Alejik bebek ve alerjinin sebep olduğu ishal
181 görüntüleme
R
Rabia Ç. ..
3 Haziran 2025 12:54
İyi günler dilerim bebeğim bir aylıkken alerjik döküntüsü oldu yumurta ve süt ürünlerin diyet yaptım osman gönülal hocamın dediği alerji videolarini izledim hepsine dikkat ettim iki hafta sonra kendi çocuk doktorumuz diyet açma uyguladı ve bu diyet açmada egzaması iyce arttı ve ishal oldu yaklaşık bir aydır süt ürünü yumurta kesinlikle yemiyorum döküntüler tamamen geçti ama ishali baya sürdü son bir haftadır kaka yapma sıklığı 10-15 ken, flagyl ve diaforyl şurup kullandım bunları şimdi bıraktım hala sulu yapıyor ama kaka sayısı bir ikiye düştü aile hekimi hala ishal diyor piskolojim bozuldu iyce 28 nisanda 4600 gr di ,28 Mayıs'ta 5550 gr geldi ne yapmalıyım sizce ishalmi alerji testi yapıldı alerji hicbiseyde çıkmadı ama bütün bulgulara göre süt ürünleri ve yumurtaya var .
K
Kübra A. ..
3 Haziran 2025 13:10
İyi bir alerji hekimine gidilip test yaptırmalısınız benimde bebeğim alerjiydi üçüncü auda tepit edildi iki ay düzenli diyetten sonra üç besine geçti sadece süte kaldı yavaştan diyet açma uygulayacak diyet açmada adım adım olmalı her besinin özelliğine değişkenlik gosteriri mesela testten sonra egerki bebeğiniz negatifse mesela yumurta diyelim sizin ilk yumirtayi kekin içinde yemeniz lazım üç gün bebeği gözlemleyin sıkıntı yoksa yumurtanın sarısı ile on dakika tam pişmiş şeklinde başlamalısınız yine üç gün gözlemleyip diyet açma uygulanmalı sonrada tabiki bunlar uzman hekim kontrolünde olmaliki bebeğe verebilirsiniz , iyi bir alerji uzmanı seçmelisiniz klinikler bu konuda daha hassas oluyor
S
Sümeyye D. ..
8 Haziran 2025 13:22
Geçmeyen pişik ve mukuslu kaka alerji sebebi midir? 1 aylıkken başladı pişiği mukuslu kaka da 2.ayında şuan 2ay 28 günlük hala poposunda pişik krem kullanmamız rağmen geçmedi. Alerji doktoruna götürdüm süt ürünlerini tüketme 1 aylık diyet yap bakıcaz tekrar dedi.
K
Kübra A. ..
9 Haziran 2025 20:07
Evet muhtemel alerji ama sadece süte alerji olmayabilir bizim et yumurta süt kabuklu kuruyemişlere çıktı süt derken sadece kutulu süt gelemsin aklınıza marketten aliginiz herşeyin arkasına bakıp almalısınız inanın baharatlarda bule süt ürünleri bulunur yazıyor kimi zamanda bu süreçte bebeğim aleejikti tecrübe ede ede öğrendik herseyi
S
Sümeyye D. ..
14 Haziran 2025 16:56
Kan testinde yumurta ve süt ürünlerine alerjisi düşük çıkmış yani normal sonuç. Kan testinin doğruluk payı nedir acaba biliyormusunu
K
Kübra A. ..
16 Haziran 2025 22:03
Bebekler özellikle küçükken kanındaki antijen antikor tam anlamıyla tepki vermediğinden çok doğru kan sonucu vermeyebilir , ki zaten alerjik bebekler genellikle üçüncü aydan sonra belli eder kimisi döküntü kimisi bağırsak tepkimeli geçmeyen pişik karın şişliği gaitada kıl seklinde kanamalar ve kötü kokulu kaka gibi , aslında genellikle deri testi ile doğruluk daha yüksek olabilir bebeklerde sırttan deri testi uygulanır genellikle ona göre diyet oluşturulur anneye , dediğim gibi çoklu beşinde olabilir bu durum uzama. Bir alerji hekiminin görmesi ve süreci beraber ilerletmebiz daha uygun olur