Akşamları Huzursuzluk

201 görüntüleme
D

Duha a.

Premium Üye
26 Temmuz 2026 22:23
Merhaba bebeğim 5 aylık ama doğduğundan beri her akşam altı ve sonrasında çok huzursuzlaşıyor ağlamaya başlıyor sebepsiz her gün o saatin geldiğini nasıl anlıyor neden her akşam bu şekilde gece uykusuna yatana kadar huzursuz anlayamıyoruz. Bunu sadece evde yaşamıyoruz dışarı çıktığımızda ya da tatile gittiğimizde de hep aynı saatlerde huzursuzluğu başlıyor bunun sebebi ne olabilir sizce başına gelen var mı
L

Leyla Ö.

26 Temmuz 2026 22:28
Akşama doğru artık yorgun oluyorlar benim bebeğim de öyleydi araştırdım bende. Akşama doğru tüm günübn yorgunluğu birikiyor zamanla geçiyor merak etmeyin şimdi 9 aylık nispeten daha iyi artık oynuyor uyku saatine kadar neşesi yerinde oluyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Temmuz 2026 22:28
Merhaba! Bebeğinin akşamları huzursuzlaşması ve ağlaması gerçekten zor bir durum. Sebebi her zaman açık olmayabilir, ancak bazı olasılıkları değerlendirebiliriz.

Bebeğin 5 aylık olduğu için, bu dönemi genellikle "kolik" veya "gaz sancısı" olarak bilinen bir dönemden geçiyor olabilir. Ancak bu durum genellikle 3-4 aylıkken daha sık görülür.

Bebeğin her akşam aynı saatte huzursuzlaşması, bazı nedenlerle ilgili olabilir:

1. Günün yorgunluğu: Bebeğin gün içinde biriken yorgunluğu, akşamları daha belirgin hale gelebilir.
2. Gaz sancısı: Bebeğin sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmediği için, gaz sancısı yaşayabilir.
3. Aşırı uyarılma: Bebeğin gün içinde fazla uyarılması (örneğin, fazla oyun oynaması, yüksek sesler, vs.), akşamları huzursuzlaşmasına neden olabilir.
4. Uykudan önce geçiş: Bebeğin uykudan önce geçiş dönemi, bazen huzursuzlukla sonuçlanabilir.

Bu durumun sadece evde değil, dışarıda ve tatilde de yaşanması, bebeğin içsel bir ritim veya döngü içinde olduğunu düşündürüyor.

Bebeğinin huzursuzluğunu azaltmak için şunları deneyebilirsin:

1. Sakinleştirici ortam yarat: Bebeğin bulunduğu ortamı sakinleştirmek için, loş ışık, yumuşak müzik, vs. kullanabilirsin.
2. Bebeği rahatlat: Bebeği kucağına alıp, sallamak, sarılmak, vs. gibi yöntemlerle rahatlatmaya çalışabilirsin.
3. Gaz sancısına karşı önlem: Bebeğin gaz sancısını azaltmak için, gaz giderici damla, vs. kullanabilirsin.
4. Uykudan önce rutini: Bebeğin uykudan önce bir rutin oluşturarak, geçişi daha kolay hale getirebilirsin.

Eğer bebeğinin huzursuzluğu devam ederse ve sen de endişelensen, bir pediatri uzmanına danışman önerilir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

Duha a.

Premium Üye
26 Temmuz 2026 22:29
Leyla Özmen
Akşama doğru artık yorgun oluyorlar benim bebeğim de öyleydi araştırdım bende. Akşama doğru tüm günübn yorgunluğu birikiyor zamanla geçiyor merak etmeyin şimdi 9 aylık nispeten daha iyi artık oynuyor uyku saatine kadar neşesi yerinde oluyor
Çok teşekkürler merak ediyorum ne zaman bitecek bu durum çünkü doğduğundan beri beş aydır bunu yaşıyoruz her gün. Bende de resmen depresyon başladı akşam olsun istemiyorum içimi huzursuzluk kaplıyor bu sebep yüzünden
L

Leyla Ö.

27 Temmuz 2026 19:05
Sertap Duha Atlı
Çok teşekkürler merak ediyorum ne zaman bitecek bu durum çünkü doğduğundan beri beş aydır bunu yaşıyoruz her gün. Bende de resmen depresyon başladı akşam olsun istemiyorum içimi huzursuzluk kaplıyor bu sebep yüzünden
Az kaldı şöyle bi 9 aylık olsun. 1 yaştan sonra iyice rahat edersiniz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir