Aktivia

97 görüntüleme
M

Masuma H.

3 Haziran 2026 09:57
Bebegim 1yasinda.Her gun ona sade aktivia yediriyorum.Icinde probiotik varmis.Zararli olurmu?
Buşra Ç. .

Buşra Ç. ..

3 Haziran 2026 09:59
Evde yapılmış yoğurt daha yararlı emin olun hazır paketlerin içindeki kimyasalları bebeğe vermeyin evet probiyotik var ama raf ömrü için içine katılan kimyasallar bebekler için uygun değil bence
M

Masuma H.

3 Haziran 2026 10:01
Buşra Çil
Evde yapılmış yoğurt daha yararlı emin olun hazır paketlerin içindeki kimyasalları bebeğe vermeyin evet probiyotik var ama raf ömrü için içine katılan kimyasallar bebekler için uygun değil bence
Doktor evde makinasiz yapilan yogurt onermedi.Dogru derecede yapilmadigi icin bakteri olusuyormus icinde.Makineler 2-3 bin tl.
Afranur K.

Afranur K.

3 Haziran 2026 10:08
Türkiye de üretilen yoğurt ve kefirin ( sade kefir) içeriğinin oldukça güvenilir ve temiz olduğu hem gıda mühendisleri hem diyestisyenler hem de doktorlar tarafından söyleniyor. Ben de öğrenmeden önce kendim mayalamay çalışmıştım, hayatımdaki ilk yoğurt mayalama tecrübemdi hatta.

Ancak yoğurtların içeriğini okursanız koruyucu içermediğini farkedersiniz. Uzun süre raf ömrü olmasının sebebinin kapalı zincir üretim, pastörize olması ve probiyotik oranının tam ayarlanmasından kaynaklandığını açıklıyorlar.

marketteki içerikleri okursanız hepsinin temiz olduğunu farkedesiniz.

Peynirde sadece dikkat edilmesi gerektiği, içinde koruyucu olduğu için içerik okuyarak sadece peynir mayası-süt-düşük oranda tuz içeren markaların alınması gerektiği söyleniyor.

Evde yapılan yoğurtlarda, hem kaynatma esnasında açık kaynatma yapılması, hem de sürekli eski mayadan alınan yoğurdun probiyotik içermemesi ve eski mayanın bir süre sonra bakteri olarak form değiştirmesi risk teşkil ediyor. Bundan dolayı güvenilir kabul edilmiyorlar maalesef 🙏🏻

Ben de geç öğrendim, yoğurt mayalamak için çok çabaladım ama aslında kendimizi yormadan sadece markette içerik okuyarak doğru yoğurda ulaşmak çok kolay.
Afranur K.

Afranur K.

3 Haziran 2026 10:10
Her gün yoğurt yedirmek bence sıkıntı değil sadece demir ilacı kullanıyorsanız emilim açısından ilaçtan 2-3 saat sonra tüketmesini tercih edebilirsiniz.

Et/bakliyat gibi demir içerikli gıdalarla birlikte de tüketebilir onların içindeki demirin emilimini engellemesi için 2 su bardağından fazla yoğurt tüketmesi gerekiyor, çok büyük sıkıntılar oluşturmaz.
Buşra Ç. .

Buşra Ç. ..

3 Haziran 2026 10:12
Masuma Huseynova
Doktor evde makinasiz yapilan yogurt onermedi.Dogru derecede yapilmadigi icin bakteri olusuyormus icinde.Makineler 2-3 bin tl.
Yani yaşadığınız yeri bilmiyorum ama Trendyol da 900-1000 civarı alın isterseniz birde pastörize süt kullanın
Buşra Ç. .

Buşra Ç. ..

3 Haziran 2026 10:15
Afranur Keskin
Türkiye de üretilen yoğurt ve kefirin ( sade kefir) içeriğinin oldukça güvenilir ve temiz olduğu hem gıda mühendisleri hem diyestisyenler hem de doktorlar tarafından söyleniyor. Ben de öğrenmeden önce kendim mayalamay çalışmıştım, hayatımdaki ilk yoğurt mayalama tecrübemdi hatta.

Ancak yoğurtların içeriğini okursanız koruyucu içermediğini farkedersiniz. Uzun süre raf ömrü olmasının sebebinin kapalı zincir üretim, pastörize olması ve probiyotik oranının tam ayarlanmasından kaynaklandığını açıklıyorlar.

marketteki içerikleri okursanız hepsinin temiz olduğunu farkedesiniz.

Peynirde sadece dikkat edilmesi gerektiği, içinde koruyucu olduğu için içerik okuyarak sadece peynir mayası-süt-düşük oranda tuz içeren markaların alınması gerektiği söyleniyor.

Evde yapılan yoğurtlarda, hem kaynatma esnasında açık kaynatma yapılması, hem de sürekli eski mayadan alınan yoğurdun probiyotik içermemesi ve eski mayanın bir süre sonra bakteri olarak form değiştirmesi risk teşkil ediyor. Bundan dolayı güvenilir kabul edilmiyorlar maalesef 🙏🏻

Ben de geç öğrendim, yoğurt mayalamak için çok çabaladım ama aslında kendimizi yormadan sadece markette içerik okuyarak doğru yoğurda ulaşmak çok kolay.
Pastörize süt kullanarak yapıyorum makinada emin olun hazır olan yoğurtlardan daha iyi ben hiçbir hekimin hazır yoğurt önerdiğini duymadım görmedim en son tercih olabilir hazır yoğurt alıp tüketmek
G

Gülşah S.

Premium Üye
3 Haziran 2026 11:14
Buşra Çil
Yani yaşadığınız yeri bilmiyorum ama Trendyol da 900-1000 civarı alın isterseniz birde pastörize süt kullanın
Ben ilk çocuğumda kendim mayalıyordum. Ama ikinci bebekte o kadar zaman bulamadım durmuyordu Kiwi marka aldım yoğurt makinası. O kadar kolaylıkmış ki hatta labne peyniri de arkadaşım makina da yapıyor ben denemedim daha.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir