iştahı çok güzeldi istedikçe verdim. Beslenirken arada ağlıyor sonra devam ediyor. Pütürlü gıda yutarken sanki canı açıyor sonra yemek istemiyor. Arada bir sanki yedikleri ağzına geliyor gibi oluyordu. Sonra üstüne öksürük eklendi. Muz çok sevdi istedikçe verdim ısırarak yedi

Uykusunda gündüz bebek arabasında uyuyor sadece. Dik pozisyonda, uyurken önce nefesi bozuluyor hafif nefes verirken zorlanma, gürültü oluyor nefes tutar gibi oluyor ve arkasından şiddetli bir öksürük geliyor, uyurken ağzından salya akıyor. Bunun videosunu çekince öksürüğe alerji diyen doktorumuz bizi gastroentoloja yönlendirdi gastrotuss baby şurup a başladık

Günde 3 defa sıvı öğünlerden sonra 5 ml verdik iki gündür

Hiç değişiklik olmadı

Az önce yatmadan nebül verdim öksürüğü arttı ama uyurken öksürdüğü gibi şiddetli değil daha yavaş bir öksürük

Bu arada beslendikten 1.5 saat sonra bile şurup dururken yutkunuyor, rahatsız oluyor ağlıyor

Beslenme aralarını 4 saate çıkaralım arada yemek vermeyin dedi doktor

Ama değişiklik olmadı doğru yolda mıyız? Uyuyamadıkça çok üzülüyorum

Bugün çatalla ezilmiş kıymalı sebze püresini yerken de tıkandı mosmor oldu çok korktuk

Su içerken de bazen tıkanıyor öksürüyor içeriden hık hık diye ses geliyor

Mama içerken de tıkanıyor rahatlayıp yutamıyor onu sanırım, biberon içerken uykusu geliyor

ya
Yeter A.

Yeter A.

3 Nisan 2026 23:34
Bogazı tahriş olmamış mıdır ya,yutkunamıyorsa dıye belki cok öksürdüğü içinde tahriş plmus olabılır gıdaları yutamıyo demişsiniz ondan sadece tahmini söylüyorm. Farklı bı doktora daha götürün olmadı bıde sizin iç güdünüz ne dıyor ona kulak verin iç sesinize göre hareket edin . İnşalla cabuk gecer iyileşir bebeğiniz .
A

Ayşegül A.

4 Nisan 2026 16:54
Teşekkür ederim dün gece nebul yaptık ve öksürüğü arttı herhalde hasta oldu ama paralelde de mide rahatsız diye düşünüyorum

Hastalandığı için az yemeye başladı midesi rahatların diye ısrar etmiyorum

İnşallah düzelecek
G

Gamze K. ..

4 Nisan 2026 17:07
Reflü ve alerji olabilir biras daha takip edip devam ederse farklı bı doktkra götürun bence
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir