Akşam Uykusuna Geçiş
76 görüntüleme
A
Aslı S. ..
25 Kasım 2025 17:39
Herkese merhaba güzel anneler. Kızım 4 aylık bir süredir akşam 19.00 da yatıyor 45 dakika sonra uyanıyordu. Bende salona götürüp oyuncaklarıyla oynatıp uykusunun gelmesini bekliyordum bu süreçte saat 22.00 buluyordu. Sizce 20.00 sularında uyandığında hiç ortama sokmadan yedirip geri mi yatırmalıyım yoksa 2 saat bekleyip 22.00 gibi mi yatırayım bu ay atak ayı evet ama hiç o yöntemi denememiştim sizler nasıl yapıyorsunuz

Gizem P.
25 Kasım 2025 17:51
Merhabaaa :) Benim yavrum da 4 aylık bizde de ataklar malumunuz . Ama ben de 20.00 da yatıyorum uyandığında sallıyorum ya da aç gibiyse yedirip tekrardan yatırıyorum eğer oyuna geçerse dikkatini toplamak zor oluyor . Yatırmadan önce altını temizliyorum rutin yemeğini yediriyorum uyuyana kadar odada kalıyorum ( bazen 2 saati de buluyor ) ama düzenini şaşırtmadığım sürece de alışıyor . Tavsiyem hiç oyuna sokmadan uyutmaya çalış ki alışsın . Ben her gün yatmadan duş aldırmıyorum en azından uykuyu düzenli saatlerde tutmaya çalışıyorum .
d
duru
25 Kasım 2025 17:51
aslı hanım evet 4. ayda uyku gerilemesi var fakat bebeğinizle odaya girdiğinizde çok büyük bir dirençle karşılaşmadığınız sürece odadan çıkmamanız lazım özellikle uyuyup uyandıysa. uyandığında ağlamıyorsa kendi haline bırakın ama eğer ağlıyorsa nasıl uyuttuysanız(emzirme,sallama vs.) aynı destekle tekrardan uyutun ❤️
A
Aslı S. ..
25 Kasım 2025 20:29
Akşam uykusuna bazen 18.00 bazen 19.00 da geçiyor 18.00 da uyudu diyelim 18.40 da uyandı odadan çıkmayalım mı rutinleri yapıp tekrar uykuya geçmesini mi sağlamam gerek zaten 20.00 i bulur yine