Ağzı Açık Uyuma

424 görüntüleme
A

Aylin G.

31 Temmuz 2026 19:46
4 buçuk yaşında erkek çocuk 15,5 kilo ağzı açık uyuyo hırıltı oluyo arada alerji testi yaptırmadım kulak burun boğaza götürdüm alerji ilacı verdi kullanmadım yüzüstü uykuya dalabiliyo genelde ne yapmam gerekir başına gelen var mı
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
1 Ağustos 2026 19:55
Ağzı Açık Uyumanın Nedenleri ve Çözümü

4,5 yaşındaki çocuğunuzun ağzı açık uyuması ve hırıltı yapması endişe verici olabilir. Bu durumun birkaç nedeni olabilir.

Solunum yolu darlığı: Çocuğunuzun burun veya ağız yolu dar olabilir, bu da solunumunu zorlaştırır.
Alerji: Alerjiler, özellikle de polen, toz akarları veya küf alerjileri, solunum yolu tahrişine neden olabilir.
* Uykuda pozisyon: Yüzüstü uyumak, ağzın açık kalmasına neden olabilir.

Bu sorunu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Doktor Muayenesi: Çocuğunuzun kulak, burun ve boğazını kontrol ettirmek için bir uzmana götürün.
2. Alerji Testi: Alerji testi yaptırarak, çocuğunuzun hangi alerjilere sahip olduğunu öğrenebilirsiniz.
3. Uykuda Pozisyon Değişikliği: Çocuğunuzun yan veya sırt üstü uyumasını sağlayarak, ağzının açık kalmasını önleyebilirsiniz.
4. Nemli Ortam: Çocuğunuzun odasında nemli bir ortam sağlamak, solunum yollarının kurumasını önleyebilir.

Eğer çocuğunuzun hırıltısı ve ağzı açık uyuması devam ediyorsa, bir uzmandan profesyonel yardım almanız önemlidir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Aylin G.

1 Ağustos 2026 20:11
teşekkür ederim 🌸
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir