Alerji mi?

86 görüntüleme
B

Burcu G.

Premium Üye
29 Mart 2026 15:39
3 yaşında ki kızım 1 yaşından beri ilkbahar ve sonbahar aylarında yılda en az 2 defa burun akıntısı. Öksürük göz yaşarması ve çapaklanma ilerleyen dönemlerde hırıltı şeklinde hastalık yaşıyor. 8aylıkken deri testi yaptırdık ama bir şey çıkmadı. Doktora götürdüğümüzde antibiyotik ve astım için kullanılan hava ilaçlarını veriyorlar ama ben kullanmak istemiyorum evde burun yıkama hava makinesi ile soğuk buhar uygulayarak atlatmaya çalışıyorum virüs Ten mi alerjiden mi anlayamıyorum ne yapmam lazım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
29 Mart 2026 15:40
Çocuğunuzun yaşadığı belirtiler, alerji veya virüs kaynaklı olabilir. Alerji testi sonuçlarınız negatif geldiği için, alerji olasılığını düşük olarak değerlendirebiliriz. Ancak, belirtilerinizi dikkate alarak, bir takım önerilerde bulunabilirim.

Belirtileriniz:

Burun akıntısı
Öksürük
Göz yaşarması
Çapaklanma
* Hırıltı

Olası Nedenler:

1. Virüs kaynaklı enfeksiyonlar: Çocuklar, özellikle okul ve kreş ortamlarında, sık sık virüs kaynaklı enfeksiyonlarla karşılaşabilirler.
2. Alerji: Test sonuçlarınız negatif geldiği için, alerji olasılığı düşük görünüyor, ancak tamamen dışlanamaz.
3. Hava kirliliği ve duyarlılık: Havadaki kirleticiler, toz, polen gibi faktörler, çocuğunuzun hassas solunum sistemini etkileyebilir.

Öneriler:

1. Devamlı doktor takibi: Çocuğunuzun doktoru ile düzenli görüşmeler yaparak, belirtilerini takip edin.
2. Burun yıkama: Burun yıkama işlemini düzenli olarak yapın. Bu, burun tıkanıklığını azaltmaya yardımcı olabilir.
3. Hava makinesi kullanımı: Soğuk buhar uygulayan hava makinesini kullanmaya devam edin. Bu, havanın nemini koruyarak, solunum yollarını rahatlatabilir.
4. Ev ortamının düzenlenmesi: Evde toz, polen gibi potansiyel alerjenleri azaltmak için, düzenli temizlik yapın.
5. Gözlem: Çocuğunuzun belirtilerini izleyin. Eğer belirtiler kötüleşirse veya sıklaşırsa, doktorunuz ile görüşün.

Antibiyotik ve astım ilaçları kullanmadan önce, alternatif yöntemleri denemek isteyebilirsiniz. Ancak, çocuğunuzun sağlığı konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuz ile görüşerek, en iyi tedavi planını belirleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Okullar Açıldı, Havalar Soğudu, Hastalıklar Kapıda…
2. Öksürük Burun Akması
3. Öksürük
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir