Aktivite Önerisi
352 görüntüleme
B
Beyza G.
2 Temmuz 2026 14:32
7,5 aylık bi bebeğim var. Gündüz oyuncaklarıyla oynatıyorum,havuzu var havuzuna sokuyorum ,şarkılar dinleyip söylüyoruz ama bir süre sonra yapacak bir şey bulamıyorum. Siz neler yapıyorsunuz ve bu durum normal mi. Bir de kucağımdan inmek istemiyor zaten gün içinde devamlı benim yanımda olmak istiyor yoksa ağlıyor

Hatice E.
Premium Üye
2 Temmuz 2026 16:46
Aynı durumdam bende muzdaribim, 4,5 aylık bebeğim gündüz 4 uyku yapıyor her uykuya daldığında uyanınca ne yaptırsam diye düşünmekten strese giriyorum oyun halısına koyuyorum oyuncak veriyorum şarkı söylüyorum ayna koyuyorum hepi topu 5 dk sonra sıkılıyor beşiğe koyuyorum bu seferde annelik vijdanı sanki yatırıyorum oluyor sürekli parka çıkartıyorum havada çok sıcak valla önerilere açığım :(

Afranur K.
2 Temmuz 2026 16:49
Kucak olayı bu dönemde normal, bizde 6.5 aylıkken başladı 9 aylığız hala aşırı samimiyiz 😅 anneye düşkünlüğü sanırım 10-11 aylar civarı azalıp etrafa ilgi başlıyor. Heyecanla bekliyorum.
Etkinlik olarak birlikte 2-3 oyun yapıyorsanız bence kendisinin de oyun halısında oynadığı/ emekliyorsa sizsiz keşif yaptığı zamanlara izin verin. Odaklandığı bir durum olursa siz müdahil de olmayın, bebeğiniz kendisini geliştirmek için zamana ihtiyaç duyacaktır o tek başına oynadığı ve odaklandığı dönemde.
Sürekli bir şeyler üretmek mümkün değil bence ya da sadece 1 kişinin bebeği ile sürekli sürekli aktivite yağması. Bazen buzdolabındaki magneyker ile başbaşa bırakıp bir çorba yaptığım ya da aynada kendi kendine oynarken çamaşır katladığım çok oluyor benim.
Etkinlik olarak birlikte 2-3 oyun yapıyorsanız bence kendisinin de oyun halısında oynadığı/ emekliyorsa sizsiz keşif yaptığı zamanlara izin verin. Odaklandığı bir durum olursa siz müdahil de olmayın, bebeğiniz kendisini geliştirmek için zamana ihtiyaç duyacaktır o tek başına oynadığı ve odaklandığı dönemde.
Sürekli bir şeyler üretmek mümkün değil bence ya da sadece 1 kişinin bebeği ile sürekli sürekli aktivite yağması. Bazen buzdolabındaki magneyker ile başbaşa bırakıp bir çorba yaptığım ya da aynada kendi kendine oynarken çamaşır katladığım çok oluyor benim.
Yükleniyor...