Ağizdan Aşırı ve Sürekli Salya Akması

128 görüntüleme
Efyelya

Efyelya

1 Mayıs 2026 08:34
17 aylık oğlum kaç aydır ağzından sürekli salya akıyor ve üstü çok ıslanıyor günde kaç defa üstünü değiştiriyorum. Daha önce doktor diştendir dedi başka bir doktorda genizetin olabilir dedi ne yapacağımı bilemiyorum bana yardımcı olur musunuz?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
2 Mayıs 2026 08:55
Bebeğinizin ağızdan aşırı ve sürekli salya akması birkaç farklı nedene bağlı olabilir. Doktor görüşleri doğrultusunda bazı olasılıklar:

Diş çıkarma dönemi: 17 aylık oğlunuzun diş çıkarma sürecinde salya akması oldukça yaygındır. Bebeğinizin dişleri çıkmaya başladığında, tükürük bezleri daha fazla çalışmaya başlar ve bu durum salya akmasına neden olur.
Tükürük bezlerinin gelişimi: Tükürük bezleri geliştikçe, bebeklerde salya akması artabilir. Bu durum genellikle 2-3 aylık bebeklerde başlar ve 1-2 yaşına kadar devam edebilir.
Geniz akıntısı: Doktorunuzun belirttiği gibi, geniz akıntısı da salya akmasına neden olabilir. Bu durum genellikle üst solunum yolu enfeksiyonları veya alerjilerle ilişkilidir.
Oral dönem: Bebekler ve küçük çocuklar, ağızlarını keşfetmeye başladıkları oral dönemde aşırı salya akıntısı yaşayabilirler.

Yapabileceğiniz şeyler:

1. Doktora danışın: Oğlunuzun doktoruna tekrar danışarak, bu durumun altında yatan nedeni belirlemeye çalışın. Doktorunuz, gerekli muayeneleri yaparak, doğru teşhisi koyabilir.
2. Üstünü sık değiştirin: Oğlunuzun üstünü gün içinde sık değiştirerek, cildini temiz ve kuru tutmaya çalışın.
3. Bez veya önlük kullanın: Salya akıntısını kontrol altına almak için, oğlunuzun boynuna bez veya önlük takabilirsiniz.
4. Ağız temizliği: Oğlunuzun ağzını düzenli olarak temizleyerek, diş çürüğü ve diğer ağız problemlerini önleyebilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 2 Aylık Salya
2. 23 Aylık Salya Akıntısı
3. 3. Ayda Salya
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir