Ağza Alma!

112 görüntüleme
E

Elif K.

28 Ocak 2026 09:19
Bebeğim 6 aylık her oyuncağı her objeyi ağzına almaya çalışıyor. Oyuncaklarda sıkıntı yok alsın diyorum . Ama yapbozu var buzdolabına astığım onlarla çok seviyor oynamayı ama sonra hep ağzında . Oyun kartları eline almayı seviyor sonra ağzında hep . Zararı olur diye korkuyorum . Yada artık çocuğu kendi özgürlüğüne bırakmam mı gerekli .
B

Buket ..

28 Ocak 2026 09:32
Benimki de öyle bulduğu her şey ağzında. Kartları ve karton-kağıt olan şeyleri vermiyorum dişleriyle koparıyor ve ağzında çiğniyor
G

Gökçin N.

28 Ocak 2026 09:36
Bu çok normal. Kızım 7 aylık aynı. Ağız yolu ile çevreyi tanıyorlar bu dönem. Ağzına aldığı şeyler boğazına kaçacak kadar küçük olmasın,bebek ürünü olsun ( zararlı kimyasal içermeyen) yapacak birşey yok başka 😃
Ilgım G.

Ilgım G.

28 Ocak 2026 09:39
Oral döneme girdi artık bebişleriniz, ortalama 2 yaşına kadar her şeyi ağzı ile tanımlayacağı için ağzına götürme davranışı çok normal. Duyusal deneyimle yemek yemeyi de öğrenecekler, size sevgi gösterirken de yüzünüzü yemeye çalışacaklar:) elinizden geldiğince kendi özgürlüğüne bırakabilirsiniz, yutmayacağı, bir yerlerini kesmeyeceği, kendine zarar vermeyeceği şeyleri temiz tutarak verebilirsiniz bence. Ben elimden geldiğince öyle yapıyorum.
İlsu O. K.

İlsu O. K.

28 Ocak 2026 10:00
Çok normal.. Nasıl keşfedecek başka,diş çıkaracak daha onu rahatlatacak.. 10 aylık oldu oğlum her şeyin önce tadına bakar☺ Sadece çok titizlenmemek şartıyla biraz dikkat etmek gerekiyor bu ağıza her şeyi alma dönemi başlayınca ufak enfeksiyonlarda başlıyor malesef.. Dişlerini kaşıyabileceği malzemeler verin eline
E

Elif K.

28 Ocak 2026 10:02

Buket

Benimki de öyle bulduğu her şey ağzında. Kartları ve karton-kağıt olan şeyleri vermiyorum dişleriyle koparıyor ve ağzında çiğniyor

Diş kaşıyıcalar ile o kağıt kartonlarla oynadığı kadar zevk almıyor elinden alınca ağlıyor bende vermiyorum 🤮
E

Elif K.

28 Ocak 2026 10:03

Gökçin Noyan

Bu çok normal. Kızım 7 aylık aynı. Ağız yolu ile çevreyi tanıyorlar bu dönem. Ağzına aldığı şeyler boğazına kaçacak kadar küçük olmasın,bebek ürünü olsun ( zararlı kimyasal içermeyen) yapacak birşey yok başka 😃

Bebeğimde hep zararlı olanları ağzına almak istiyor yararlıları sevmiyor 🥶
E

Elif K.

28 Ocak 2026 10:06

Ilgım Göbekli

Oral döneme girdi artık bebişleriniz, ortalama 2 yaşına kadar her şeyi ağzı ile tanımlayacağı için ağzına götürme davranışı çok normal. Duyusal deneyimle yemek yemeyi de öğrenecekler, size sevgi gösterirken de yüzünüzü yemeye çalışacaklar:) elinizden geldiğince kendi özgürlüğüne bırakabilirsiniz, yutmayacağı, bir yerlerini kesmeyeceği, kendine zarar vermeyeceği şeyleri temiz tutarak verebilirsiniz bence. Ben elimden geldiğince öyle yapıyorum.

Özgür bırakma vakti geldi gibi 🥹
E

Elif K.

28 Ocak 2026 10:08

İlsu Olcahan Kantarcılar

Çok normal.. Nasıl keşfedecek başka,diş çıkaracak daha onu rahatlatacak.. 10 aylık oldu oğlum her şeyin önce tadına bakar☺ Sadece çok titizlenmemek şartıyla biraz dikkat etmek gerekiyor bu ağıza her şeyi alma dönemi başlayınca ufak enfeksiyonlarda başlıyor malesef.. Dişlerini kaşıyabileceği malzemeler verin eline

Dişini kaşıyacağı aklınıza gelecek herşeyi var onlarla ilgilenmiyor , etkinlik yapacağımız zaman kartlar vs. Genelde onaları daha çok ağzına almak istiyor. Sonra etkinlik falan kalmıyor ortada 😬
G

Gökçin N.

28 Ocak 2026 10:37
Ya benimki bu sabah kocaman kitabı kemirmeye çalışıyordu, dün kocaman renkli 💦su şişesini yalamaya çalışıyordu. Normal bunlar. Ben elinden almıyorum ama her seferinde kitabı(kartı vs) ağzımıza sokmuyoruz diye söylüyorum. Temiz olduktan sonra çok kafaya takmayın. Bunlar daha başlangıç 😁 bu gözler yerdeki yaprakları ağzına sokan bebekler gördü dışarda 🤣 bunlar iyi günlerimiz
E

Elif K.

28 Ocak 2026 10:39

Gökçin Noyan

Ya benimki bu sabah kocaman kitabı kemirmeye çalışıyordu, dün kocaman renkli 💦su şişesini yalamaya çalışıyordu. Normal bunlar. Ben elinden almıyorum ama her seferinde kitabı(kartı vs) ağzımıza sokmuyoruz diye söylüyorum. Temiz olduktan sonra çok kafaya takmayın. Bunlar daha başlangıç 😁 bu gözler yerdeki yaprakları ağzına sokan bebekler gördü dışarda 🤣 bunlar iyi günlerimiz

Bu daha fragman diyorsunuz 😁
G

Gökçin N.

28 Ocak 2026 10:42
Evet aynen 😃 sağlıkla büyüsünler

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir