Akşam -gece Uyumuyor

156 görüntüleme
D

Deniz ..

26 Şubat 2026 23:20
Merhaba , 3 aylık bebeğim akşam gece asla uyumuyor 20 dakikada bir , saate bir uyanıyor sürekli kucakta pilates topunda sallama halindeyim..3-4 saatte bir de mama için uyanıp 1 saat ayakta. Gece 5 ten önce uyumuyor . Gündüz 9 da uyanıp gündüz uyumak istiyor uyandırınca çığlık atarak ağlıyor. Gündüz uykularında 2 saati geçirmemeye çalısıyorum akşam son uykusnu 6 dan önceye cekip 7-7.30 da uyutmaya calısıyorum ama yok döngüden çıkamıyorum. Önereceğiniz bişey var mı ya da aynı durumu yaşayan?
A

Aslınur H.

26 Şubat 2026 23:36
Bir an bu yazıyı ben mi yazdım diye düşündüm tam bizi tarif ettiniz pilates topunun dili olsa da konuşsa yalnız bizimki gündüz de uyumuyor sadece kucağımda uyuyor gece de aynı şekilde yataktan uykulu halimle düşmesin diye etrafımı yastıkla dolayıp kucağımda birlikte uyuyoruz tabi ne kadar uyumak denirse. Her uykuya ağlayarak geçmesi canımı çok sıkıyor Ben bir çözüm bulamadım bulan varsa Allah rızası için yazsın
T

Tuğçe A. ..

26 Şubat 2026 23:43
Benim bebeğimde uykuya çok geç geçiyordu hala da öyle gözleri açık uyuyor daha doğrusu şekerleme yapıyor şuan 4 aylık yine aynı doktora sorduğum da rezene kimyon çayı biraz içir bebeğe dedi ama denemedim daha. Sadece kollarının bağlandığı yarım kundak denedim biraz işe yaradı sonra ellerini çıkarmaya çalışmaktan uyuyamadı. Ayakta sallamayı denedim ellerini tutarak salladım öyle daha kolay dalıyor sanki uykuya
Z

Zlyh z.

27 Şubat 2026 00:01
Tam 5 ay yaşadım bu durumu sonra bir gece sabah altıya kadar kesintisiz uyumuştu uyandığında saate baktığımda mucize yaşadım gibi oldu. derken düzene girmeye başladı .geçiyor anneler biraz daha sabır
A

Asu G. T.

27 Şubat 2026 00:10
plates topunu çok duydum kim yaptıysa kurtulamıyor bırakmaya calışın hamak felan kullanın. Gazlı olabilir kolik
A

Asss a.

27 Şubat 2026 00:21
Bakara suresini dinletiyorum. Bebeğim öyle uykuya dalıyor.
D

Deniz ..

27 Şubat 2026 00:41

Aslınur Hacısüleymanoğlu

Bir an bu yazıyı ben mi yazdım diye düşündüm tam bizi tarif ettiniz pilates topunun dili olsa da konuşsa yalnız bizimki gündüz de uyumuyor sadece kucağımda uyuyor gece de aynı şekilde yataktan uykulu halimle düşmesin diye etrafımı yastıkla dolayıp kucağımda birlikte uyuyoruz tabi ne kadar uyumak denirse. Her uykuya ağlayarak geçmesi canımı çok sıkıyor Ben bir çözüm bulamadım bulan varsa Allah rızası için yazsın

15-20 gün öncesine kadar benim de kucağımda uyuyodu sonra sallanan tahta beşiklerden aldım dalınca beşikte sallıyorum en azından kolum dinleniyo biraz:(3 ay dolsun düzelir diyolar ama sabrım yok benim de :(
D

Deniz ..

27 Şubat 2026 00:41

Tuğçe Arapoğlu

Benim bebeğimde uykuya çok geç geçiyordu hala da öyle gözleri açık uyuyor daha doğrusu şekerleme yapıyor şuan 4 aylık yine aynı doktora sorduğum da rezene kimyon çayı biraz içir bebeğe dedi ama denemedim daha. Sadece kollarının bağlandığı yarım kundak denedim biraz işe yaradı sonra ellerini çıkarmaya çalışmaktan uyuyamadı. Ayakta sallamayı denedim ellerini tutarak salladım öyle daha kolay dalıyor sanki uykuya

Ben de kundak yapıyorum mecbur elleri hic durmuyo sanırım bu ayddan sonra refleks azalıcak yani insallah:(
D

Deniz ..

27 Şubat 2026 00:42

Asu Gül Türk

plates topunu çok duydum kim yaptıysa kurtulamıyor bırakmaya calışın hamak felan kullanın. Gazlı olabilir kolik

Evet cok bırakmaya calıstım ama asla topsuz sakinleşmiyor:(
D

Deniz ..

27 Şubat 2026 00:42

Asss ass

Bakara suresini dinletiyorum. Bebeğim öyle uykuya dalıyor.

Denicem teşekkür ederim
D

Deniz ..

27 Şubat 2026 00:43

Zlyh zlyh

Tam 5 ay yaşadım bu durumu sonra bir gece sabah altıya kadar kesintisiz uyumuştu uyandığında saate baktığımda mucize yaşadım gibi oldu. derken düzene girmeye başladı .geçiyor anneler biraz daha sabır

Yaa ne güzel maşallahh :(umarım ben de o mucize günü bekliyorum
Ö

Özge T.

27 Şubat 2026 01:57
Merhaba Allah kolaylıklar versin ilk 3 ay karnımızda gibi nerdeyse o ne derse o olacak. Gece gündüz farkını evde yaşatıyor musunuz ordan algılamaya da başlar ama bence uykularına müdahale etmeyin uyandırmayın gündüz çok uyudu diye düşünüp, çok küçük çünkü zaten en fazla 1.5 saat uyanık kalıyordur. Oda sıcaklığı ve giyimi de çok etkiliyor bu arada
Tuğba B.

Tuğba B.

27 Şubat 2026 02:03
Ben akşam kararlık çöktüğü gibi ışıkları kapatırdım sarı ışık loş bir ışıkta otururdum gece gündüz kavramını oluşturabilmek adına 8. Aya giricez gerçekten faydasını görüyorum
D

Deniz ..

27 Şubat 2026 04:03

Özge Topçu

Merhaba Allah kolaylıklar versin ilk 3 ay karnımızda gibi nerdeyse o ne derse o olacak. Gece gündüz farkını evde yaşatıyor musunuz ordan algılamaya da başlar ama bence uykularına müdahale etmeyin uyandırmayın gündüz çok uyudu diye düşünüp, çok küçük çünkü zaten en fazla 1.5 saat uyanık kalıyordur. Oda sıcaklığı ve giyimi de çok etkiliyor bu arada

Teşekkür ederim , evet gece gündüzü ayırt etmesi icin evde gündüz balkona cıkarıp gezdiiriyorum günlük seste uyutuyorum ama gece loş ışık ve sessizlik sağlıyorum henüz algılamadı dediğiniz gibi :(
D

Deniz ..

27 Şubat 2026 04:03

Tuğba Barnıg

Ben akşam kararlık çöktüğü gibi ışıkları kapatırdım sarı ışık loş bir ışıkta otururdum gece gündüz kavramını oluşturabilmek adına 8. Aya giricez gerçekten faydasını görüyorum

Evet ben de uyguluyorum henüz oluşamadı gece gündüz ayrımı umarım kısa sürede oluşur

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir