Açlık mı? Alışkanlık mı?
120 görüntüleme
Y
Yaprak A.
15 Temmuz 2025 22:53
Arkadaşlar oğlum şuan 8,5 aylık neredeyse doğduğundan beri gece emmek için çok sık uyanıyor. Memeye alıştığı için mi aç olduğu için mi? Bu bir rutin haline geldiği için diştir diyemiyorum. Uyku eğitimi almayı düşünüyorum erken yatırmayı başaramadım çok uğraştım.birde son iki haftadır sık sık gece 3 gibi 4 gibi uyanıp oyun oynamak istiyo. Neşeli aktif sanki 9 saat uykusunu almış gibi. Tekrar uyutmak için 2 saat uğraşıyorum. Sabah 8 de enerjik bi şekilde tekrar uyanıyo. Uyku eğitimi alan ve ya konu hakkında bana tüyo verecek olan varsa çok sevinirim
H
Hacer D.
24 Temmuz 2025 11:07
Merhabalar. Bazı bebekler bu şekilde gece uyanıyor.hatta uyanık kalıyor ozellıkle meme emen bebekler. Benım kızımda gece sık uyanır bunun yanısıra 2 3 saat uyanık kalır uyumazdı. 19 aylık sutten kestım ve gece uyanmaları nispeten duzeldı.uyku eğitimi işe yarayabilir. Ama lütfen bebeğinizi strese sokmayacak onu cok aglatmayacak bır yöntem izleyin nacizane.benım fikrim tamamen bebekle alakalı bu uyanmalar diş agrısı da olabilir tabiki ama net bır cozumu yok sanırım.

Elifcan S.
24 Temmuz 2025 15:32
merhaba, uyku eğitimi vermek için memeden kesmenize gerek yok. şu anki dönemde 1 ya da 2 gece beslenmesiyle de uyku eğitimi verebilirsiniz. ama Hacer Hanımın da dediği gibi bebeği ağlamaya terk eden yöntemler, zorlayıcı yöntemlerden uzak durmanızı tavsiye ederim. Eski dönemlerde kullanılan bu davranışçı modeller ne yazık ki uyku eğitimini öcü gibi gösteriyor ve bir önyargı oluşturuyor doğal olarak. Uykuya bütüncül bakan, çocukla/bebekle ilişkileriniz üzerine çalışılarak verilen uyku eğitimlerini tercih etmenizi nacizane öneririm.