Acil Yardım
231 görüntüleme

Fatma N. İ. ..
24 Temmuz 2026 22:16
Bugün emzirmeyi boiraktirmaua karar verdim 08.30 dan beri emzirmiyorum ama göğsüm şişti zaten tek taraflı emiyordu sağ taraf sis sert çok hafif ağrı var yani tamamen emzirmeyi keseceğim için sagmalimiyim öylece bırakılmalı mi napacagim bilemedim deneyimi olan
A
Ayşe H. B.
24 Temmuz 2026 22:40
Sağarsanız süt tekrar gelir diye biliyorum sanırım durup kuruması lazım
B
Burcu000
24 Temmuz 2026 22:47
Sertlik devam ederse Mastit olur çok ağrılı süreç
N
Nazlı A.
24 Temmuz 2026 22:47
Mastit olursunuz bu gidişle ya emzirin yada sağıp boşaltın

Hatice E.
Premium Üye
24 Temmuz 2026 22:52
Süt bir günde kesilmez, arz talep usulü vücut süt üretir. Eğer hiç emmez ise veya sağmazsanız mastit olursunuz bu sebeple göğüsü tam boşaltmadan sadece rahatlayacak kadar sağıp bırakmalısınız (tam boşaltırsanız vücut aynı hızda üretecektir) ayrıca bazı bitki çaylarıda süt üretimini yavaşlatıyor ada çayı gibi. Eğer mastit olmak istemiyorsanız sıcak su ile masaj yaparak en azından az az sağım yapıp göğsü rahatlatabilirsiniz.
F
Feride Ö. B.
24 Temmuz 2026 22:52
Merhaba, bu ağrı, acıyı giderek hafifletmek için ağrı sizi rahatsız etmeye başlayana kadar sağmayın rahatsız edince sağın fakat memeyi tam boşaltmayın ağrıya sebep olan kadarını atacak kadar yani sağım aralıklarını da giderek uzatarak bir süreç içerisinde ağrı acı duymadan sonlandırabilirsiniz.
R
Rahime E.
25 Temmuz 2026 00:07
Adem Güneş'in youtube daki videosunu dinleyin. Ben öyle bıraktırdım. Ağrım olmadı. Bebeğim de zorlanmadı

Göktenur B.
25 Temmuz 2026 00:28
Büyük oğlumda bende biranda bıraktım sağarsam süt gelir diye düşündüm ve sağmadım sonucunda mastit oldum 3 gün çok ağrılı geçti gece ağrıdan yatamadım bile sırt üstü tüm gece oturarak uyudum ben lahana yaprağıni ısıtıp birde soğuk uyguladım 3. Günden sonra süt zaten çekildi Allah'tan oğlum zorlanmamıstı şuan küçük oğlum var eğer onuda kesmek istersem bidaha aynı hataya düşmeyi düşünmüyorum arz talep işi süt önce emmesini azaltıp öyle bıraktıririm tam anlamıyla sağım yapmayın ama hafif sütü sağabilirsiniz
Yükleniyor...