Akan Sütleri Toplama
89 görüntüleme
G
Gigi
3 Ağustos 2025 16:19
Bebeğim 20-26 gün arasında kilo alımı olmadı diye 26 günlükken her emzirme öğünü sonrası 5ml mama başlandı. O zamanlar emzirirken diğer memeden akan sütleri toplamıyordum. Mamaya başlayınca gündüz meme+mama+ akan sütleri de toplayıp verdim geceleri mama vermedim. 26-33gün arası 310 gr almış. Kilo alımı iyi dedi ebe, doktora gidemedim. Şimdi bebeğim 50günlük arada mama veriyorum bazı günler sütüm çok oluyor diye hissediyorum hiç mama vermiyorum bazen de hiç sütüm yok gibi bir öğün ememezse mama veriyorum. Mama olmazsa özgüvenim yok doktor bırak dese mama evde olmazsa rahat edemem. Akan sütlere önsüt diye kötü diyen var mama mı vermek daha iyi akan sütler mi? Akan sütler 15-20ml oluyor her öğün. 5ml mamadan daha çok.
H
Hülya G. ..
3 Ağustos 2025 16:34
Kötü diyemeyiz tabi ki. Yani bence değildir :) önsüt protein bakimindan daha zengin çocuğun enerjisi için gereken karbonhidrat burdan sağlanıyor çoğunlukla. Arka süt ise daha yağlı olduğu için bebeğin kilo almasını asil sağlayan süt oluyor. Bu şekilde okumuştum bir yerde. Cocugunuz için tabi ki faydalı olacaktır. Ama mamayla kiyasi nasıl olur bilemiyorum. Gerçi düzenli emzirme yapilinca süt ayrismadan verilebiliyor diye biliyorum.