Akdeniz Anemisi Taşıyıcılığı

192 görüntüleme
N

Nurçin V.

17 Ekim 2025 16:25
Bebeğim şuan 5 aylık 1 eylüle bezinde kiremit renginde bir idrar gördüğüm için doktora götürdüm tahlil yapıldı yetersiz beslenmekten geçti ama kan tahlillerinde hemogram 8.5 ti yanlış olabilir diye 2 Eylül'de tekrardan yapıldı 9.3 çıktı Bir hafta sonra tekrar kontrole çağırdı doktorumuz 7.8 çıktı tabii 1 eylül'den beri ocean mikrofer 8 Damla kullanmaya başlamıştık ama daha da düşmeye başladı kanı araştırma hastanesine derhal yollandık hemen gittik ordada 9.1 çıktı kan ilacımız 2,5 cc'ye yükseltildi Bir ay sonra tekrar kontrole gittiğimizde 9.3'tü Demir depolarının hepsi dolu dedi bütün doktorlarımız anne olarak bende Talasemi taşıyıcılığı var hematoloji uzmanı bu bebeğin kesinlikle talesemi taşıyicisi olduğunu kesinleştirdi uzun oldu özür dilerim Ama şunu sormak istiyorum nasıl bir ek gıdaya başlayabilirim nelere dikkat etmeliyim tamam ben de Talasemi taşıyıcısıyım ama ben hiçbir şeyime dikkat etmedim bebeğim için dikkat etmek istiyorum teşekkür ederim 🌸
A

AA

3 Mart 2026 22:24
Merhaba ben de şunu merak ediyorum taşıyıcı biri olarak şimdiye kadar adet ve doğum süreçlerinizde yahut başka bir en basit üşütmekte bile normallerden farklı şeyler yaşadınız mı?
H

Hale b.

21 Mart 2026 22:55
AA
Merhaba ben de şunu merak ediyorum taşıyıcı biri olarak şimdiye kadar adet ve doğum süreçlerinizde yahut başka bir en basit üşütmekte bile normallerden farklı şeyler yaşadınız mı?
Ben akdeniz anemesi taşıcısıyım , bir doğum yaptım farklı bişey yaşamadım
A

AA

21 Mart 2026 23:23
Hale Babür
Ben akdeniz anemesi taşıcısıyım , bir doğum yaptım farklı bişey yaşamadım
çok teşekkür ederim hale hanım allah razı olsun yazdığınız için. Benim elimde var o yüzden çocuğumda da çıktı bu yüzden kendim aşina değilim, özellikle vücuttan büyük kan çıkışlarında doğum gibi endişe ettim, bir de rutin hayatınızda mesela çabuk yorulma, sürekli uyuma isteği gibi şeyler yaşıyor musunuz?
H

Hale b.

21 Mart 2026 23:27
AA
çok teşekkür ederim hale hanım allah razı olsun yazdığınız için. Benim elimde var o yüzden çocuğumda da çıktı bu yüzden kendim aşina değilim, özellikle vücuttan büyük kan çıkışlarında doğum gibi endişe ettim, bir de rutin hayatınızda mesela çabuk yorulma, sürekli uyuma isteği gibi şeyler yaşıyor musunuz?
Kansızım , ama ne cabuk yorulurum, ne cok uyuma isteğim olur ne çok üşürüm normal kansızlar gibi hiç belirtim yok, beyaz tenliyim sadece. Sezeryan yaram bile cabuk iyileşti. Belki b12 m düşük am ben onu emzirmeden dolayı diye düşünüyorum yani içiniz rahat olsun hiçbir ekstrem durum yok. Evlenirken eşte yok dimi diye bi soruyorlar zaten biliyorsunuzdur. Ha bide hamilelik testimde de çıkmıştı öyle üstünkörü geçti hatırlattı doktor o kadar.
A

AA

22 Mart 2026 19:58
Allah razı olsun sizden hale hanım🤲🏻
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir