Akciğer Kistik Fibrozis Tanısı

217 görüntüleme
N

Nisanur D.

4 Mart 2026 00:41
30 günlük bebeğime Akciğer kistik fibrozis tanısı kondu kalıcı bir hastalık dendi. Hayatı boyunca sürecek kalabalığa girmeyecek, hiç hasta olmayacak ölümcül dendi. Bu şekilde korumak mümkün mu ?
T

Tuğba B. ..

4 Mart 2026 05:01
Merhaba geçmiş olsun topukkanı ile mi tanı konuldu. Genetik bir hastalık anne yada baba taşıyıcı
N

Nisanur D.

4 Mart 2026 05:37
Topuk kanından tespit edildi daha sonra test yaptılar sonuç akciğer kistik Fibrozis çıktı. Hava veriyoruz her şeyi dezenfe edip kullanıyoruz sık sık emmesi gerekiyor üzüntüden sütüm gitti mama desteği
E

Elif K.

4 Mart 2026 07:16
Öncelikle çok geçmiş olsun kesin tanı ter testi ve kandan genetik test ile konuyor bakıldı mı acaba
N

Nisanur D.

4 Mart 2026 08:53
Bir tek genetik test kaldı onun çıkması uzun sürüyor 30 gün dediler
M

Merve Y.

9 Nisan 2026 11:49
Nisanur Doğançay
Topuk kanından tespit edildi daha sonra test yaptılar sonuç akciğer kistik Fibrozis çıktı. Hava veriyoruz her şeyi dezenfe edip kullanıyoruz sık sık emmesi gerekiyor üzüntüden sütüm gitti mama desteği
Merhabalar bende de ilk değer yüksek çıktı ikinciyi de verdiniz mi çok geçmiş olsun
E

Esin ..

15 Mayıs 2026 11:44
@Nisanur Doğançay merhabalar benim bebeğime de tanı konuldu süreciniz nasıl ilerliyor peki ?
N

Nisanur D.

15 Mayıs 2026 11:51
Hava makinemiz var. Sürekli ellerimi dezenfekte ediyorum, sabah akşam ilaçımız var unutursam atlarsam kötü oluyor saati saatine vermem gerekiyor.
N

Nisanur D.

15 Mayıs 2026 11:58
Esin
@Nisanur Doğançay merhabalar benim bebeğime de tanı konuldu süreciniz nasıl ilerliyor peki ?
Bizde bulgular belirtiler devam ediyor o yüzden kesin dedi doktor testlerde pozitif çıktı.
E

Esin ..

15 Mayıs 2026 12:02
Nisanur Doğançay
Hava makinemiz var. Sürekli ellerimi dezenfekte ediyorum, sabah akşam ilaçımız var unutursam atlarsam kötü oluyor saati saatine vermem gerekiyor.
Anladım bizde de aynı şeyler var. Buhardan sonra terapiyi ne kadar süre ve nasıl yapıyorsunuz peki? Bize doktorumuz 30 dk avuç içi ile sırta göğse ve yan taraflara vurma dedi ama çok zor oluyor çocuğum durmuyor hiç.
E

Esin ..

15 Mayıs 2026 12:03
Nisanur Doğançay
Bizde bulgular belirtiler devam ediyor o yüzden kesin dedi doktor testlerde pozitif çıktı.
Evet maalesef değişmiyor sonuç. Sizin psikolojik durumunuz nasıl peki ben ara ara kötü oluyorum bebeğim halini görünce
N

Nisanur D.

15 Mayıs 2026 12:10
Bizim içinde çok zor oluyor ama yapmayınca o tıkanıyor nefes alamıyor gibi oluyor öyle olmasındansa zor çok zorlanıyorum ama yapmaya çalışıyorum.
N

Nisanur D.

15 Mayıs 2026 12:13
Psikolojim başlarda çok kötüydü hayatı boyunca bununla mücadele edeceği fikri beni çok üzüyordu. Ama neyseki çaresi var toparladığını kilo aldığını gördükçe düzeldim. Ellerimi temiz tutucam diye yaralar oldu. Ama bununla yaşamaya alıştırdım kendimi
E

Esin ..

15 Mayıs 2026 15:09
Nisanur Doğançay
Bizim içinde çok zor oluyor ama yapmayınca o tıkanıyor nefes alamıyor gibi oluyor öyle olmasındansa zor çok zorlanıyorum ama yapmaya çalışıyorum.
Haklısınız aslında zorla da olsa yapılması gerek
E

Esin ..

15 Mayıs 2026 15:11
Nisanur Doğançay
Psikolojim başlarda çok kötüydü hayatı boyunca bununla mücadele edeceği fikri beni çok üzüyordu. Ama neyseki çaresi var toparladığını kilo aldığını gördükçe düzeldim. Ellerimi temiz tutucam diye yaralar oldu. Ama bununla yaşamaya alıştırdım kendimi
Evet çok şükür 🙏🏻bizim için de tek teselli şu an o 2 yaşından sonra inşallah ilaçlara başladığında daha iyi olacak süreç hepimiz için. Rabbim beterinden korusun diyelim buna şükür gerçekten 😇
N

Nisanur D.

15 Mayıs 2026 15:11
14 gündür hastanede enfeksiyon ile mücadele ediyoruz okula giden ablası hastalandı. Hemen ona da geçti. Ama çok şükür tedavi oluyor
N

Nisanur D.

15 Mayıs 2026 15:13
Biz tedavi için İstanbula gidiyoruz çok bu konu da uzman doktor yok şuan 3,5 aylık inşallah daha iyi daha güzel olur. 🙏
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir