Akcigerde Yabaci Cisim(findik)

30 görüntüleme
R

Rumeysa A. ..

6 Mart 2026 15:23
Merhabalar, 1 yasinda oglumun cigerine fındık parçası kaçtı mudaheleyle cikarttim nefes almasını sağladim arkasindan hemen acile basvurdum cigerde bolca tukruuk ve kusmuk oldugunu soylediler yarim saat arayla 3 hava verildi ve eve gonderildik olaydan 35 saat sonra oglumda morarma ates ile tekrar acile basvurduk bu sefer universite hastensi cocuk aciline orada da ertesi gun bronkoskopiyle 2 parca findik cikarildi 2 gun hastanede yattik ciktiktan 1 gun sonra influenza A ya yakalndik muhtemelen hastanede bulastı ve nefes alisverisi ates ile birlikte daha da kotulesti bu sirada sulcid cortair a ventolin agumentin ve enfluvir eklendi 16 gundur surekli antibiyotuk ve hava kullanmamıza rağmen hala hırıltı ve ara ara hizli nefes alma devam ediyor Osman hocam normal midir bu durum fikrinize ihtiyacim var cok fazla antinyotik kullandik durumu iyice kotulesecek diye korkuyorum 4 aylikken de bronsiolit gecirmistik
Afranur K.

Afranur K.

6 Mart 2026 15:33
Benzer bir tablo değil ama biz de hastane kaynaklı enfeksiyon sebebi ile 21 gün yoğunbakımda yattık. Enfeksiyonu doğumdan hemen sonra kapıyor, 3. Gün yoğunbakıma yattı. 4 farklı antibiyotik ile tedavi olduk.

Şu an 5 aylığız maalesef hala hırıltımız devam ediyor, doktorumuz düzenli burun temizliği, odanın havalanması ve nemlenmesi—sırf bu yüzden hava temizleyici aldım eve— ve düzenli takip istedi. Aile hekimliğinde doktorumuz sürekli ciğerlerimizi dinliyor bir sıkıntı hissederse çocuk hekimimize kontrole gidiyoruz.

Tahminimce bu kadar sancılı süreçten sonra hırıltı, bazen öksürük ve hapşırık, uzun süre devam ediyor. Bize 1 yaşına kadar sıkı takip dediler maalesef.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir