Ağlama Krizi Sonrası Çene-boyun Kasılması
44 görüntüleme
E
Elif
15 Aralık 2025 03:08
Birkaç gün önce arabada 6 aylık kızımla giderken bir anda yoğun bir şekilde ağlamaya başladı ve durabileceğimiz bir yerde değildik. Dolayısıyla, bir 15 dakika kadar duracak bir yer bulana dek arabayı sürmeye devam ettim.
Sonra kızımı sakinleştirdim, uyumak üzereydi. Fakat çenesini ve boyun kaslarını kasarak bir anda kafasını hafif geriye atar gibi bir hareket yaptı. 3 kez arka arkaya (1-2 dakika arayla) oldu ve sonra biraz zaman geçtikten sonra 1-2 kez daha uzun süreler geçtikten sonra yine oldu, sonra bir daha hiç olmadı.
Kızım gayet iyi, her şey yolunda ama bu yaşanan neydi anlayamıyorum biraz araştırdığımda ağlama spazmı diye bir şey ile karşılaştım, bu zararlı bir şey midir?
Sonra kızımı sakinleştirdim, uyumak üzereydi. Fakat çenesini ve boyun kaslarını kasarak bir anda kafasını hafif geriye atar gibi bir hareket yaptı. 3 kez arka arkaya (1-2 dakika arayla) oldu ve sonra biraz zaman geçtikten sonra 1-2 kez daha uzun süreler geçtikten sonra yine oldu, sonra bir daha hiç olmadı.
Kızım gayet iyi, her şey yolunda ama bu yaşanan neydi anlayamıyorum biraz araştırdığımda ağlama spazmı diye bir şey ile karşılaştım, bu zararlı bir şey midir?

Fadile B.
15 Aralık 2025 06:17
Vücudunun bir tepkisi hala stresini yönetemiyor size ihtiyacı var bir daha bu kadar uzun ağlaması olmaz inşallah normal kalıcı bir şey değil bizde yaşıyoruz ağlama süresini çok kısa tutmak lazım