Alerji, Kanlı Kaka, Popo Çatlağı
802 görüntüleme
Ş
Şeymanur S.
Premium Üye
28 Temmuz 2026 13:36
Oğlum 4 buçuk aylık, 1 ay önce huzursuzlanma ve bir süre sonra da kanlı kaka şikayetimiz başladı. 9 Temmuzdan beri süt ve süt ürünleri tüketmiyorum. Ancak sonrasında deneme yanılma yaparak yumurta ve sanırım tavuğa karşı da bir hassasiyetimiz var. Cuma günü kan sonucumuz çıkacak. Kan tahlilinde kesin sonuç çıkma ihtimali nedir? Saydığım ürünleri tüketmememe rağmen dün minicik de olsa leke gördüm kakamızda ve sıvı kakamız hala devam ediyor. Bu süreç nasıl yönetilir, ek gıda sürecine az kaldı hangi birimlerden destek almalıyız? Teşekkürler
M
MT
28 Temmuz 2026 14:00
Selamlar bizimde öyle olmuştu 3.5 aylıkken 5.5 ayda ek gıdaya başladık ve daha sonra düzeldi . Kan testi kesin sonuç bi vermiyor. Süt ürünleri süt kırmızı et susam tereyağ bizede dokunuyordu bunları uzunca bir süre bende tüketmedim. Ek gıda ile genelde çoğu düzeliyor. Bizim sadece susam alerjimiz uzun sürmüştü [8.ci](8.ci) ayda geçti o da
Ş
Şeymanur S.
Premium Üye
28 Temmuz 2026 14:47
Et asla dokunmuyor aksine et yemekten midem bulanıyor diyebilirim. Tahin yedim ancak bir sorun görmedim. Bilmiyorum nasıl gider bu süreç. Gluten hassasiyeti de olabilir dediler. Çok zormuş bu süreç…
L
Lale
29 Temmuz 2026 11:54
Benimde bebeğim o aylarda kanlı kaka vs oldu mecbur özel alerji mama kullanıyor kısa sürede kesildi ama doktor bana 1 ay boyunca ara ara gelmeye devam eder sonra kesilir dedi biz 6 aylıkken alerji testi yaptırdık hiç birşeye alerji çıkmadı yoğurt denedim tekrar kötü oldu kanlı kaka olmadı ama 3 gün kuralında 2. Gün şiddetli kusma ve çamur rengine döndü kakası denemeyi bırakınca normale döndü
Ş
Şeymanur S.
Premium Üye
29 Temmuz 2026 12:15
Benimde bebeğim o aylarda kanlı kaka vs oldu mecbur özel alerji mama kullanıyor kısa sürede kesildi ama doktor bana 1 ay boyunca ara ara gelmeye devam eder sonra kesilir dedi biz 6 aylıkken alerji testi yaptırdık hiç birşeye alerji çıkmadı yoğurt denedim tekrar kötü oldu kanlı kaka olmadı ama 3 gün kuralında 2. Gün şiddetli kusma ve çamur rengine döndü kakası denemeyi bırakınca normale döndü

Duygu B. B.
29 Temmuz 2026 12:49
Merhaba. Öncelikle sorunuza yanıt vereyim: Kan tahlilinde alerjinin çıkması için alerjinizin ige aracılı mı yoksa non-ige aracılı mı olduğunu bilmemiz lazım. Non-ige aracılı bir alerji ise çoğu zaman kan veya cilt testlerinde görünmez. Tanıyı koyduran şey klinik belirtiler, bebeğin öyküsü ve diyette yapılacak olan eliminasyon x provakasyon durumudur.
Eğer gerçekten süt ürünlerine alerjimiz varsa kanlı kakanın bir süre daha devam etmesi olası.
Alerji sürecini yönetmek pek kolay değil. çocuk sağlığı uzmanı ile birlikte belki çocuk gastroenteroloji veya çocuk alerji ile birlikte ekip olarak bu işi götürmek gerekir. Çok fazla derin ve uzun bir konu. Genel olarak sormak istediklerini sorarsan yardımcı olurum.
Eğer gerçekten süt ürünlerine alerjimiz varsa kanlı kakanın bir süre daha devam etmesi olası.
Alerji sürecini yönetmek pek kolay değil. çocuk sağlığı uzmanı ile birlikte belki çocuk gastroenteroloji veya çocuk alerji ile birlikte ekip olarak bu işi götürmek gerekir. Çok fazla derin ve uzun bir konu. Genel olarak sormak istediklerini sorarsan yardımcı olurum.

Duygu B. B.
29 Temmuz 2026 13:01
Ş
Şeymanur S.
Premium Üye
29 Temmuz 2026 13:04
Merhaba. Öncelikle sorunuza yanıt vereyim: Kan tahlilinde alerjinin çıkması için alerjinizin ige aracılı mı yoksa non-ige aracılı mı olduğunu bilmemiz lazım. Non-ige aracılı bir alerji ise çoğu zaman kan veya cilt testlerinde görünmez. Tanıyı koyduran şey klinik belirtiler, bebeğin öyküsü ve diyette yapılacak olan eliminasyon x provakasyon durumudur.

Duygu B. B.
29 Temmuz 2026 13:18
Öncelikle teşekkür ediyorum bilgilendirmeler için. Bizim öykümüz bir aydır sürüyor. Özel hastanede kan tahlili verdik ve değerler (0-6) genel olarak 1-2 şeklinde çıktı. Doktorumuz var da diyemem, yok da diyemem dedi. Daha sonra yeşil alan açtırarak devlet hastanesine çocuk gastroenteroloji uzamanına gittik. Tekrar tahlil yapıldı ve Ankara’ya gittiği için 2 haftadır sonucun çıkmasını bekliyoruz henüz kesin bir durum yok. Ancak ben bu süreçte ilk olarak süt ürünlerine dair (eser miktarda içeren ürünler dahi) her şeyi kestim. Oğlumda düzelme gördüm. Daha sonra yumurta tükettim ve kanlı kaka öykümüz geri döndü, onu da kestim. Ardından düzelme kaydettik ama sonrasında sanırım tavuk tükettiğimde de bu sürecin aynen devam ettiğini fark ettim bu ürünü de hayatımdan çıkardım. Şu an ishal şeklinde kakamız devam ediyor ancak herhangi bir kan şikayetimiz mevcut değil. Ama nedense bir şeylerin daha çocuğuma dokunduğu hissediyorum ama ne olduğunu bulamıyorum. Ya da ishal şeklinde kaka olduğu için ve tam anlamıyla bağırsakları iyileşmediği için huzursuzlandığını düşünüyorum. Psikolojik olarak bu süreç çok yıpratıcı. Sadece anne sütü alıyor ve ek gıda sürecine çok az kaldı. Umarım bu süreci yönetmem için doktorumuz iyi bir şekilde yönlendirici olur.
Ş
Şeymanur S.
Premium Üye
29 Temmuz 2026 13:28
İyi bir doktor gerçekten şans işi. Ama ben size öğrendiğim her şeyi aktarabilirim. Eğer gerçekten diyetten süt ürünlerini çıkarınca düzelme gördüyseniz o halde kırmızı et özellikle dana etini de bir süre tüketmemeniz lazım, aynı protein grubuna sahipler çünkü. Süt ürünleri, yumurta. kakao, soya, kırmızı et, tüm kuruyemişler, tahin ve susam. Bebeklerde non-ige alerjilerin kaynağı genelde bu besinler. Ben süt ürünlerini kesince kanlı mukuslu ishal durumu geçti. İshali bir ay kadar daha devam ediyor, bu normal. Kan testi cilt testi bunları bizim doktorlarımız önermedi çünkü bağırsakla ilgili. ige aracılı bir alerji olsaydı birkaç saat içinde nefes alma sıkıntısı yaşıyor olurduk, çok şükür hiçbirimizinki öyle değil. Sonucunda bir şey çıkmayabilir ama sonrasında yine de diyete devam etmek zorunda kalabilirsiniz. Kuruyemiş olarak incir, dut kurusu ve hurma tüketiyorum ben. Özellikle fıstık, yer fıstığı uzak durun. Diyet olarak zor ama ilk 1 aydan sonra alışıyorsunuz. Ek gıda için de korkmayın, dediğim gibi ara ara denemeler olacak süt merdiveni yöntemiyle açın denemeleri. Onun dışında belirtiler uzun süre devam edebilir, asla tam olarak neye alerjik bulunamayabilir ve dediğim gibi çoğunlukla bağırsak geliştikten sonra düzeliyor
Z
Z ..
Premium Üye
14 Ağustos 2026 20:05
İyi bir doktor gerçekten şans işi. Ama ben size öğrendiğim her şeyi aktarabilirim. Eğer gerçekten diyetten süt ürünlerini çıkarınca düzelme gördüyseniz o halde kırmızı et özellikle dana etini de bir süre tüketmemeniz lazım, aynı protein grubuna sahipler çünkü. Süt ürünleri, yumurta. kakao, soya, kırmızı et, tüm kuruyemişler, tahin ve susam. Bebeklerde non-ige alerjilerin kaynağı genelde bu besinler. Ben süt ürünlerini kesince kanlı mukuslu ishal durumu geçti. İshali bir ay kadar daha devam ediyor, bu normal. Kan testi cilt testi bunları bizim doktorlarımız önermedi çünkü bağırsakla ilgili. ige aracılı bir alerji olsaydı birkaç saat içinde nefes alma sıkıntısı yaşıyor olurduk, çok şükür hiçbirimizinki öyle değil. Sonucunda bir şey çıkmayabilir ama sonrasında yine de diyete devam etmek zorunda kalabilirsiniz. Kuruyemiş olarak incir, dut kurusu ve hurma tüketiyorum ben. Özellikle fıstık, yer fıstığı uzak durun. Diyet olarak zor ama ilk 1 aydan sonra alışıyorsunuz. Ek gıda için de korkmayın, dediğim gibi ara ara denemeler olacak süt merdiveni yöntemiyle açın denemeleri. Onun dışında belirtiler uzun süre devam edebilir, asla tam olarak neye alerjik bulunamayabilir ve dediğim gibi çoğunlukla bağırsak geliştikten sonra düzeliyor

Duygu B. B.
14 Ağustos 2026 20:10
Merhaba gördüğüm kadarıyla bilgi sahibisiniz. Bebeğimde bugün kanlı mukuslu kaka gördüm. Doktora attım emzirmeyi direkt kes iki hafta mama başlayalım dedi. Beynime oturmuyor açıkçası. Ben hiçbir şey yememeye razıyım bebeğimden illa memeyi kesmek zorunda mıyım
Z
Z ..
Premium Üye
14 Ağustos 2026 20:11
hayır değilsiniz. Süt ürünlerinin tamamı süt, terayağı, peynir, yoğurt, peynir altı suyu, kazein vs hepsini kesin. tüm paketli gıdalara veda etmek demek bu. Sadece vegan ürünler tüketebilirsiniz. Ama aynı banttan bile geçmemiş olacak. Mesela x marka hem vegan ürün üretiyor hem de normal sütlü ürün. O vegan ürünü de alamazsınız, çapraz bulaş riskinden dolayı. Dana eti, kakao, tüm kuruyemişler, tahin, susam, yumurta, soya bunları bir hafta kesin. bunları kesince o sürede 3 gün tavuk yeyin ve deneyin. tavuğa alerji yoksa, tavukla devam edersiniz. sonra tek tek ekleyin 3 gün kakao tüketin, 3 gün gözlemleyin. alerji varsa tamamen kesiyoruz, yoksa güvenli. o zaman diğer hafta başka bir besin. Bu sürede hiçbir gıdayı abartmayın yerken.
Z
Zeynep A.
14 Ağustos 2026 20:13
Çocuk gastroentoloji benim bebeğminde çatlağı vardı bazı bebeklerde oluyomuş korkmana gerek yok kremle düzeliyo ılık banyoda dursun bebeğin küvete su koy dursun yaz zaten bişe olmaz :)
Ş
Şeymanur S.
Premium Üye
14 Ağustos 2026 20:17
Merhaba gördüğüm kadarıyla bilgi sahibisiniz. Bebeğimde bugün kanlı mukuslu kaka gördüm. Doktora attım emzirmeyi direkt kes iki hafta mama başlayalım dedi. Beynime oturmuyor açıkçası. Ben hiçbir şey yememeye razıyım bebeğimden illa memeyi kesmek zorunda mıyım
Ş
Şeymanur S.
Premium Üye
14 Ağustos 2026 20:20
hayır değilsiniz. Süt ürünlerinin tamamı süt, terayağı, peynir, yoğurt, peynir altı suyu, kazein vs hepsini kesin. tüm paketli gıdalara veda etmek demek bu. Sadece vegan ürünler tüketebilirsiniz. Ama aynı banttan bile geçmemiş olacak. Mesela x marka hem vegan ürün üretiyor hem de normal sütlü ürün. O vegan ürünü de alamazsınız, çapraz bulaş riskinden dolayı. Dana eti, kakao, tüm kuruyemişler, tahin, susam, yumurta, soya bunları bir hafta kesin. bunları kesince o sürede 3 gün tavuk yeyin ve deneyin. tavuğa alerji yoksa, tavukla devam edersiniz. sonra tek tek ekleyin 3 gün kakao tüketin, 3 gün gözlemleyin. alerji varsa tamamen kesiyoruz, yoksa güvenli. o zaman diğer hafta başka bir besin. Bu sürede hiçbir gıdayı abartmayın yerken.

Duygu B. B.
14 Ağustos 2026 20:27
Şunu da açıklayalım süt alerjisi sadece kanlı mukuslu kakayls tanı konmuyor. Bir doktora göstermek şart. Invajinasyon olabilir. Anal fissur olabilir. Önce onları elemek lazım sonra eliminasyon x provakasyon diyetiyle emin olmak gerek.
Ş
Şeymanur S.
Premium Üye
14 Ağustos 2026 20:28
Şunu da açıklayalım süt alerjisi sadece kanlı mukuslu kakayls tanı konmuyor. Bir doktora göstermek şart. Invajinasyon olabilir. Anal fissur olabilir. Önce onları elemek lazım sonra eliminasyon x provakasyon diyetiyle emin olmak gerek.

Duygu B. B.
14 Ağustos 2026 20:34
Biz bir sürece girdik ancak rota aşısı olduktan bir gün sonra kakamızda kan oldu. Oysa doktorum kesin tanı koymak adına yoğurt veya süt yememi ve ona göre tamamen hassasiytini görmüş oluruz dedi. Çünkü cilt testi, kan aklınıza gelecek hiçbir testte oğlumun alerjisi çıkmadı…
Yükleniyor...