Akdeniz Anemisi Fmf Hastalığı
45 görüntüleme
N
Nermin G.
26 Haziran 2025 13:35
Hocam iyi günler bebeğim şuan 16 aylık 6. aydan bu güne ayda bir tekrarlayan bazen 20 günde bir sebepsiz ateşimiz oluyor ve 40 derecelere çıkıyor. Kanlar testler yapılıyor ama hiç bişey çıkmıyor. Fmf için ilk test alındı ama çıkmadı ateş devam edince tüm gen taraması yapıldı ondada çıkmadı. Şuan tekrar aynı durumdayız ve doktorumuz inatla fmf diyor kortişin başlamak istiyor 3 ay içerisinde iyi gelirse evet fmf diyeceğiz diyor. Ama ben çok gerginim 16 aylık 9.5 kilo bir bebek için bu çok büyük bir şey değil mi? Ne olduğunu bilmeden ilaca başlamak beni huzursuz ediyor. Ne yapmalıyım?

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
26 Haziran 2025 13:55
Esnaf hastalığının ortalama tanı yaşı yirmili yaşlar civarındadır. Bu yaş grubu başlaması için çok erken bir dönem fakat test yapıldı ve çıkmadıysa düşünmemelisiniz. Anlattığınız periyodik ateş çıkması durumu FMF durumunda olmaz. Anlattığınız hikaye daha çok PFAPA hastalığında görülen bir durumdur.  bazı hastalarda kolşisin işe yarasa da şu anki durumunuz için çok mantıklı görünmüyor. Bulunduğunuz yerde başka bir çocuk doktoruyla ya da online danışmanlık süreci ile durumunuzu netleştirmenizi tavsiye ederim…
N
Nermin G.
26 Haziran 2025 19:18
Dönüşünüz için teşekkür ederim hocam dediğiniz hastalığa baktım ama biz ateşlendiğimizde herhangi bir sıkıntımız ve rahatsızlığımız olmuyor crp bile yükselmiyor kan sonuçları idrar sonuçları temiz çıkıyor
N
Nermin G.
26 Haziran 2025 19:20
Pazartesi için sizden randevu aldım tokatta yaşıyorum gelip yüz yüze konuşmak isterim gelirken bizden istediğiniz şeyler var mıdır? E nabız geçmişi yeterli olur mu ?