Akşam 5
170 görüntüleme
G
Gül K. ..
2 Şubat 2026 19:04
Bebeğim 3 buçuk aylık akşam 5 buçuktan sonra uyku uyumuyor son bir gündüz uykusu yapmıyor haliyle gece uykusunada erken geçmek durumunds kalıyor ama babamız akşam 8 de geliyor 8 den önce uyursa bebeği hiç göremiyor akşam 5 ten sonra neler yapabilirim
M
Mehves
2 Şubat 2026 19:37
Ben bu durumlarda akşama doğru ufak bi şekerleme yaptırıyorum. 5 civarı yatıyor En fazla yarım saat uyuyor 6 dan sonra uyanık olacak şekilde ayarlıyorum
G
Gül K. ..
2 Şubat 2026 19:42
@Mehves En son uykusundan 5 yada 5 buçukta kalkıyor 8 e kadar da 3 saat geçmiş oluyor o yüzden 1 kez daha yatması gerekiyor ama yatmiyor

Afranur K.
2 Şubat 2026 20:01
Biz sizinle aynı durumdayız, babamız geç geldiği için çocuğumuzu sevme fırsatı olmuyor. Bir çok uyku eğitmeni yazısı vs. Hep 8 gibi uykuya geçirmeyi öneriyor ama ben bunun çok zıttı bir davranış sergileyip 7.30 gibi son bir uykuya yatırıyorum. Gece uykusuna da 22.30-23.00 arasında geçiyor. Bazen doğal olarak uzama oluyor bebeklerin bir günü diğerini tutmuyor 24.00 ü buluyor ama genelde babasıyla bu rutin sayesinde 2-2.30 saatlik bir zaman geçiriyor.
Yani tek bir doğru tek bir yanlış yok bence ailesel dinamiklere göre de şekillenmek lazım.
Bir bebeğin annesinden sonra sevmeyi seçtiği ilk kişi babası olurmuş, bu bağın oluşması daha kıymetli geliyor bana.
Bu arada babalar boğuşmayı çok sever 😂 bundan dolayı eşimi her zaman uykuya son 1 saat kala uyarmak zorunda kalıyorum daha sakin aktiviteler yapmaları konusundaki bebekler rahat uykuya dalsın.
Yani tek bir doğru tek bir yanlış yok bence ailesel dinamiklere göre de şekillenmek lazım.
Bir bebeğin annesinden sonra sevmeyi seçtiği ilk kişi babası olurmuş, bu bağın oluşması daha kıymetli geliyor bana.
Bu arada babalar boğuşmayı çok sever 😂 bundan dolayı eşimi her zaman uykuya son 1 saat kala uyarmak zorunda kalıyorum daha sakin aktiviteler yapmaları konusundaki bebekler rahat uykuya dalsın.
G
Gül K. ..
2 Şubat 2026 20:44
@Afranur Keskin bebeğim keşke uyusa ama işte dediğim gibi 5 ten sonra uyumuyor uyursada direkt gece uykusuna geçiyor uyandırmakta olmuyor bu durumda o yüzden 1 uyku daha yapması için çok zorluyorum ama uyumuyor malasef 8 bucuga kadar mizmizlanarak duruyor

Afranur K.
2 Şubat 2026 20:47
@Afranur Keskin bebeğim keşke uyusa ama işte dediğim gibi 5 ten sonra uyumuyor uyursada direkt gece uykusuna geçiyor uyandırmakta olmuyor bu durumda o yüzden 1 uyku daha yapması için çok zorluyorum ama uyumuyor malasef 8 bucuga kadar mizmizlanarak duruyor
sanırım ne istersek onun zıttını uygulamak daha zor oluyor.
M
Mehves
3 Şubat 2026 00:39
hmm saatlerin önemi yok aslnda uyku sinyalini gördüğünüz an yatırın. Bazı günlerde erken yatsın. Uykusu daha önemli
Yükleniyor...