Alerji mi Baska Bişey mi Kafam Cok Karısık?

135 görüntüleme
A

Aleyna K.

22 Haziran 2025 08:49
Hocam bebegimin kakasında kan sikayetiyle alerji testi yapıldı ayrıca kan ve gaita yapıldı hepsi temiz cıktı. Ben süt diyeti yaptım sonra acıldı kan yok susamdan süphelendiğim için tahinide bıraktım . Gecenlerde unutup susamlı cerez yedim ama aynı anda demir ilacına da basladım . Kakasında yine kan gördüm ama cok küçük yer yer . Şimdi bu kan alerjiden mi yoksa demir ilacından mı ? Huzursuzluk kilo almama döküntü vs yok hocam sadece küçük kan pıhtıları o da toplasan 3 ayda 6 kere falan . Yinede diyet yapmalı mıyım ? Ek gıda sürecinde direk kendisine tahin versem bulmak için tehlikeli olur mu ?
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

22 Haziran 2025 09:10
Katı gıda sürecine başlamadan bu işi netleştirmelisiniz. Anlattiginiz şey bağırsak tepkili besin alerjisi. Çocuk doktorunuzla süreci netleştirip adımlarınızın fakat kan testi yaptırmak ya da kayıt testi yaptırmak çok anlamlı değildi. Belki bulunduğunuz yerde başka bir doktorla tekrar görüşerek ya da online danışmanlık süreci ile durumunuzu netleştir bilirsiniz.
A

Aleyna K.

22 Haziran 2025 09:13
Evet sonrasında sizin alerji uzmanıyla olan videonuzu izlediğimde testlerin anlamsız oldugunu bu alerjinin gizli oldugunu sadece diyetle bulunabilecegini ögrendim paramdan ziyade cocugumun gözyaslarına üzülüyorum .
R

Rabia Y.

24 Haziran 2025 19:11
Hocam bizde ilk bir kaç ay diyet yaptık. Bizde de her şey temiz çıktı. (Kan, gaita vs.) Tıbbi mama kullandık kilo alımı normale dönünce normal mamaya geçiş yaptık. Ek gıdaya geçeli 1.5 ay oldu ama bazen popo kısmı tamamen kızarıyor ve sümüksü kaka oluyor. Demir ilacından mı yoksa o gün yediği şeye mi bağlamalıyım kafamız çok karıştı.( Kızım şu an 7 aylık ve ocean microfer demir damlası kullanıyor.) Kullandığım demir damlasında süt proteini olduğunu duymuştum olabilir mi.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir