Akşam Uykusuna Geçiş Sorunu

398 görüntüleme
I

Işınsu S.

26 Ağustos 2026 20:49
Nolursunuz yardıma ihtiyacım var. 35+6 prematüre doğan bir bebeğim var şuan 47 günlük akşam uyku geçişinde çok zorlanıyoruz neredeyse 10 gündür akşam 19.30- 20.00 dan gece 23.30-00.00 a kadar odada karanlık sessiz ortamda aralıklı ağlama nöbetleriyle 4 5 saate yakın uyumuyo. Sürekli meme istiyo ama emmiyo. Meme versem de uyumuyo. Akşamlar artık travma haline geldi. Emziği de atıyo ağzından. Ne yapıcam yardım edin nolur çok çaresizim. Geceleri o memede ağlıyo ben başında. Sürekli meme vermekten benim de canım çok acıyo....
H

Hacer Ö.

26 Ağustos 2026 20:56
Benim bebegimde öyle etrafimdakiler uyumak istemiyordur muhabbet et oyun oyna biraz enerjisini atsın dediler bende ya dışarı cikariyorum ya balkonda etrafı gösterip anlatıyorum. Bir de oynak müzikleri seviyor onu açınca sakinlesiyor pazarcı sesleri uyutuyor bir de evdeki robot çalışınca sesinde uyuyor ben bunları tesadüf eseri fark ettim bazı bebekler bence sessizliği sevmiyor bir de bu şekilde deneyin ben emzirerek evin içinde gezindigimi biliyorum elini kolunu bir türlü sakinleştiremiyor o enerjiyi atamadan da yatamıyor emmekten de o da bende yoruluyor bu da kısır döngüye sebep oluyor inşallah ortak bir nokta bulursunuz ikinizde birbirinizi tanıma surecindesiniz az sabır inşallah
N

Necibe N. Ç.

26 Ağustos 2026 20:56
Acaba gaz problemi mi var
R

Rabia Ç.

26 Ağustos 2026 21:46
Uyku öncesi banyo

Gece uykusuna geçmeden önceki son uyanıklığını aktif geçirmek

İnce giydirmek ( belki bunalıyordur)

Gün içinde dışarda vakit geçirmek bunlar iyi gelebilir belli ki bir şey anlatmaya çalışıyor o da. Süt azsa doymaması da olabilir benim bebeğim de tam bu dönem gündüz emzik gibi hiç bırakmazdı beni. Süt artırmak için yaparlarmış. Gazdan uyuyamıyor olabilir masaj yapılabilir. Olmazsa uzman doktora danışın derim. Allah yardımcınız olsun.
B

Büşra Ç.

26 Ağustos 2026 22:20
Diğer yorumlara ek olarak internetteda kolik bebek müziği yazınca siyah ekranlı ve ya kırmızı ekranlı bir kolik bebek müziği var onunla da sakinleşebilir, kucağınıza alıp aynı anda ritmik sallanarak
Elif T.

Elif T.

26 Ağustos 2026 23:23
Gündüzleri kaç saatte bir uyutuyorsunuz? Benim bebeğim de aynı şekildeydi sonra uyku aralıklarına dikkat ederek uyutmaya başladım 3-4. Ayda ancak düzene girebildi uykusu
D

Dilan K.

Premium Üye
26 Ağustos 2026 23:26
Gaz sorunu olabilir
Gece gündüzü henüz bilmiyordur
Kolik olabilir
Bebekler gazı oldugunda sık emmek ister emzik denediniz mi ? Toklugundan emin olun ama
Ve rutin belirleyin uyumasada gece oldugunu anlayacaktır acele etmeyin
Gece saatlerinde kesin uyumicak diye siz stres yapıyorsanız oda bunu hissediyodur daha zor olur akışına bırakın biraz
I

Işınsu S.

27 Ağustos 2026 05:59
Dilan Kaplan
Gaz sorunu olabilir
Gece gündüzü henüz bilmiyordur
Kolik olabilir
Bebekler gazı oldugunda sık emmek ister emzik denediniz mi ? Toklugundan emin olun ama
Ve rutin belirleyin uyumasada gece oldugunu anlayacaktır acele etmeyin
Gece saatlerinde kesin uyumicak diye siz stres yapıyorsanız oda bunu hissediyodur daha zor olur akışına bırakın biraz
Emziği istemiyor süt gelmiyo diye. Gazı yok bu sıkıntı sadece akşam geçişinde oluyo 梁 gün içinde doyduğu memeden akşam doymuyo olamaz ki yine de ekstradan mama da veriyoruz ona rağmen olmuyo...

E akşam saati geldi mi ister istemez stres oluyo artık çünkü 5 saat odada kapanmak hiç hoş bi durum değil ne yapıcam inanın bilmiuorum artık
I

Işınsu S.

27 Ağustos 2026 06:00
Elif Tuğçe
Gündüzleri kaç saatte bir uyutuyorsunuz? Benim bebeğim de aynı şekildeydi sonra uyku aralıklarına dikkat ederek uyutmaya başladım 3-4. Ayda ancak düzene girebildi uykusu
2.5 3 saat hala uyku aralığı ama günduz daha uyanık kalmak istiyo kartlarla falan biraz vakit geçirip öyle uyutuyorum. 3-4 ay diyosun iyice korkmaya başladım
I

Işınsu S.

27 Ağustos 2026 06:02
Büşra Çalışgan
Diğer yorumlara ek olarak internetteda kolik bebek müziği yazınca siyah ekranlı ve ya kırmızı ekranlı bir kolik bebek müziği var onunla da sakinleşebilir, kucağınıza alıp aynı anda ritmik sallanarak
Bilmediğim için soruyorum kolik olsa tüm gece sabaha kadar uykusuz olması gerekir dimi gaz ağrısından. Bizimki 12 de uykuya geçtikten sonra sabaha kadar ben uyandırıp bez süt tekrar uyku şeklinde devam ediyorum çünkü
I

Işınsu S.

27 Ağustos 2026 06:05
Rabia Ç
Uyku öncesi banyo

Gece uykusuna geçmeden önceki son uyanıklığını aktif geçirmek

İnce giydirmek ( belki bunalıyordur)

Gün içinde dışarda vakit geçirmek bunlar iyi gelebilir belli ki bir şey anlatmaya çalışıyor o da. Süt azsa doymaması da olabilir benim bebeğim de tam bu dönem gündüz emzik gibi hiç bırakmazdı beni. Süt artırmak için yaparlarmış. Gazdan uyuyamıyor olabilir masaj yapılabilir. Olmazsa uzman doktora danışın derim. Allah yardımcınız olsun.
Banyo yapınca da aynı sorun devam ediyo onu da denedim梁

Zaten pek bir aktif kendisi

İncecik tek atlet var üzerinde evim çok sıcak çünkü

Gün içinde doyduğu meme gece doyurmuyo olabilir mi. Her ne kdr doymuyosa diye mamayla da destekliyorum. Bunun derdi uykuya geçememek. Gözleri kapanıyor tekrar açıp ağlıyo. Bedeni uyumak istiyo beyni engelliyo sanki
I

Işınsu S.

27 Ağustos 2026 06:10
Hacer Özmen
Benim bebegimde öyle etrafimdakiler uyumak istemiyordur muhabbet et oyun oyna biraz enerjisini atsın dediler bende ya dışarı cikariyorum ya balkonda etrafı gösterip anlatıyorum. Bir de oynak müzikleri seviyor onu açınca sakinlesiyor pazarcı sesleri uyutuyor bir de evdeki robot çalışınca sesinde uyuyor ben bunları tesadüf eseri fark ettim bazı bebekler bence sessizliği sevmiyor bir de bu şekilde deneyin ben emzirerek evin içinde gezindigimi biliyorum elini kolunu bir türlü sakinleştiremiyor o enerjiyi atamadan da yatamıyor emmekten de o da bende yoruluyor bu da kısır döngüye sebep oluyor inşallah ortak bir nokta bulursunuz ikinizde birbirinizi tanıma surecindesiniz az sabır inşallah
Emzirmekten meme uçlarım kopucak(her ne kadar kopsa da kurtulsam dediğim anlar oluyo)

Emzirmek bana çok acı veriyo. Meme uçlarım kısa sanırım tam kavrayamıyo ondan da ezip duruyo uçlarını emerken.

Çok yoruldum yıprandım ve cidden onu hiç memnun edemiyomuşum gibi hissetmekten artık çok yoruldum
Elif T.

Elif T.

27 Ağustos 2026 06:56
Işınsu Soydan
2.5 3 saat hala uyku aralığı ama günduz daha uyanık kalmak istiyo kartlarla falan biraz vakit geçirip öyle uyutuyorum. 3-4 ay diyosun iyice korkmaya başladım
2.5-3 saat 47 günlük bebek için çok fazla olabilir. Korkmanıza gerek yok bebeğiniz henüz çok küçük zamanla daha da oturacaktır her bebek farklı oluyor genelde
R

Rabia Ç.

27 Ağustos 2026 07:07
Işınsu Soydan
Banyo yapınca da aynı sorun devam ediyo onu da denedim梁

Zaten pek bir aktif kendisi

İncecik tek atlet var üzerinde evim çok sıcak çünkü

Gün içinde doyduğu meme gece doyurmuyo olabilir mi. Her ne kdr doymuyosa diye mamayla da destekliyorum. Bunun derdi uykuya geçememek. Gözleri kapanıyor tekrar açıp ağlıyo. Bedeni uyumak istiyo beyni engelliyo sanki
Kendinizi en iyi siz bilirsiniz tabi. Ben kendi yaşadıklarımdan yola çıktım. Süt yetmiyor diye mama stresine de girmeyin benim yüzümden 🙏 Sütünüz o saate azalıyor olabilir artık gün sonu oluyor yoruluyorsunuz gün boyu çünkü. İkindin uyuyabilirseniz siz de biraz uyuyun bebekle dinlenin fırsat bulabilirseniz.
Bir de yorgunluktan uykuya geçemiyor olabilir çok mu uyanık kalıyor acaba. O zaman da ağlamalı bir türlü huzur bulamayan kriz ortamı oluyor. Eşiniz omzunda pışpışlayabilir. Babalar annelere göre daha sakin oluyor bebekler bunu hissediyor. Bu kadar mücadelede yalnız olmayın. Ben eşimi kötü alıştırdım bende meme yokki ben nasıl uyutuyum derdi. Hem bebeğiniz de farklı uyuma yöntemlerine farklı kişilerle alışsın.
I

Işınsu S.

27 Ağustos 2026 13:01
Rabia Ç
Kendinizi en iyi siz bilirsiniz tabi. Ben kendi yaşadıklarımdan yola çıktım. Süt yetmiyor diye mama stresine de girmeyin benim yüzümden 🙏 Sütünüz o saate azalıyor olabilir artık gün sonu oluyor yoruluyorsunuz gün boyu çünkü. İkindin uyuyabilirseniz siz de biraz uyuyun bebekle dinlenin fırsat bulabilirseniz.
Bir de yorgunluktan uykuya geçemiyor olabilir çok mu uyanık kalıyor acaba. O zaman da ağlamalı bir türlü huzur bulamayan kriz ortamı oluyor. Eşiniz omzunda pışpışlayabilir. Babalar annelere göre daha sakin oluyor bebekler bunu hissediyor. Bu kadar mücadelede yalnız olmayın. Ben eşimi kötü alıştırdım bende meme yokki ben nasıl uyutuyum derdi. Hem bebeğiniz de farklı uyuma yöntemlerine farklı kişilerle alışsın.
Sütüm azalabilir tabi doğru düşünüyosunuz onun için nolur nolmaz mama da veriyoruz. Bazen mamayla uyuyo bazen mamaya rağmen uyumuyo. Resmen saati var 7 de uyarılıyo uyumıcam diye 11.5-12 de artık pili bitip uyuyo. Artık çaresiz kalıyorum hiçbişey gelmiyo elimden. Eşimle dönüşümlü pışpışlıyoruz ona rağmen olmuyo梁
I

Işınsu S.

27 Ağustos 2026 13:02
Elif Tuğçe
2.5-3 saat 47 günlük bebek için çok fazla olabilir. Korkmanıza gerek yok bebeğiniz henüz çok küçük zamanla daha da oturacaktır her bebek farklı oluyor genelde
Doktoru da hemşireler de 2.5 3 saatre 1 besle dediler. Bende o saatte bir besliyorum梁
Elif T.

Elif T.

27 Ağustos 2026 13:10
Işınsu Soydan
Doktoru da hemşireler de 2.5 3 saatre 1 besle dediler. Bende o saatte bir besliyorum梁
Beslenme olarak değil uyanıklık süresi olarak dedim ama anne sütü veriyorsanız maksimum 2 saatte bir emziriyordum ben öyle demişti doktorumuz
I

Işınsu S.

27 Ağustos 2026 13:14
Elif Tuğçe
Beslenme olarak değil uyanıklık süresi olarak dedim ama anne sütü veriyorsanız maksimum 2 saatte bir emziriyordum ben öyle demişti doktorumuz
Uyanıklık mı xD ohoooo sabah 10 dan beri 5er dk 5er dk güç bela uyudu. Akşam zaten direk 7den 12 ye kdr uyumuyo xD delirmek üzereyim
Elif T.

Elif T.

27 Ağustos 2026 13:21
Işınsu Soydan
Uyanıklık mı xD ohoooo sabah 10 dan beri 5er dk 5er dk güç bela uyudu. Akşam zaten direk 7den 12 ye kdr uyumuyo xD delirmek üzereyim
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki dediğim gibi benim bebeğim de aynı öyleydi bir yerden sonra kendimi sorgulamaya başlamıştım iyi bir anne değil miyim diye halbuki hiç öyle değilmiş neler denedim neler 8.5 aylık şuan uykusunu maks. 10 a kadar çekebildim 12 den 1 den önce uyumuyordu
Elif T.

Elif T.

27 Ağustos 2026 13:22
Elif Tuğçe
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki dediğim gibi benim bebeğim de aynı öyleydi bir yerden sonra kendimi sorgulamaya başlamıştım iyi bir anne değil miyim diye halbuki hiç öyle değilmiş neler denedim neler 8.5 aylık şuan uykusunu maks. 10 a kadar çekebildim 12 den 1 den önce uyumuyordu
Doktora sorduğumuz da gece insanı var mı demişti ben geceleri sabaha kadar oturmayı çok severim. Hamileyken geceleri hareketliysen gündüz sanıyordur demişti geceyi :D şimdide sana çekmiştir diyor :D
I

Işınsu S.

27 Ağustos 2026 13:40
Elif Tuğçe
Doktora sorduğumuz da gece insanı var mı demişti ben geceleri sabaha kadar oturmayı çok severim. Hamileyken geceleri hareketliysen gündüz sanıyordur demişti geceyi :D şimdide sana çekmiştir diyor :D
Geceleri severim de kabusum oldu xD
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir