Alerji Mamasını Bebeğime Nasıl Kabul Ettirebilirim

23 görüntüleme
R

Rabia

3 Nisan 2026 11:15
Bebeğimi anne sütüyle besliyorum ama sütüm düzensiz olduğu için mama desteği de vermem gerekiyor. Bebeğimin Süt alerjisi var ve hangi alerji mamasını içirmeye çalıştıysam bir türlü kabul ettiremedim. Sizler bebeğinizi alerji mamasına nasıl alıştırdınız?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

4 Nisan 2026 11:25
Bebeğini alerji mamasına alıştırırken zorluk yaşayan birçok anne gibi sen de endişeli hissedebilirsin. İşte bazı öneriler:

Doktorunun tavsiyelerine uy: Bebeğinin alerji durumunu ve mama seçimini doktorun ile konuşarak karar ver. Doktorunun önerdiği mamayı kullanmaya çalış.
Mama sıcaklığı: Mama sıcaklığı bebeğin rahatı için önemlidir. Çok sıcak veya çok soğuk olmamalıdır. Uygun bir sıcaklıkta olduğundan emin olmak için biberonu ılık su dolu bir kabın içine koyabilir veya mamayı oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
Biberon seçimi: Bebeğin rahat edebileceği bir biberon seç. Bazı bebekler farklı biberon tiplerine daha açık olabilir.
Kaşıkla besleme: Biberon reddediyorsa kaşıkla beslemeyi dene. Bu yöntem bazı bebekler için işe yarayabilir.
Anne sütüne ekleme: Bazı uzmanlar, anne sütüne az miktarda alerji mamasını ekleyerek bebeği alerji mamasına alıştırmanın mümkün olduğunu belirtir. Ancak bunu doktorunun onayıyla ve kontrollü bir şekilde yapmalısın.
Sabır ve süreklilik: Bebeği yeni bir mamaya alıştırırken sabırlı olmalısın. İlk denemelerde başarılı olunmayabilir, ancak sürekli ve sabırlı bir yaklaşım bebeğin mamayı kabul etmesine yardımcı olabilir.

Her bebek farklıdır, bu nedenle denemeler ve gözlemler üzerine bir strateji geliştirmen gerekir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Anne Sütüne Mama Desteği
2. Süt Besin Alerjisi
3. Mama Kusması
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir