Alerji Lütfen Yardım Bilgi Öneri

100 görüntüleme
A

Aycan

19 Şubat 2026 15:57
merhaba lütfen bilgisi olan anne ve babalar veya uzman görüşi olanlar bilgi rica ediyorum. Kızım 7. Ayını doldurmak üzere ek gıda ile birlikte alerji durumu ortaya çıktı deri pick ve kan testi alındı deri testinde histamin 77/1818 yazıyor kan testinde süt IgE antikoru .37 spesifik IgE yumurta akı 0.37 yazıyor igG turbidimetrik 260 yazıyor diğer bakılan gıdalar negatif yazıyor herhangi bir diyet söylenmedi kortizonlu krem yazıldı bir hafta kullanılmak üzere . kızım deli gibi kaşınıyor bitap düştü kaşınmaktan yara oluyor , lezyonlar halinde yüzü şu an ,neyi kesmeliyim nasıl bir yol izlemeliyim kortizon krem hariç ne kullanmalıyım söylenen önerilere dikkat ettim çift durulma banyo suyu lif kullanmama nazik köpük ama hala aynı lütfen yardımcı olur musunuz
Fatma A. U.

Fatma A. U.

19 Şubat 2026 16:02
Benim kızımın da süt alerjisi var ama bize krem falan vermedi mamayı değiştirdi biz öyle devam ediyoruz
A

Aycan

19 Şubat 2026 17:50
Benim kızım anne sütü alıyor çıldıracagım gerçekten ne yiyim ne içeyim ne yapayım
B

Begüm A.

19 Şubat 2026 18:58
Bizim de alerjimiz var ben 2 ay boyunca süt ve süt ürünleri ve yumurta yemedim ama bizim ne deri testinde ne kan testinde alerjimiz çıkmadı şu an diyeti açıyoruz yavaş yavaş yumurta ile başladık açmaya ,ama açmadan önce kahvaltıda su ile yulaf yapıyordum üzerine muz pekmez veya bal koyup yiyordum süt artırıyor ve hep sebze meyve et ağırlıklı beslendin .Sabahları yulaf yemediğim zaman ekmek üstü tarifler avakado dere otu zeytin domates salatalık havuç bunları yiyordum akşam yemeklerinde de genellikle et tavuk eti balık bol salata sebze yemeği çorba pilav çeşitleri ama hiç birine tereyağ koymadan yiyordum .Aynı zamanda egzama da olduğu için bol nemlendiriyorum hala günde 4 5 kere şu an mustelanın stealatopia serisini kullanıyorum bizde baya işe yaradı .Hatrı sayılır şekilde egzama azaldı bunların sayesinde ve kakasında kan yok çok şükür

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir