Alerji Lütfen Yardım

148 görüntüleme
A

Azra

28 Ocak 2026 21:26
Arkadaşlar bu egzama kortizonlu krem dışında nasıl geçiyor ya mustela kullandım, la rosche kullandım, bioderma kullandım ama bunlar geçirmedi
Afranur K.

Afranur K.

28 Ocak 2026 21:28
Bebek harici, yıllardır egzaması olan bir yetişkin olarak söylüyorum maalesef o kremler haricinde etki eden bir şey yok.

Düzenli 15 gün kullandıktan sonra sıklıkla azalığ gidiyor. Etken ne ise ortadan kalkınca bir daha oluşmuyor ama benim ana etkenim stres olduğu için sıklıkla nüks ediyor.

Alerjiye bağımlı bir egzama türü ise kortizonlu krem + alerjik besinden uzaklaşma çözebilir durumu
A

Azra

28 Ocak 2026 21:30

Afranur Keskin

Bebek harici, yıllardır egzaması olan bir yetişkin olarak söylüyorum maalesef o kremler haricinde etki eden bir şey yok.

Düzenli 15 gün kullandıktan sonra sıklıkla azalığ gidiyor. Etken ne ise ortadan kalkınca bir daha oluşmuyor ama benim ana etkenim stres olduğu için sıklıkla nüks ediyor.

Alerjiye bağımlı bir egzama türü ise kortizonlu krem + alerjik besinden uzaklaşma çözebilir durumu

Alerji testi yaptırdık negatif fakat şu an süt ürünleri ve yumurta vermiyoruz yine de alerji maması kullanıyoruz mesela ama dün yine oluştu sanırım yediğinden değil cilt problemi sadece.. teşekkür ederimm 🌸
A

Asuman İ. A.

28 Ocak 2026 21:34
Benim bebeğimin de bacaklarında kızarıklıklar var biodermanin atodermi kullanıyorum ama geçirmedi ne yapmaliyim
A

Arzu.G

28 Ocak 2026 22:32
Oğlumda düzenli nemlendirmeye kortizonlu kremlere rağmen 13-14 aylara kadar sürdü hem yüzünde hem vücudunda .alerji testi yaptırmadım çünkü gören tüm doktorlar atopik dermatit yani egzama dedi.kendiliginden geçti nasıl olduysa şuan nemsiz de kalsa aynı duruma gelmiyor .belki zamanla duzeliyordur demek istediğim çünkü en az 10 krem denedim doktor önerileriyle hiçbir faydası olmamıştı
F

Feyza Y.

13 Şubat 2026 20:29

Arzu.G

Oğlumda düzenli nemlendirmeye kortizonlu kremlere rağmen 13-14 aylara kadar sürdü hem yüzünde hem vücudunda .alerji testi yaptırmadım çünkü gören tüm doktorlar atopik dermatit yani egzama dedi.kendiliginden geçti nasıl olduysa şuan nemsiz de kalsa aynı duruma gelmiyor .belki zamanla duzeliyordur demek istediğim çünkü en az 10 krem denedim doktor önerileriyle hiçbir faydası olmamıştı

2 aylık atopik dermatit tüm vücudu aralıklı kırmızı kabarık kortizol kullanıyoruz 2. Kez alerji testi önerdiler şuan Mustela ve kortzol kullanıyoruz sizinde böylemiydi çok endişeleniyorum
A

Arzu.G

13 Şubat 2026 20:57

Feyza Yalçın

2 aylık atopik dermatit tüm vücudu aralıklı kırmızı kabarık kortizol kullanıyoruz 2. Kez alerji testi önerdiler şuan Mustela ve kortzol kullanıyoruz sizinde böylemiydi çok endişeleniyorum

Bizimki ilk aylarindayken özellikle karnında komple minik minik kırmızı puturcukler vardı yüzünde de çoktu. Anne sütü aldığı için besin alerjisini düşünmedim hiç ıslak mendilini deterjanıni sampuanini kremini değiştirdim o yaygın kabarcıklar kayboldu . 5-6 aylardan itibaren omzunda göğsünde döküntüler olmaya başladı doktor atopik dermatit dedi şuan kullandığınız kremlerden [verdi.uzun](verdi.uzun) süreli kullanılmıyor onlar biliyorsunuz bırakınca bir süre sonra tekrar oluşuyordu .tahin ve susam verince biraz daha arttığını farkettim onları bir süre vermedim yine de alerji testi yaptırmadım hem uzaktı imkan yoktu gitmeye hem de egzama olduğundan çok emin konusuyodu doktorlar .en son kaşıntısı artınca bir krem verdi o baya iyi gelmişti .sizinki şuan alerji gibi ama belki besin alerjisi değil de bizimki gibi tetikleyen bir krem deterjan falan vardır egzama bölgesel oluyor döküntü gibi oluyor daha çok
A

Arzu.G

13 Şubat 2026 21:03

Feyza Yalçın

Mustela ve diğer markalar hiç ise yaramadi bizimkinde özellikle ilk aylardaki kabarcıklar da. ilk aylar bebisler çok hassas oluyor napcamizi bilemiyoruz endişenizi çok iyi anlıyorum ama geçecek

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir