Alerji mi Egzama mi
102 görüntüleme
A
Arzu G.
22 Haziran 2025 21:41
10 aylık kollarını belini omuzlarını kaşiyor sürekli , üç doktora götürdüm biri egzama biri kuruluktan kaynaklı biri de uyuz olabilir dedi .uyuz için bir belirtisi yok sürekli de nemlendiriyorum alerji de değil diyorlar napcami şaşırdım başına gelen var mı acaba
M
Merve E.
22 Haziran 2025 21:48
Merhaba benim kızımda da kaşınma durumu vardı ama ön vücut bölgelerini omuz gıdı göğüs ense bölümlerini kalo yordu çocuk doktorumız atopik dermatit dedi. Ona yönelik şampuan atopiye özel nemlendirici aldım ayrıca alerji doktoruna da götürmek istedim ve yumurta sarısına düşük miktarda alerjisi olduğunu öğrendim ve göğüs kafesine ve gıdı bölgelerinde kırmızı noktalı döküntü lü gibi şeyler vardı damla verdi doktor ve egzama ya yönelik atopik krem verdi . Ayrıca alerji doktorumuz yumurta ve yumurta dahili olan yiyeceklerden mesela çikolata kek vs vs şeyleri yemememi talep etti. Yani sütten geçiyor ya. Biz bu şekilde ilerledik şuan 12.aydayız baya bir geriledi
A
Arzu G.
22 Haziran 2025 21:52
Birebir aynısı ya evet ama doğduğundan beri atopik dermatite yönelik şampuan ve krem kullanıyorum zaten.dediginiz gibi özellikle göğüs ve sırt bölgesinde kırmızı döküntüleri var tekrarlayan.damlanin ismini öğrenebilir miyim ? Alerjiden suphelenmistim ben de ama hangi doktora gittiysem alerji böyle olmaz dedi gönderdi.
M
Merve E.
22 Haziran 2025 22:21
Alerji testi yapıldı doltor gözetiminde ilaç ismi söylemem doğru olurmu bilemiyorum o sorumlulığa girmek istemem
A
Ayşe H.
22 Haziran 2025 22:54
Benim de bebeğime 3 kere alerji testi yapıldı ve atopik dermatit denildi. Ama bir türlü geçmiyor nemlendiriyorum, kortizonlu kremde kullandım ama sürekli tekrarlıyor yüzü kolları bacakları birleşim yerleri hep
M
Merve E.
23 Haziran 2025 00:42
Kortizonlu krem ben kullanmadım hiç sağlık ocağındski doktorumuz da dedıkı terketme sakın çocuğu bu atopik durumu daha da sık tetikler dedi banyosunu yaptırıp terletmemek de önemli bunu biliyormuydunuz
A
Arzu G.
23 Haziran 2025 06:35
Evet ilk doktor bize de kortizonlu krem verdi 5gun kullandık geçmişti ama sürekli tekrarlıyor .uykulari bölünüyor artık kaşınmaktan .terledigi zamanlar çok nadir oluyor zaten gün içinde ya klimalı ortamda serin oluyor ya da kuvetinde suyla oynuyor duş almadan uyuduğu olmadı hiç .

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
23 Haziran 2025 08:33
Bu tarz cilt şikayetleri bazen besin alerisiyle ilişkili olabiliyor. Ek besinde tetikleyici olanları takip etmek önemli. Ama herhangi bir besin kısıtlamasını mutlaka doktor ve diyetisyen takibiyle yapmanızı öneririm 🌿