Alerji
59 görüntüleme
M
Merve Ç.
14 Eylül 2025 12:37
Merhabalar doktorumuzun önerisiyle 5. Ayımızda tadımlara başladık. Evde pastörize sütle yoğurdu kendim yaptım. 1 hafta boyunca gün be gün arttırarak 3-4 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde yoğurt yedi. 1 haftanın sonunda en son yediğinden 24 saat geçmişti ki alerjik reaksiyon göstedi yüzü kızardı ve boynunda döküntüler oldu. Geceleride karın agrısı ve tuvaletini yapmada güçlük çekti. İlaçla düzelttik ancak o günden sonra tekrar denemeye cesaret edemedim yogurdu. Acaba tekrar aynı şekilde denemelimiyim yoksa farklı sütleri kullanmamı mı önerirsiniz ? Yogurt önemli bir besin bana göre. Keçi veya jersey sütüyle denemelimiym? Lütfen bu konuda yardımcı olun doktor kontrolümüz 7. Ayda olacak kontrolden önce bi çözüm bulmak istiyorum.

Uzm. H. F. T. ..
14 Eylül 2025 12:42
Merhaba tekrar tadım yapmak için birkaç ay ara vermeniz gerekir ama en sağlıklı bilgiyi çocuk uzmanı vericektir bu reaksiyonun ciddiyetine bağlı olarak degisir
M
Merve A.
14 Eylül 2025 12:42
Yoğuet önemli bir besin ancak bebeğinize yaramıyor inek sütü alerjisi var belli ki inek sütü alerjisi olan bebeklerde keçi sütü de reaksiyon yapar alerjisi varsa geçene kadar veremezsiniz verirseniz kötüye gider ve alerjisi geçmez
A
Asuman Y. ..
28 Eylül 2025 06:47
Merhaba arkadaşım ben biraz geç yanıt vereceğim belki doktoruna gittin ama yinede görünce yazmak istedim. Benim kiziminda senin bebeğinle aynı tepkileri vardı. Alerji doktoru deri testi yaparak doğruladı. Kabarmasina göre benden diyet istemedi. Bebeğime iki hafta ara verdirdi. Sonra yoğurdu ilk önce kekin içinde 180 derecede 30 dakika pişirerek bir hafta vermemi istedi. Daha sonra yoğurt çorbası bir hafta daha sonra pankek bir hafta en son sade olarak denedik. Ama dediğim gibi deri testinden çıkan sonuçla bu şekilde ilerledik
M
Merve Ç.
28 Eylül 2025 07:11
Henüz gitmedik yanıtınız için teşekkür ederim . Açıkcası bende aşama aşama yapmayı düşündüm. Gecen hafta labne peyniri denedik hatta 3 gün. Hiç bir sorun yaşamadı. Bana fikir oldu ama çok sağolun. Haftaya doktor kontrolumuz var zaten kendisinede soracagım 🙏🏻