Adım Atmıyo

51 görüntüleme
E

Ece G.

31 Mart 2026 23:16
Bebeğim 11 aylık yere oturma kalkma çok hızlı bir şekilde sürekli yapıyo günde 10bin kez oturup kalkar her yerde ama kollarından tutunca adım atmıyo yürüteç aldık 1 ay oldu günde 10 dk falan biniyo onda da kendini ittirmeye alıştı kollardan tutunca ayaklarını oturacakmış gibi ittiriyo sinir oluyorum :D bu gidişle nasıl yürüyecek anlamadım sıralamaya yeni başladı ama çok az 3 4 adım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

1 Nisan 2026 23:36
Bebeğin 11 aylık ve yürümesi konusunda endişe duyuyorsun. Bu yaşta bebeklerin bazıları henüz yürümeyi öğrenirken, bazıları da bu konuda zorluk yaşayabilir.

Bebeğin yere oturup kalkmayı hızlı bir şekilde yapıyorsa, bu onun bacak ve kalça kaslarının geliştiğinin bir işareti olabilir. Ancak kollarından tutunca adım atmıyorsa, bu onun denge ve koordinasyon becerilerinin henüz tam olarak gelişmediğini gösterebilir.

Yürüteç kullanımı bazı bebekler için faydalı olabilir, ancak uzun süreli kullanım bağımlılığa neden olabilir. Senin durumunda, yürüteçte kendini ittirmeye alışması endişe verici.

Bebeğinin yürümesi için şu önerileri dene:

1. Denge ve Koordinasyon: Bebeğini kollarından tutarak veya bir mobilya parçasına yaslanarak durmasını sağla. Bu, onun denge ve koordinasyon becerilerini geliştirmesine yardımcı olacaktır.
2. Adım Atma Alıştırmaları: Bebeğini kollarından tutarak veya destekleyerek adım atma alıştırmaları yap. Başlangıçta küçük adımlar atması yeterli olacaktır.
3. Yürüteç Kullanımını Azalt: Yürüteç kullanımını günde 5-10 dk ile sınırlı tut ve yavaş yavaş azaltmaya çalış.
4. Sabır ve Destek: Bebeğin yürümeyi öğrenmesi bir süreçtir. Ona sabır ve destek vererek, bu süreci kolaylaştırabilirsin.

Bebeğin 3-4 adım atması ise, cesaret verici bir gelişme. Bu, onun yürümeye başladığının bir işareti olabilir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir