Alerji mi Egzama mı?

191 görüntüleme
M

Meliha Ü.

22 Nisan 2026 16:26
Bebeğimin 2.5 aylıktan beri döküntüleri var, başta yanaklarda olmaya başladı. Daha sonra bacak arkası, dirsek ve kollar da çıkmaya başladı tabi ara ara. Alerji için deri ve kan testi negatif. Ne yapmam lazım ara ara çıkıyor geri sönüyor
L

Leman K.

22 Nisan 2026 22:28
Merhabalar geçmiş olsun acil şifalar dilerim öncelikle. Biz de aynı durumdayız 2,5 aylık kan testi negatif. Şu an 4 aya yakınız doktor cilt testi diyor ama ben doğruluk oranının düşük olacağını düşünüyorum küçük olduğu için. Kendimde eliminasyon diyetine süt ürünleri ile başladım 1 haftadır yaklaşık yemiyorum takip edeceğim tekrarlama veya artış olursa 2 hafta içinde yumurtayı keserek de deneyeceğim. Doktorumuza da diyet istediğimi söyleyeceğim eğer teste ısrar ederse doktor değişikliği yapacağım test için 5-6 aylık olmasını bekleyeceğim bu süreçte kendime diyet şeklinde ilerlemek istiyorum. Umarım bi çaresi bulunur alerji çok zor.
M

Meliha Ü.

22 Nisan 2026 22:30
Leman Koca
Merhabalar geçmiş olsun acil şifalar dilerim öncelikle. Biz de aynı durumdayız 2,5 aylık kan testi negatif. Şu an 4 aya yakınız doktor cilt testi diyor ama ben doğruluk oranının düşük olacağını düşünüyorum küçük olduğu için. Kendimde eliminasyon diyetine süt ürünleri ile başladım 1 haftadır yaklaşık yemiyorum takip edeceğim tekrarlama veya artış olursa 2 hafta içinde yumurtayı keserek de deneyeceğim. Doktorumuza da diyet istediğimi söyleyeceğim eğer teste ısrar ederse doktor değişikliği yapacağım test için 5-6 aylık olmasını bekleyeceğim bu süreçte kendime diyet şeklinde ilerlemek istiyorum. Umarım bi çaresi bulunur alerji çok zor.
Ben de diyeti denedim, ama yine de ara ara nüksetti. Net bi şekilde çözüme kavuşturmuş değiliz, gerçekten çok zor bir süreç.
L

Leman K.

22 Nisan 2026 22:31
Meliha Ünlü
Ben de diyeti denedim, ama yine de ara ara nüksetti. Net bi şekilde çözüme kavuşturmuş değiliz, gerçekten çok zor bir süreç.
Bebişiniz şu an kaç aylık acaba
M

Meliha Ü.

22 Nisan 2026 22:31
Leman Koca
Bebişiniz şu an kaç aylık acaba
Şuan 9.5 aylık
L

Leman K.

22 Nisan 2026 22:35
Meliha Ünlü
Şuan 9.5 aylık
Alerji testleri tekrarı öneriyorlar mı? Beslenmede süt ürünleri dahil her şeyi tüketiyor mu? Belki kullandığı ürünlere bi hassasiyeti vardır. %100 pamuklu ve bol giydirip deterjan ve şampuan düzenlemesi deneyebilirsiniz eğer yapmadıysanız. İnşallah çözüme ulaşırsınız 🙏
M

Meliha Ü.

22 Nisan 2026 22:37
İlki 4 aylıkken yapıldı, diğerini 9 aylıkken yaptırdık. Hepsi negatif. Şöyle ben aslında bebeğe hiç yumurta ve süt ürünleri vermedim bu süreçte daha yeni yeni veriyorum, ama vermediğim süreçlerde de nüksetmişti yani ara ara. Şampuan ve deterjan Siveno ama onu değiştireceğim. Amin inşallah teşekkürler 🙏🏻
L

Leman K.

22 Nisan 2026 23:21
Meliha Ünlü
İlki 4 aylıkken yapıldı, diğerini 9 aylıkken yaptırdık. Hepsi negatif. Şöyle ben aslında bebeğe hiç yumurta ve süt ürünleri vermedim bu süreçte daha yeni yeni veriyorum, ama vermediğim süreçlerde de nüksetmişti yani ara ara. Şampuan ve deterjan Siveno ama onu değiştireceğim. Amin inşallah teşekkürler 🙏🏻
Bizim doktorumuz şampuan bebeklik, deterjan momsgreen önerdi size de fikir olsun 🙏
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir