Akran Korkusu

99 görüntüleme
Ajda M.

Ajda M.

28 Temmuz 2025 20:09
15 aylık oğlum akranı olan kuzeni ve yakın arkadaşımın bebeklerinden korkuyor biraz saldırgan davranışları var onların( Vurmak tutunarak kalkmak gibi). Neler yapabilir nasıl yaklaşabilirim bilemedim. Oyun gruba yazdırdım doğru bir adım mı bilemiyorum nasıl aşılabilir bunu yaşayan var mı
A

Ayşe V. ..

29 Temmuz 2025 15:20
Daha sakin bir bebek tanıdığınız varsa onunla vakit geçirse belki güveni artar yoksa da bence oyun oynarken bebeğinizin yanında kalıp güvende hissetmesini sağlarsanız rahatlatabilir belki bilmiyorum ama yazmadan geçmek istemedim
Ajda M.

Ajda M.

30 Temmuz 2025 15:29
Teşekkür ederim
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

31 Temmuz 2025 09:47
15 aylık oğlunuzun akranlarından korkması ve vurma gibi davranışlar sergilemesi, bu yaş grubunda sıkça görülebilen bir durumdur. Bebekler bu dönemde sosyal etkileşim ve duygularını ifade etme becerilerini yeni geliştirmeye başlarlar. Oyun grubuna yazdırmanız, sosyal becerilerini geliştirmesi için doğru bir adımdır.
Bu durum için: Bebeğinizin bu davranışları sergilediğinde hemen müdahale edin ve "vurmak yok" gibi net ve kısa ifadeler kullanın. Saldırgan davranışın arkasındaki nedeni anlamaya çalışın; korku, öfke veya sadece dikkat çekme olabilir. Oyun sırasında diğer bebeklerle aralarında yakın gözetim sağlayın ve paylaşma gibi olumlu etkileşimleri teşvik edin. Duygularını ifade etmesi için alternatif yollar sunarak, ona doğru davranış modellerini gösterebilirsiniz.
Ajda M.

Ajda M.

31 Temmuz 2025 09:50
Yanlış anlattım sanırım benim oğlum değil akranları vuruyor o da ağlayıp kaçıyor,kendini savunmuyor tek tepki kaçış oluyor
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

31 Temmuz 2025 10:37
bu yaş grubundaki çocuklarda farklı başa çıkma stratejilerinin bir göstergesidir. Bu durum, onun henüz kendini fiziksel olarak ifade etme yollarını tam olarak öğrenmediğini veya çatışmadan kaçınmayı tercih ettiğini gösterebilir. Öncelikle, saldırgan davranışa maruz kaldığında çocuğunuzun yanına giderek ona fiziksel ve duygusal destek verip, "Kimseye vurmayız" gibi kısa ve net ifadelerle diğer vuran çocuğa sınırı belirtin. Bebeğinize, kendisini korumak için "Dur!" demek, "Hayır!" demek veya sizden yardım istemek gibi alternatif sözel veya işaretle ifade yollarını öğretmeye başlamanız fayda sağlayacaktır. Sosyal etkileşimlerde yakın gözetim sağlayarak, onu korunduğunu hissettirin ve olumlu akran etkileşimlerini teşvik edebilirsiniz.
Ajda M.

Ajda M.

31 Temmuz 2025 10:43
Çok teşekkür ederim desteğiniz için
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

31 Temmuz 2025 11:02
Rica ederim, kolaylıklar dilerim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir