Alerji
58 görüntüleme
H
Hatice D.
3 Mayıs 2026 11:32
4 ay 24 günlük bebeğim. Doğum kilosu 2930 iu an 6200 kg. Sadece anne sütü ile besleniyor. Doğdugundan beri kusmaları var. Emdikten hemen sonra sütü aynı şekilde ya da bır saat sonra kesik kesik kusuyor. Son kontrolde kilosu daha iyi olabilir dedi. Kusmaları için de son kontrolde gavıscon ınfant yazdı. Normal reflü diye düşünüyorum dedi. 1 hafta önceki son kontrolde doktorumuz yoğurt vererek ek gıdaya başlayabilirsiniz dedi. Pastorize sütten probiyotik yogurt mayası ve birazda ev yogurdu karıstırıp yoğurt mayaladım küçük küçük kavanozlara. Ertesi gün ilk denememizi yaptık ve bebeğimizin yüzü ve boynu kabardı yarım saat sonrada söndü. Hemen doktora gittik alerji olabilir diye alerji bölümüne yönlendirdi. Henüz randevu tarihimiz gelmedi ben de 3 gün üst üstte gunde bir defa 2 tatlı kaşığı yogurt yedirmeye devam etti kabarmalar oldu ve sondü. Bugün de havuç püresi verdim bir tatlı kaşığı kadar falat onda kabarma vs olmadı. Bebeğimin süt alerjisi mi var , nasıl yaklaşmam lazım, ne zamana kadar yoğurt vermeyeceğim?
S
Sibel ..
Premium Üye
3 Mayıs 2026 12:35
Bence randevu tarihine kadar süt ve süt ürünleri vermeyin. Doktorun yönlendirmesine göre davranırsınız
Yükleniyor...