Alerji-atopik Dermatit
46 görüntüleme
E
Eda Ö. P. ..
26 Kasım 2025 20:48
Bebeğim 4 aylık,boynunun boğum yerinde kızarıklık vardı pişik diye düşündük ara ara kızarıp sonra düzeliyordı. Geçen ay göğüs bölümünde bi gece de döküntü gördüm boynunun altı artmıştı kahverengiye döndü nemlendirici sürdüm geçmedi doktora götürdüm. Egzama dedi mustelanın atopikdermatit merhemini kullanmaya başladım kızarıklığı aldı ama geçmedi locoderm diye bi krem başladı Şimdi.Mukuslu kaka,boyunaltı artmaya başladı gövde aynı bazen yanaklarda benek benek kızarıklık oluyor. Alerji mi egzama mı anlamadım. Bu durumu yaşayan var mı ? Bebeğimin bir şeye mi alerjisi var
Y
Yağmur A.
26 Kasım 2025 21:08
Atopik dermatit kizim da da yasadim simdi 4aylik bebegimde de yasiyorum dis yuzunden salya artiyor yanakları egzama gibi oluyor .kakadaki mukus salya artisindan muhtemelen .alerji icin ise doktorumuza danistigimizda bize sunu soyledi .kakadakan yoksa bebegin kilo alimi gelisimi iyiyse alrji testi vs şuan gerek yok o süreç zorlu bir süreç annenin de ciddi diyetler yapmasi gereken bir süreç bebegin barsaklari geleşene kadar bunlar olağan kabul edilebilir bu süreci atlaticaz dedi
Y
Yağmur A.
26 Kasım 2025 21:09
Biz de 4 gün kortizonlu memocan kullanıp günde 3 4 kez hametanla bariyer olusturacağiz odasini nemli tutmamizi banyoyu cok uzatmamamizi ve banyo sonrasi nemlendirmemizi söyledi .bioderma atoderm krem ve sampuani da kizimda fayda gördüğüm ürünlerdi
Y
Yağmur A.
26 Kasım 2025 21:11
Ara ara gün içinde hazır ya da arıtma suyu ile yüzünü silmeden abdest aldirir gibi yikayip kurulayip hametanla nemlendirmemizi söyledi (mavi hametan bu arada)çok geçmiş olsun

Merve ..
26 Kasım 2025 21:24
Kızımda da var 4 aylık oldu hala yüzü kıpkırmızı kortizonlu krem kullanıyoruz geçiyor sonra tekrar çıkıyor o kadar üzülüyorum ki dermatoloji doktoru Seborait dermatit dedi İnşalal geçer krem kullanmaktan bıktım artık

Merve ..
26 Kasım 2025 21:27
Alerjide olabilir dedi ama eğer alerji olsa yumurta yemedim süt ürünleri tüketmedim yani her şartta kızarıyor bizim
E
Eda Ö. P. ..
26 Kasım 2025 21:29
Kaka da mukus doğduğundan beri aynı aslında doktorumuz alerjik düşünmüyor şu anlık egzama diyor ama araştırıyorum bakıyorum her şey olabilir