Acill Lutfn
298 görüntüleme
A
Ayla
4 Temmuz 2026 19:57
bebegim 16 aylık ve kaç gündür aşırı derecede bi burun tıkanıklıgı var serumla temzlik yapyorum ama bi deliğe sıktıgımda diger delikten çıkmıyo bile sanki bi delik tamammen tıkalı horlaması var nefes almıyo gece napmam lazım bi öneriniz varmı lutfn

Ayşin Ö.
4 Temmuz 2026 20:33
Nebulizatör denediniz mi acaba
G
Gamze G.
4 Temmuz 2026 20:38
O serumu çekiyor musunuz sonra otri bebenin manuel aspiratörünü tavsiye ederim yenidoğandan itibaren kullanabilirsiniz
A
Ayla
4 Temmuz 2026 20:40
O serumu çekiyor musunuz sonra otri bebenin manuel aspiratörünü tavsiye ederim yenidoğandan itibaren kullanabilirsiniz
A
Ayla
4 Temmuz 2026 20:40
Nebulizatör denediniz mi acaba

Ayşin Ö.
4 Temmuz 2026 22:28
Yok daha önce duymadımda
A
Ayla
4 Temmuz 2026 22:30
eğer serum fizyolojik sıkıp sonra aspiratörle çekerseniz ve aspiratörle çekme işlemini çok sık yaparsanız bebeğin burun etleri şişebilir bu da içinde bulunduğunuz durumu daha da zorlaştırabilir bir noktada. Bir medikalciden nebulizatör yani soğuk buhar makinesi alırsanız serum fizyolojiği cihazın içine sıkıp bebeğe soğuk buhar olarak verirsiniz böylece şırıngayla burnuna sıktığınızda ulaşmadığı kadar derine ulaşarak varsa sümük sıvısını yumuşatarak bebeğin atmasını sağlar ayrıca minik damlalar halinde bebek soluyacağı için solunum yolları nemli havasına geri döner ve rahat nefes alabilir. Bebeğim 17 günlükken solunum yolu enfeksiyonu şüphesiyle bu yollardan geçmiştim umarım siz de daha uzamadan atlatırsınız

Ayşin Ö.
4 Temmuz 2026 22:36
Az önce verdik buhar dedginiz şeyden olmuşsa eger çokmu kötü bşy
A
Ayla
4 Temmuz 2026 22:38
Yok ben solunum yolu enfeksiyonu olmuştur demek istemedim biz de bu hastalık yaşanırken soluk sıkıntısı çekmiştik ve böyle buharla çözüm bulmuştuk belki sizdeki alerjiktir belki başka bi şey bilemem ama bebeklere pek ilaç verilmediği için gün içinde sık sık buhar verilmesini önermişti bize doktorumuz ayrıca buhar verip yine ara ara burnuna serum fizyolojik de sıkabilirsiniz daha hızlı atar

Ayşin Ö.
4 Temmuz 2026 22:39
Anladım aslında bu burun şeyi olmadan önce hapşırıgı fln burun aktıntısı olmuştu alerji demişti doktor alerji ilaçı verdi 5 gün kulanın dedi kılandık sıkıntısı kalmadı işte bi kaç gündür bu var şimdi
Yükleniyor...